Απίστευτο: Παραπομπή των «5» στην ΕΠΟ παρά την πρόταση απαλλαγή τους

Αναβλήθηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού εναντίον της Super League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της αθλητικής δικαιοσύνης αυτό που συνέβη στην υπόθεση με την αδειοδότηση ομάδων της Football League για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Το Ερευνητικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας πρότεινε την απαλλαγή των Π. Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Αστ. Αντωνίου (αντιπρόεδρος), Κλ. Τζαφέρη (ταμίας), Ν. Μπάρτζη (δικηγόρος) και Β. Σαράκη (δικηγόρος), ωστόσο ο Πρόεδρος του Δικαστικού Τμήματος Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος τους παρέπεμψε σε δίκη, η οποία ορίστηκε χθες, αλλά αναβλήθηκε για τις 27 Απριλίου!

Για τους «5» της ΕΠΟ έκανε καταγγελία η ΑΕΛ και η ενεργούσα την έρευνα στην Επιτροπή Δεοντολογίας Μαρία Ευθυμίου ανέφερε στο πόρισμα της ότι «πρέπει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο».

Στο πόρισμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Στην ερευνώμενη υπόθεση σχετικά με την επίδικη καταγγελία για την επιβολή των ποινών της έκπτωσης από το αξίωμά τους στα μέλη που απάρτιζαν την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων (σσ: Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης) και τα οποία υπερψήφισαν την προσβαλλόμενη απόφαση, δεν αποδεικνύεται ο δόλος αυτών για την – κατά παράκαμψη των κανονισμών- εύνοια συγκεκριμένων ομάδων, οι οποίες σημειωτέον δεν εντοπίζονται σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ή σε συγκεκριμένο όμιλο, ώστε να προκύπτει κάποιος συνδετικός κρίκος συμφερόντων αλλά ούτε αποδεικνύεται και το όφελος των προσώπων αυτών από αυτή την ενέργειά τους, ήτοι να εκδώσουν αυτήν την προσβαλλόμενη απόφαση, αντιθέτως διαφαίνεται μια προσπάθειά τους, -έστω όχι έγκυρη και ανεπιτυχής- εναρμόνισης του νέου νόμου 4809/2021 με το ήδη ισχύον καθεστώς όπως διαγράφεται από τον κανονισμό της ΕΠΟ… Η έρευνα άγεται στο πόρισμα ότι η με ημερομηνία 14.09.2021 απόφαση, με την οποία παρατάθηκε ο χρόνος εκπλήρωσης των οικονομικών κριτηρίων ελήφθη υπό την πίεση ομάδων της Football League, … και όχι προς το σκοπό εύνοιας συγκεκριμένων ομάδων και ζημίας της ΕΠΟ». Η δικαστής, μετά την έρευνα, κατέληξε δηλαδή πως δεν υπάρχει δόλος για τους καταγγελλόμενους, ενώ η κ. Ευθυμίου επισημαίνει πως δεν ζημιώθηκε οικονομικά η ομοσπονδία: «Εξάλλου, ούτε αμέλεια μπορεί να αποδοθεί στους καταγγελλόμενους, για περιουσιακή βλάβη της ΕΠΟ, αφού ουδεμία ζημία τελικά προκλήθηκε στην ομοσπονδία, καθότι τελικώς επεβλήθησαν πρόστιμα σε όλες τις ομάδες της Super League 2 οι οποίες δεν έλαβαν άδεια».

Πηγή:LiveSport

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X