Η ΑΕΚ διέλυε τον Παναθηναϊκό και ο κόσμος φώναζε: «τριφυλλάρα παίξε λίγο μπάλα...»! (VIDEO)

Η ΑΕΚ διέλυε τον Παναθηναϊκό και ο κόσμος φώναζε: «τριφυλλάρα παίξε λίγο μπάλα...»! (VIDEO)

Ανετη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια, τέσσερις μέρες πριν τον Τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Καραϊσκάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 3-0 της ΑΕΚ σε βάρος του Παναθηναϊκού σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια δεν είχε ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία. Ο Ολυμπιακός είχε ήδη εξασφαλίσει τον πρώτο τίτλο της εποχής Κόκκαλη με μια σειρά από (τις γνωστές πια) σκανδαλώδεις διαιτησίες, η δεύτερη θέση δεν έβγαζε ακόμα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ο μεγάλος στόχος των δύο ομάδων ήταν ο μεταξύ τους τελικός του Κυπέλλου, τέσσερις μέρες αργότερα στο παλιό Στάδιο Καραϊσκάκη.

Ως εκ τούτου, ο αγώνας του Σαββάτου 12 Απριλίου στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε… αναγνωριστικό χαρακτήρα. Οι δύο ομάδες είχαν αλλαγές εν όψει Τελικού, όμως στο τέλος επιβεβαιώθηκε ότι εκείνη η ΑΕΚ του Πέτρου Ραβούση δεν είχε καμία σχέση με εκείνο τον Παναθηναϊκό που στο τέλος δεν βγήκε ούτε στην Ευρώπη!

Το σουτ του Στέλιου Μανωλά στο 40′, το… σπρώξιμο του Χρήστου Κωστή με το σώμα στο 48′ σε μια μπερδεμένη φάση και η κεφαλιά του (στρατιώτη εκείνη την εποχή, εξ ου και το κουρεμένο κεφάλι που θα δείτε) Ντανιέλ Μπατίστα στο 72′ έγραψαν την ιστορία του απογεύματος στη μισογεμάτη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το τελικό 3-0 θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν αξιοθρήνητος, δίνοντας στους οπαδούς της ΑΕΚ έμπνευση για τη δημιουργία ενός από τα πιο έξυπνα συνθήματα όλων των εποχών: «Τριφυλλάρα παίξε λίγο μπάλα, θα σε περάσει και η… Καβάλα». Και δεν είχαν άδικο οι οπαδοί. Η πολύ καλή, αν και νεοφώτιστη, Καβάλα είχε κάνει μια εξαιρετική πορεία και έφτασε να διεκδικεί ακόμα και θέση στην Ευρώπη!

Για την ιστορία, η ΑΕΚ κέρδισε και τον τελικό Κυπέλλου στα πέναλτι, αρχίζοντας έτσι ένα νικηφόρο σερί σε βάρος του Παναθηναϊκού που έφτασε τα πέντε ματς (έξι αήττητα μαζί με το 0-0 τον Μάιο του 1999).

H σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Καραγιάννης, Μανωλάς (74′ Ντόμπος) Κωστένογλου, Μαχαιρίδης, Κετσπάγια, Σαβέβσκι (68′ Κασάπης) Μαρτσέλο (62′ Μπατίστα) Κωστής, Νικολαϊδης.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X