Δεν έχουν καμία απολύτως λύση!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την ΑΕΚ που έχει σοβαρό πρόβλημα και πορεύεται με... ευχολόγια!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το παιχνίδι με τον Άρη τελείωσε το βράδυ της Κυριακής στις 9:20 και από το ΟΑΚΑ φύγαμε στις 11:30. Περιμέναμε αρκετοί συνάδελφοι με υπομονή να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από πλευράς ΑΕΚ. Απολύτως τίποτα! ΝΕΚΡΟ ΤΟΠΙΟ! Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αποχώρησαν και αυτοί. Με δήθεν σκυμμένο κεφάλι. Οι ελάχιστοι οπαδοί που περίμεναν έξω από τα επίσημα χειροκρότησαν ειρωνικά δίνοντάς τους «συγχαρητήρια» για το νέο τους κατόρθωμα και όλα καλά. Υπήρξαν όμως κάποια περιστατικά τα οποία οφείλει ο κόσμος να τα γνωρίζει.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που είχε το ΦΙΛΟΤΙΜΟ να πει κάτι ήταν ο Κριχόβιακ. Ναι αυτός που ήρθε από το πουθενά και δεν έχει καν το δέσιμο που έχουν άλλοι (λέμε τώρα): «Συγγνώμη παιδιά. Δεν τα καταφέραμε. Υπόσχομαι να πάμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια».

Τα λόγια αυτά μπορεί να μη σας λένε τίποτα. Εμένα όμως μου δείχνει κάποιον που σέβεται και εκτιμά. Και ας είχε ακούσει γιούχα μερικές ώρες νωρίτερα μαζί με όλους τους άλλους. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές φρόντισαν να ΚΡΥΦΤΟΥΝ. Μπορεί να το έκανε επειδή ένιωσε την ευθύνη για το δεύτερο γκολ και την ευκαιρία που έχασε. Κάτι ένιωσε όμως. Κάτι έκανε. Οι άλλοι στον κόσμο τους!

Κάνουν ότι γουστάρουν

Μπήκαν στα πολυτελή αυτοκίνητά τους και έφυγαν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Πήγαν τη Δευτέρα στα Σπάτα, έκαναν την αποθεραπεία τους και σήμερα θα απολαύσουν το ρεπό τους. Ο μισθός μπαίνει κανονικά στην τράπεζα, ζούνε όλοι το όνειρό τους και γιατί να σκάσουν; Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, όποτε γουστάρει, όπως γουστάρει! Ο κόσμος όμως είναι αυτός που σκάει κάθε βράδυ Κυριακής.

Γύρω στις 11 αποχώρησαν από το γήπεδο Παπαδημητρίου και Κονέ. Οι δύο άνθρωποι που τρέχουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό και έχουν την ευθύνη για την καθημερινότητα της ομάδας. Τους σταμάτησαν και αυτούς οι οπαδοί για να τους ζητήσουν εξηγήσεις. Κόσμια, χωρίς κραυγές. Είχαν απορίες και τις εξέφρασαν. Οι απαντήσεις που πήραν δεν τους έπεισαν. Οι προαναφερόμενοι μίλησαν για λίγο και με κάποιους ρεπόρτερ. Στο πόδι όπως πάντα, διότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία της ΑΕΚ με τους δημοσιογράφους της.

Αυτό λοιπόν που μου έδωσαν να καταλάβω, ήταν το εξής: Θα πήγαιναν στα Σπάτα για να μιλήσουν με τους παίκτες προκειμένου να τους πείσουν ότι πρέπει να ξεχάσουν το ματς με τον Άρη και να επικεντρωθούν στο επόμενο πολύ καθοριστικό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί να έκαναν εν τέλει πολλά περισσότερα. Μπορεί. Δεν επικοινωνούν το παραμικρό. Τους ρωτήσαμε τι φταίει. Απάντηση ξεκάθαρη δεν πήραμε. Θα το λύσουν το θέμα εσωτερικά. Ούτε το πότε ξέρουμε, ούτε το πως. Τόσα «ΘΑ» ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Δεχθήκαμε όμως και ερωτήσεις: «Εσείς τι πιστεύετε ότι φταίει;». Μα αν ήταν η δουλειά μας να σας πούμε εμείς τι φταίει που δεν είμαστε στην καθημερινότητα των Σπάτων δε θα ήμασταν εμείς εδώ και εσείς εκεί. Η δική σας δουλειά είναι να βρείτε τι φταίει και το κυριότερο να το ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ. Το έχετε κάνει; Δυστυχώς όχι. Τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο, είναι πάντα ο καθρέφτης.

