Ζελένσκι: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία και τρομοκρατικές τακτικές κατά των πολιτών, κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Εσθονίας.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς Ουκρανών και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέσχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Όπως λέει επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος στο μήνυμά του: «Προτρέπω την Εσθονία να εγκρίνει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για να προστατεύσει σε επίπεδο ΕΕ την ανάγκη πλήρους αποκλεισμού των ρωσικών τραπεζών. Σας προτρέπω να προωθήσετε το πακέτο κυρώσεων. Χρειαζόμαστε εμπάργκο σε επίπεδο ΕΕ! Καλώ επίσης το κράτος σας, τους ειδικούς σας να συμμετάσχουν στο έργο μιας κοινής ομάδας που δημιουργήθηκε για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου του ρωσικού στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας. Η τεχνική και εμπειρογνωμοσύνη είναι απαραίτητη τώρα που ο αριθμός των εγκλημάτων πολέμου έχει φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες. Είναι μαζικοί πυροβολισμοί πολιτών, βασανιστήρια, βιασμοί, κατεδάφιση νοσοκομείων, βομβαρδισμός μαιευτηρίων, καύση αποθηκών τροφίμων, βομβαρδισμοί καταφυγίων με παιδιά. Δεν υπάρχει έγκλημα που οι Ρώσοι στρατιώτες δεν έχουν διαπράξει τις 49 ημέρες αυτής της εισβολής».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X