Η πιο μαύρη νύχτα στην Ιστορία της ΑΕΚ! (VIDEO)

Η πιο μαύρη νύχτα στην Ιστορία της ΑΕΚ! (VIDEO)

Εννιά χρόνια μετά από την πιο σκοτεινή νύχτα της ΑΕΚ και την καταδικαστική ήττα από τον Πανθρακικό, όλα μοιάζουν με κακό όνειρο…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η χειρότερη νύχτα στην ιστορία της ΑΕΚ, η πιο μεγάλη ταπείνωση, το πιο πικρό κλάμα του κόσμου της είναι συνδεδεμένα με τη σημερινή ημερομηνία. Μία μέρα μετά τη συμπλήρωση 89 χρόνων ιστορίας, η πιο μεγάλη ομάδα της Ελλάδας καταδικάστηκε στον πρώτο της υποβιβασμό, κλείνοντας έτσι έναν πολύχρονο κύκλο λαθών, αποτυχιών, αμαρτιών αλλά και κλοπών εντός και εκτός γηπέδου, από εχθρούς εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς.

Μπορεί να αποδείχθηκε, στα χρόνια ανασύνταξης και αντεπίθεσης που μεσολάβησαν, ότι υπήρχε για την ΑΕΚ προοπτική και ελπίδα με το… ονοματεπώνυμο Δημήτρης Μελισσανίδης, όμως εκείνες οι ώρες ήταν τραγικές. Η ΑΕΚ έμπαινε σε ένα σκοτεινό τούνελ που κανείς δεν ήξερε πού θα έβγαζε. Μετά από μία σεζόν γεμάτη από κάθε είδους προβλήματα και μετά από έναν συνδυασμό απίστευτων αποτελεσμάτων που στόχο είχαν να πέσει η ΑΕΚ και να σωθεί (προσωρινά, όπως αποδείχθηκε…) ο Αρης, έγινε αυτό που όλοι φοβόμασταν αλλά κανείς δεν ήθελε να πιστέψει.

Ο αγώνας με τον Πανθρακικό για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2012-13 συγκέντρωσε στο ΟΑΚΑ πάνω από τριάντα χιλιάδες φίλους της ΑΕΚ, ακόμα και αυτούς που είχαν γυρίσει την πλάτη όλη την προηγούμενη χρονιά. Ο κόσμος έδωσε ό,τι μπορούσε, όμως ήταν φανερό ότι εκείνη η ομάδα δεν μπορούσε…

Το 0-0 δεν άλλαζε, η εξέδρα άρχισε να βράζει, το γκολ της νίκης που θα ήταν αρκετή για να κρατήσει την ΑΕΚ στην κατηγορία δεν ερχόταν. Στο 74′, σε ένα κόρνερ του Πανθρακικού, έγινε η πρώτη εισβολή από το πέταλο. Ήδη μύριζε… μπαρούτι και η βραδιά γινόταν πολύ δύσκολη.

Τα χειρότερα, όμως, ήρθαν στο 87′.

Στο 87′ ήρθε η πιο μαύρη στιγμή στην ιστορία της ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στην προσπάθειά του να αποκρούσει.

Από εκεί και μετά, δεν υπήρξε παιχνίδι. Εκατοντάδες οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν και αναγκάζοντας τους ανθρώπους των δύο ομάδων και τους διαιτητές να φύγουν άρον άρον για τα αποδυτήρια. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, όπως ο γενικός αρχηγός του Πανθρακικού, τραυματίστηκαν.

Κάπου εκεί άρχιζε το άλλο θρίλερ. Ο διαιτητής Τριτσώνης και οι συνεργάτες του έμειναν για δύο ώρες στα αποδυτήρια, δεχόμενοι τις πιέσεις και τα παρακάλια των ανθρώπων της ΑΕΚ να συνεχίσουν τον αγώνα έστω και για ένα λεπτό, ώστε η ομάδα να γλιτώσει την αφαίρεση τριών βαθμών και να πάει στο Περιστέρι να παίξει τα ρέστα της την τελευταία αγωνιστική.

Όταν, όμως, μιλάμε για ΑΕΚ, δεν εννοούμε την έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη και απούσα διοίκηση. Ο Τραϊανός Δέλλας που είχε αναλάβει λίγες μέρες πριν προπονητής της ομάδας, παρακαλούσε τον Τριτσώνη να βγει να συνεχίσει, έχοντας πάρει μάλιστα τις διαβεβαιώσεις από τον ομόλογό του Παύλο Δερμιτζάκη ότι ο Πανθρακικός δεν είχε πρόβλημα να παίξει.

Όμως, τα παρακάλια του Δέλλα, του Κωστή, του Δημητριάδη (ο τελευταίος είχε βρεθεί εκεί χωρίς να έχει κάποιο θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ) και όλων των ανθρώπων της ΑΕΚ δεν μετέπεισαν τον διαιτητή. Με το πρόσχημα ότι η επέλαση των οπαδών είχε καταστήσει τον αγωνιστικό χώρο ακατάλληλο, ο Τριτσώνης έκλεισε το φύλλο αγώνα.

Η ΑΕΚ ήταν κλινικά νεκρή! Η ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι μία εβδομάδα αργότερα έριξε την ταφόπλακα και άρχιζε η πιο μεγάλη περιπέτεια. Σε λιγότερο από ένα μήνα, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία αδυνατούσε να συμμετάσχει στη Β’ Εθνική και ότι θα συνέχιζε στην ερασιτεχνική Football League 2. Το μόνο παρήγορο μέσα σε όλα, ήταν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα αποφάσιζε να διασώσει από τον αφανισμό την αγαπημένη του ομάδα…

Για την ιστορία, η σύνθεση της ΑΕΚ: Αραμπατζής, Βλάχος, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Τσουμάγκας, Φέτσης (Ρίκκα 67′) Π. Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Ανάκογλου (Καραλής 83′), Φούντας, Πετρόπουλος

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X