Το απόλυτο τίποτα

Τι έχει παρουσιάσει αυτή η ομάδα εδώ και έξι μήνες; Απολύτως τίποτα και πάει από το κακό στο χειρότερο. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση των τριών βαθμών μόλις τέσσερις φορές στα 16 (!) τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (δηλαδή ένα στα τέσσερα) και αυτά εις βάρος αντιπάλων χωρίς ιδιαίτερη… δυναμική. Επικράτησε επί του Ατρομήτου, του Απόλλωνα, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Αστέρα Τρίπολης. Έχει ηττηθεί δε στα μισά εξ αυτών (8)!

Για να γίνει ακόμα πιο αντιληπτό το μέγεθος της κατηφόρας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΑΕΚ φέτος έχει κάνει μόλις δύο σερί νικών. Το πρώτο ήταν από την 5η μέχρι και την 8η αγωνιστική με ισάριθμες νίκες επί των Παναιτωλικού (εκτός), Ατρόμητο, Βόλο (εκτός) και Άρη και το δεύτερο επί του ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) και του Παναθηναϊκού την 11η και τη 12η αγωνιστική. Έκτοτε δεν έχει πετύχει δύο νίκες σερί σε σύνολο 18 αγώνων, όπου έχει μόλις 6 νίκες…

Μία ομάδα με έναν τέτοιο απολογισμό δυστυχώς δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική και φυσικά δεν έχει καμία απολύτως «τύχη» στο να υλοποιήσει τον οποιονδήποτε στόχο θέσει. Με ανάλογη συνέχεια δε (διότι στα υπόλοιπα play off θα αντιμετωπίσει ομάδες με ανάλογα πενιχρό απολογισμό) το πιθανότερο είναι να μην καταφέρει να ούτε να βγει στην Ευρώπη. Διότι πολύ απλά δε θα το δικαιούται βάσει της εικόνας της!

Δεν φταίει ο κόσμος

Ποιος φταίει για αυτό; Όχι ο κόσμος βεβαίως που ανέχεται και υπομένει. Διότι και χθες το έκανε το καθήκον του στο ΑΠΟΛΥΤΟ! Η διοίκηση της ΑΕΚ φταίει που περιμένει με ευχολόγια να αλλάξουν όλα. Μπορεί, λέω μπορεί, να κάνουν πολλά περισσότερα. Η κατηφόρα όμως είναι απότομη και εμείς τρέχουμε κατευθείαν πάνω στον τσιμεντένιο τοίχο που βρίσκεται στο τέλος της. Και θα τα σπάσουμε τα μούτρα μας.

Μία από τις ατάκες που άκουσα, ήταν ότι δεν μπορεί τώρα να γίνει τίποτα. Δεν μπορεί να έρθει άλλος παίκτης, ή άλλος προπονητής. Και όταν μπορούσε η ΑΕΚ να φέρει και παίκτες και προπονητή τι έκανε; Εκ του αποτελέσματος ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! Τίποτα. Η ΑΕΚ κράτησε τον Γιαννίκη, διότι όπως μας ειπώθηκε ήταν μία διοικητική απόφαση. Η ΑΕΚ δεν έκανε μεταγραφές και έφερε τον… Φράνσον με ένα μήνα καθυστέρηση. Ο Σουηδός είναι στην Αθήνα εδώ και δύο μήνες αλλά… αγνοείται. Ανέλαβε κανένας την ευθύνη για αυτό το φιάσκο; ΟΧΙ!

