Σταϊκούρας: «Βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση»

Σταϊκούρας: «Βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια ανησυχητική δήλωση για το μέλλον της Ελλάδας έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χ.Σταϊκούρας μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει στην ευρωπαϊκή οικονομία ο πόλεμος στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, δε θα βγει αλώβητη από την οικονομική κρίση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Οι αρνητικές επιπτώσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού και το καταναλωτικό συναίσθημα. Βυθιζόμαστε, όλο και περισσότερο, στην κινούμενη άμμο της νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται δραματικά. Οι ρυθμοί ανάπτυξης μειώνονται. Ο πληθωρισμός αυξάνεται γρήγορα. Καμία χώρα δεν θα βγει αλώβητη από αυτή την κατάσταση και φυσικά περιλαμβάνει και την Ελλάδα»

Τέλος, τόνισε ότι οι ενέργειες που λαμβάνουν τα κράτη σε εθνικό επίπεδο δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών αλλά χρειάζονται συλλογικές απαντήσεις.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X