Merci Marseille!

O Ενωσίτης γράφει για τους υποκριτές που είναι Πρωταθλητές στην κωλοΤΟΥΜΠΑ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν το 2017 ο Βλάνταν Ίβιτς εμφανίστηκε με…φιλέ από ένα κουτάκι μπύρας στη Λεωφόρο και έπαιρναν ματς στα χαρτιά, ήταν όλα καλά.

Όταν τους έκανε το ίδιο ο Όσκαρ Γκαρθία έπαθαν σοκ και τα έβαλαν με την ΑΕΚ επειδή δεν μπορούσαν να ανεχθούν ότι είναι ανίκανοι να πάρουν το πρωτάθλημα. Έκαναν απίθανα πράγματα στα Γιάννινα και στη Ριζούπολη και πίστευαν ότι μετά τις αποφάσεις του Σκουτέρη ξημερώματα η ΑΕΚ θα πάει σαν πρόβατο στη «σφαγή». Τελικά ψάχνουν ακόμα τι τους βρήκε.

Από εκείνο το ματς και μετά έγιναν πολλά. Μέχρι που φτάσαμε στο περιβόητο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία. Ζόρικη πόλη η Μασσαλία, με δύσκολους δρόμους που τους έφτασε στο σημείο να μπούνε στο Βελοντρόμ και να φωνάζουν συνθήματα κατά της ΑΕΚ.

Η αδελφοποίηση των οργανωμένων, της Original 21 και των Ultras της Μαρσέιγ δεν έγινε προχθές. Στους κοκορόμυαλους υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Όταν μάλιστα είχε παίξει η Μαρσέιγ με τον Ολυμπιακό, είχε σηκωθεί ένα πανό 10 φορές μεγαλύτερο. Σε πολλά ματς της γαλλικής ομάδας πριν καν την κλήρωση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, είχαν πάει εκεί οπαδοί της ΑΕΚ και είχαν έρθει εδώ οπαδοί της Μαρσέιγ.

Φτάσαμε λοιπόν στο πρώτο παιχνίδι έγιναν όσα έγιναν, έχασαν και φτάσαμε και στη ρεβάνς. Δύο πανιά ανέβασαν στην Τούμπα χθες το βράδυ οι πρωταθλητές της υποκρισίας. Φρόντισαν να τα βάλουν και σε σημείο που να διακρίνονται κιόλας. Μόνο που μετά το τέλος του ματς όλοι ξέρουμε τι συνέβη!

Πάμε λοιπόν λίγα χρόνια πίσω. Γιατί αυτά που έχουν κάνει δεν «σβήνουν». Αυτοί με το φτωχό τους το μυαλό, θεωρούν ότι απευθύνονται σε αμοιβάδες. Εμείς λοιπόν θα είμαστε εδώ για να τους θυμίζουμε τα πάντα. Αυτοί λοιπόν που πανηγύριζαν με πανό μέσα στο γήπεδο με τους οργανωμένους του Ολυμπιακού, σε ένα παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» είχαν σηκώσει πανό υπέρ της Μαρσέιγ λέγοντάς τους ευχαριστώ! Η φωτογραφία είναι η καλύτερη απόδειξη.

Και έρχονται τώρα αυτοί, να δείξουν με το δάχτυλο εμάς. Που πάτε ρε; Καθίστε να πανηγυρίστε τον αποκλεισμό με δύο ήττες από τα «αδέρφια» μας και ακούστε τον Ρουμάνο να σας λέει ότι αποκλειστήκατε από μία ομάδα που παίζει με… αντιπάλους τους Μέσι και Νεϊμάρ! Αλήθεια τώρα; Με τα δεύτερα ήρθαν και σας γλέντησαν!

Ήταν και άτυχος όμως η ομάδα της Τούμπας. Είχε 16-6 τελικές. Το ότι στο πρώτο ματς οι τελικές ήταν 18-3 τι ήταν ρε καρντάσια; Η ικανότητα η δική σας; Όταν παίρνατε πρόκριση με Μίντιλαντ στα πέναλτι μετά το δοκάρι των Δανών στο 89′ ήταν αλεπού ο Ρουμάνος και τώρα ήσασταν άτυχοι;

Κρίμα, πάντως. Πολύ κρίμα. Φτάσατε τόσο κοντά στο να σηκώσετε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Μόνο τρία γκολ σας έλειψαν, μία πρόκριση στα ημιτελικά και να πάτε στα Τίρανα. Αλλά δεν πειράζει. Γίνατε πρωτοσέλιδο στην Εκίπ.

Συγχαρητήρια πάντως. Μετά από 96 χρόνια ιστορίας, καταφέρατε να ξεπεράσετε σε πορείες τον Πανιώνιο και τη Λάρισα. Φτάσατε τον Ολυμπιακό. Την ΑΕΚ δεν θα μπορέσετε ποτέ να τη φτάσετε. Και για να μην ξεχνιώμαστε: Merci Marseille!

Ο Ενωσίτης

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X