Η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, ο... Γκιρτζίκης έμεινε με το παράπονο! (VIDEO)

Η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, ο... Γκιρτζίκης έμεινε με το παράπονο! (VIDEO)

Πρόκριση στον τελικό για την ΑΕΚ επί της Ξάνθης με γκολ του Ιβιτς και με μεγάλη απόκρουση Ατματσίδη σε τετ α τετ με τον Πρίττα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 την Ξάνθη στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δυσκολεύθηκε πολύ για να τα καταφέρει, όμως το γκολ του Ίλια Ίβιτς στο 16’ της παράτασης έδωσε τη λύση (0-0 ο πρώτος αγώνας) κι έτσι ο Σέρβος επιθετικός που τον είχε επιβάλει ουσιαστικά ο τότε ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Μάκης Ψωμιάδης στον Φερνάντο Σάντος τρεις μήνες νωρίτερα, δικαίωσε για μία ακόμα φορά την επιμονή του τότε αφεντικού.

Ήταν καθοριστικός στο 0-4 του προημιτελικού στην Τούμπα, έβαλε το γκολ της νίκης-πρόκρισης με την Ξάνθη, ενώ θα σημείωνε και το γκολ της νίκης στον Τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Εκείνο το Κύπελλο είχε τη σφραγίδα του. Εκείνος ο αγώνας είχε κι άλλες ιδιαιτερότητες.

Αν και ο Σάντος είχε καθιερώσει στο τέρμα τον Σάκη Χιώτη, σε εκείνο το ματς είχε παίξει ο Ηλίας Ατματσίδης και μάλιστα είχε κάνει μια μεγάλη απόκρουση σε προσπάθεια του Σάκη Πρίττα όταν ακόμα το ματς ήταν στο 0-0. Επίσης, η Ξάνθη είχε πολλά παράπονα από τον διαιτητή Παπίλια για ένα ακυρωθέν γκολ του Σταύρου Λαμπριάκου (επιθετικό φάουλ στο 17’) και για μια ανατροπή του Ζαπρόπουλου στην περιοχή της ΑΕΚ.

Στο τέλος του αγώνα, οι δηλώσεις των… αδικημένων είχαν πολύ ενδιαφέρον. Ή μάλλον έχουν ενδιαφέρον ακόμα και σήμερα, αφού οι πρωταγωνιστές ήταν μέχρι πρόσφατα στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Ο τότε πρόεδρος της Ξάνθης Γιώργος Γκιρτζίκης (ναι, ο γνωστός…) δήλωνε: «Αίσχος, ντροπή, αηδία. Μόνο αυτά τα συναισθήματα ένιωσε όλη η Ελλάδα. Μπορεί να ακυρώσει διαιτητής σε όλον τον κόσμο γκολ σαν αυτό του Λαμπριάκου; Πού είδε ο διαιτητής το φάουλ; Δεν ήταν πέναλτι η φάση του Ζαπρόπουλου; Κρίμα για το δύσμοιρο ποδόσφαιρο με όσα είδε όλη η Ελλάδα». Ναι, ο μετέπειτα υπόδικος Γκιρτζίκης δήλωνε αγανακτισμένος με την… ποδοσφαιρική αδικία!

Πάρτε κι έναν Καραγεωργίου, προπονητή της Ξάνθης τότε: «Εμείς έπρεπε να είμαστε στον τελικό και όχι η ΑΕΚ. Αν είχε γίνει το 0-1, για πείτε μου εσείς ποιος θα περνούσε; Ακόμα και με 1-1, ποια ομάδα θα περνούσε; Αυτά τραβάνε όμως οι μικρές ομάδες μια ζωή στην Ελλάδα, από τη Θράκη ως την Κρήτη. Μόνο αυτές δικαιούνται να μιλούν για αδικία, όλες οι άλλες να πάνε να πνιγούν». Ναι, αυτά είπε ο άνθρωπος που ως παίκτης του Παναθηναϊκού πήρε τίτλους και πριμ «ποτισμένα» με το… αίμα των ομάδων που αδικούσαν οι διαιτητές-εργαλεία του Βαρδινογιάννη.

Λέει πολλά, όμως, μια δήλωση του Δημήτρη Ζωγραφάκη, ο οποίος ήταν πολύ πιο σοβαρός από τον πρόεδρο και τον προπονητή του. «Δεν πειράζει. Ανθρωπος είναι ο διαιτητής και κάνει λάθη όπως κι εμείς».

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Γεωργέας, Ξενίδης (42′ Τσάρτας), Γκαμάρα, Ροντρίγκο, Ζήκος, Φόλια (67′ Πετκόφ), Μαλαδένης (22’ Λάκης), Ιβιτς, Νικολαΐδης

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X