Προχωράμε και πάλι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ και καμία σανίδα σωτηρίας. Από εκεί που λέγαμε να φέρουμε προπονητή μέχρι τα μέσα Απρίλη, πήγαμε στα τέλη του μήνα και τώρα ίσως πάμε και στον Μάιο. Η ΑΕΚ σωστά ασχολήθηκε με τον Φερνάντο Σάντος, σωστά ρώτησε για το αν θα ενδιαφερόταν ο Ρούντι Γκαρσία (και τίποτα παραπάνω), αλλά ουσία μηδέν. Όραμα μηδέν. Καμία λύση, καμία ελπίδα…

Οι άνθρωποι που απέτυχαν φέτος οικτρά, θα επιδιώξουν να γυρίσουν την κατάσταση, αρκεί να μην έρθει η καταστροφή και δεν βγούμε Ευρώπη. Διότι μόνο τότε βλέπω να μην μένει κολυμπηθρόξυλο όρθιο στο Μαρούσι και στα Σπάτα. Διαφορετικά πάλι τα ίδια. Εδώ πιστεύουν ότι με έναν προπονητή θα αλλάξουν όλα. Μόνο που και πάλι θα χρειαστούμε καμιά δεκαριά μεταγραφές.

Εμένα δεν με πείθει κανένας τους πλέον. Εδώ συζητάμε για παίκτη με δύο χιαστούς που δεν ξέρουμε αν θα κάνει στον επόμενο προπονητή… Η ΑΕΚ θα έπρεπε να μην είχε σταματήσει στα «διαζύγια» με τον Αργύρη Γιαννίκη και με τον Βασίλη Δημητριάδη. Όφειλε να αλλάξει ριζικά με ανθρώπους που θα έχουν βαριά βιογραφικά. Σε όλες τις θέσεις. Υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμοι. Διάθεση δεν υπάρχει για αυτές τις αλλαγές. Αν υπήρχε θα είχαν γίνει.

ΥΓ: Σε κάθε αγώνα της ΑΕΚ παρακολουθούμε τους αντιπάλους της να σκοράρουν μετά από «δώρα» των «κιτρινόμαυρων». Ειδικά στα play off η κατάσταση έχει ξεφύγει. Με τον Παναθηναϊκό το γκολ ήταν «προσφορά» του Μήτογλου. Με τον ΠΑΟΚ των Μάνταλου, Τζαβέλλα και Μοχαμάντι, με τον Ολυμπιακό του Μοχαμάντι και με τον Άρη το πρώτο του Τσιντώτα και το δεύτερο του Κριχόβιακ. Παρεμπιπτόντως η ΑΕΚ δέχθηκε δύο γκολ από τον Άρη που φέτος σε 29 ματς είχε σκοράρει 29 φορές. Σκόραρε δηλαδή μία φορά ανά ματς! Στα 13 εξ αυτών δε, δεν είχε βρει καν δίχτυα!

Συνολικά φέτος η «Ένωση» σε 30 αγώνες πρωταθλήματος έχει παθητικό 33 τερμάτων! Δηλαδή μεγαλύτερο του ενός ανά αγώνα. Έχει δε το χειρότερο παθητικό στην εξάδα των ομάφων που παίζουν στα play off. Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 17 (σχεδόν τα μισά), ο Παναθηναϊκός 23, ο Άρης 24, ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα από 26.

ΥΓ 2: Ο Νίκος Παππάς στην Πάτρα πριν το ματς με τον Απόλλωνα ήταν έξω μέχρι το πρωί με τον Μπόγρη και τα έπιναν. Υπήρξε «επεισόδιο» με κόσμο της ομάδας, την επόμενη μέρα τρέκλιζε στο γήπεδο και πετούσε τις μπάλες δεξιά και αριστερά. Τα πράγματα ήταν περίεργα και στη συνέχεια, αλλά είχαν μείνει εντός της ομάδας.

Τώρα με τον Κούρο Σεγκούρα υπέπεσε σε δύο πειθαρχικά παραπτώματα και τέθηκε εκτός ομάδας. Ο τύπος που στην παρουσίασή του από την ΑΕΚ μιλούσε για τον… Παναθηναϊκό και τον έχρισαν και αρχηγό, ήταν το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να δει την αγαπημένη του ομάδα. Καλή η αριστερή ιδεολογία, αλλά δεν τον πήραμε για αυτό. Μακάρι να τον ξεφορτωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται…

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X