Το «περιβάλλον ΑΕΚ» δεν «ψήνει» τους ποδοσφαιριστές

Το «περιβάλλον ΑΕΚ» δεν «ψήνει» τους ποδοσφαιριστές
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ που δεν καταφέρνει τα βασικά του ποδοσφαίρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φτάσαμε μέσα Απριλίου και η ΑΕΚ έχει θέσει ως Νο1 στόχο να βρει προπονητή-όνομα να του δώσει όλες τις αρμοδιότητες για να φτιάξει τη ομάδα για το νέο γήπεδο. Ακόμη δεν τα έχει καταφέρει και αισιοδοξεί ότι σύντομα θα έχει να ανακοινώσει κάτι.

Σέβομαι και παραδέχομαι ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλά ονόματα, παρά μόνο 3-4. Και αυτό ίσως κάνει και καλό για τις διαπραγματεύσεις. Από την άλλη, μελετώντας τα ονόματα και τι φέρνει ο καθένας τους, η ΑΕΚ πρωτίστως ψάχνει ένα καλό όνομα, με καλό πρόσφατα βιογραφικό, παρά έναν προπονητή για να υπηρετήσει το σχέδιο που έχει αποφασίσει η διοίκηση. Το ιδανικό θα είναι και τα δύο μαζί…

Θα μου πείτε δεν υπάρχει σχέδιο στην ομάδα, αλλά δεν είναι το μόνο αντιποδοσφαιρικό που βρίσκεται μέσα στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Όμως εδώ φαίνεται και η παθογένεια της ΑΕΚ στο περιβάλλον της.

Έχοντας επαφές με ποδοσφαιριστές που έχουν αποχωρήσει, αλλά και με παίκτες από το νυν ρόστερ, δυστυχώς για το κλαμπ το «περιβάλλον ΑΕΚ» δεν «ψήνει» τους παίκτες. Αυτό το περιβάλλον νοσεί, δεν βάζει τον ποδοσφαιριστή μπροστά και πάνω από όλα, δεν του παρέχει όλα όσα πρέπει, δεν τον κάνει να νιώθει άνετα και δυνατός και αυτό βγαίνει και στις προπονήσεις και στο γήπεδο στα επίσημα παιχνίδια. Και μετά στα αρνητικά αποτελέσματα…

Κονέ – Παπαδημητρίου και η παρουσία τους στην ΑΕΚ

Ακόμη και με την παρουσία του Παναγιώτη Κονέ, ενός ανθρώπου που πρόσφατα τελείωσε το ποδόσφαιρο, δεν κατέστη εφικτό αυτό. Οι περισσότεροι που τον ζου αναφέρουν ότι ο Κονέ… άλλαξε ξαφνικά. Όσον αφορά τον Γιάννη Παπαδημητρίου ποτέ δεν κόλλησε με τους παίκτες (εκτός όσων έφερε…) και το κλαμπ, για αυτό και οι καλές κουβέντες δεν ακούγονται συχνά για το πρόσωπο του. Ίσα-ίσα θα έλεγε κάποιος ότι δεν ακούγονται καλά λόγια, όπως και τα όσα… διαρρέει ο ίδιος για το κλαμπ σε ανθρώπους εκτός ΑΕΚ. Και το κλαμπ θα πρέπει να εντοπίσει αυτές τις… διαδρομές, για την προστασία του.

Το «περιβάλλον ΑΕΚ» δεν «ψήνει» τους ποδοσφαιριστές

Αυτοί οι δύο είναι δύο αποτυχημένες επιλογές του Δημήτρη Μελισσανίδη, σύμφωνα με όσα έχουν συμβεί, έχουμε δει και με τα δεδομένα που έχουμε. Πήρε δύο ρίσκα και δεν του βγήκαν.

Εμείς δεν ορίζουμε την πραγματικότητα, δεν τη διαμορφώνουμε. Με το να την αλλοιώνουμε και να την βιάζουμε κάθε φορά, σε διάφορα περιστατικά, δεν βοηθάμε το κλαμπ να βρει το πρόβλημα και να το λύσει. Κρύβουμε τα προβλήματα και μετά από λίγες ημέρες τα βρίσκουμε όλα μπροστά μας.

Δεν φτιάχνουν ομάδες που θα αντέξουν

Κοιτώντας απλά το να βγει το… σήμερα και το ματς της Κυριακής, δεν φτιάχνεις ομάδες πρωταθλητισμού που θα αντέξουν μέσα στην χρονιά. Αυτή είναι νοοτροπία επαρχιακού κλαμπ, το επαναλαμβάνω. Και όσο η ΑΕΚ δεν κατανοεί ότι πρέπει να φέρει στελέχη υψηλού επιπέδου και προσωπικότητες, ο καθένας στον τομέα του, τόσο θα βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια…

Ίσως είμαι αυστηρός αρκετά, αλλά δεν βλέπω κάτι από το οποίο μπορεί να πιαστεί ο οργανισμός και να εξελιχθεί, να προοδεύσει. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ένας Μελισσανίδης δεν φτάνει. πόσο δε μάλλον, όταν έχει γύρω του στελέχη που τα βρίσκουν «ωραία και καλά, τύχη δεν έχουμε…». Και αναλύοντας αυτή την… ατυχία, ρίχνουν την ευθύνη στους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους. Οπως κάνουν εσχάτως αρκετοί εντός ΠΑΕ, στα γραφεία της.

Ποδοσφαιριστής που φόρεσε πρόσφατα την φανέλα της ΑΕΚ και ευτυχώς για τον ίδιο έφυγε και τώρα στέφεται πρωταθλητής στο εξωτερικό, έλεγε σε άνθρωπο του κλαμπ πριν λίγες ημέρες «Μακριά και αγαπημένοι…». Δεν είναι απλές κουβέντες που τις μεταφέρουμε για να διαμορφώσουμε κλίμα.

Αποτυπώνουμε την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί μέσα από όλα αυτά. Και η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δεν την βλέπει. Ειδάλλως δεν θα είχε φύγει μόνο ο Βασίλης Δημητριάδης και δεν θα πίστευε κανείς στον οργανισμό ότι με έναν Φερνάντο Σάντος θα έκανε… παπάδες μέσα στην «Αγιά Σοφιά.»

ΥΓ: Η κατάσταση στα αποδυτήρια της ΑΕΚ εσχάτως τείνει να ξεφύγει. Τα περιστατικά είναι πια αρκετά…

ΥΓ1: Με νίκη στα Ιωάννινα η ΑΕΚ θα μείνει ζωντανή. Τουλάχιστον ας βοηθήσουν οι… εντός ΑΕΚ στην συσπείρωση για να βγει κάτι καλό. Δεν θεωρώ όμως ότι αυτή η ομάδα φέτος αξίζει να βγει στην Ευρώπη…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X