Η ΑΕΚ κινείται σωστά, μακάρι να δικαιωθεί και μια φορά

Η ΑΕΚ κινείται σωστά, μακάρι να δικαιωθεί και μια φορά
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης για το θέμα προπονητή, τον Φερνάντο Σάντος και για το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και για πολλές περιπτώσεις το έχω σκεφτεί αυτό, το σκέφτομαι και πάλι τώρα. Δε θα ήθελα να είμαι στη θέση των ανθρώπων της ΑΕΚ αυτή τη περίοδο, σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του προπονητή.

Ξέρω καλά πως στη διαδικασία ανεύρεσης του ανθρώπου που θα αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ αγωνιστικά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ακολουθούν μια πολύ υπεύθυνη, πολύ προσεκτική στάση και προσπαθούν όλοι για το καλύτερο δυνατό. Σε μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Μια διαδικασία στην οποία είναι σαφές πως καμιά περίπτωση που με οποιοδήποτε τρόπο σου τεθεί υπόψη και πραγματικά για συγκεκριμένους λόγους έχει ενδιαφέρον, δε μπορεί να αφεθεί να πέσει κάτω. Κι από την άλλη, ακριβώς γι΄αυτό να κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς επικοινωνιακά. Χωρίς δική σου ευθύνη. Ήδη δύο φορές μέσα σε οκτώ μέρες η ΑΕΚ έχει βάλει πολύ προσεκτικά και πολύ υπεύθυνα στη σωστή τους βάση τα πράγματα, χωρίς να έχει τον αντίκτυπο που θα άξιζε σε αυτή την υπευθυνότητα και το έγκαιρο και ξεκάθαρο της παρέμβασης της.

Και στο τέλος, σε αυτές τις περιπτώσεις, άνετα κινδυνεύεις στο τέλος να βρεθείς και να απολογείσαι! Ή να έχεις βρει πραγματικά αυτό που θεωρείς τη καλύτερη επιλογή στα πλαίσια που μπορείς να κινηθείς και να πρέπει να παλεύεις με συγκρίσεις που δεν έχουν κανένα νόημα. Βεβαίως συμβαίνουν αυτά σε ομάδες που ενδιαφέρουν τόσο πολύ κόσμο, όπως η ΑΕΚ. Από την άλλη, στην ΑΕΚ συνήθως γίνεται μεγαλύτερη ζημιά απ’ ότι σε άλλες ομάδες.

Για Σάντος

Και με την ευκαιρία να πω κάτι για τον Σάντος εδώ. Επειδή πολλοί απ’ ότι βλέπω, από αυτούς που κάθονται σε μια γωνία και περιμένουν να τους δοθεί η αφορμή να κρίνουν και να κράξουν, μιλούν για «παραμύθιασμα» κλπ.

Ναι, η ΑΕΚ δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να ελέγξει επικοινωνιακά το θέμα του Σάντος. Γιατί; Γιατί ήταν υπαρκτό στη διάσταση που είχε παρουσιαστεί. Και θα έπρεπε να σεβόμαστε το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν ακολουθεί τη τακτική άλλων, να διαψεύδει δηλαδή τα πάντα όταν νιώθει πως υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να εκτεθεί. Όχι να το χρησιμοποιούμε μετά εναντίον της.

Τώρα αν αποδείχθηκε λανθασμένη ή όχι η εκτίμηση πως θα μπορούσε να υπάρχει θέμα με τον Σάντος, ακόμη κι εφόσον η Πορτογαλία μπορούσε, την οποία έκανα κι εγώ προσωπικά, είναι θέμα του καθενός μας πως εκτιμάει τις πληροφορίες που έχει και σε τι συμπεράσματα οδηγείται. Για δεδομένα που μπορούν να αλλάξουν ακόμη και σε μια μέρα μέσα, ποτέ δεν μπορείς να είσαι ασφαλής στις εκτιμήσεις σου. Ο αναγνώστης διαβάζει, βλέπει τα στοιχεία που του παρατίθενται για να στηρίξουν ένα συμπέρασμα στο ρεπορτάζ και κρίνει.

Σωστός τρόπος που κινείται η ΑΕΚ

Για να γυρίσω στο τώρα, θέλω να πιστεύω πως ο σωστός τρόπος που κινείται η ΑΕΚ, θα δικαιωθεί, με μια επιλογή που θα είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στις ανάγκες της ομάδας αυτή τη περίοδο. Πάντα παίζει ρόλο και η συγκυρία σε αυτά, άλλα όσο πιο σωστά το δουλεύεις, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να πετύχεις.

Από την άλλη, έχω γράψει κι εγώ κι έχω πει πολλές φορές τελευταία, πως θα είναι καλό η ομάδα να έχει τον νέο της προπονητή μέσα στα play offs και δη ίσως και πριν από το Πάσχα, στόχος για τον οποίο έχει γίνει λόγος έτσι κι αλλιώς.

Πρέπει όμως να πω πως όσο το σκέφτεσαι, βλέπεις πως ίσως είναι τόσο μεγάλη η σημασία αυτής της επιλογής, που δε θα έπρεπε στην ΑΕΚ να προσθέτουν στους εαυτούς τους κι επιπρόσθετη πίεση κι άγχος, σε αυτό το πλαίσιο. Δηλαδή αν γίνει, καλώς. Αν όχι, δε χάθηκε ο κόσμος.

Κι αρχές Μαΐου να είναι, αν είναι αυτό που πρέπει, δε θα έχει γίνει καμιά ζημιά. Πάντως η αλήθεια είναι πως υπάρχουν προϋποθέσεις σοβαρές, με αντίστοιχα πολύ σοβαρές περιπτώσεις, να καταστεί εφικτό να υπάρχει η τελική συμφωνία με κάποιον στο χρονικό πλαίσιο που πάνω κάτω έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας από την αρχή.

Κατά τα άλλα, δεν είναι καλό πως είναι σήμερα Παρασκευή, λίγο περισσότερο από 48 ώρες από ένα ματς δύσκολο που μπορεί να είναι και το πιο καθοριστικό για την Ευρώπη και ήδη έχω ένα blog ολόκληρο, για το θέμα του προπονητή.

Η πρόκληση του Άρη και του τι αντιπροσωπεύει ο Άρης ως οργανισμός όταν έρχεται στο ΟΑΚΑ να παίξει με την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, είναι πάρα πολύ σημαντική για να αφεθεί η δική μας ομάδα να δώσει χώρο τόσο κοντά στο παιχνίδι, σε πράγματα που δεν αφορούν το «τώρα».

Η νίκη σε αυτό το ματς, δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο την επόμενη μέρα. Η ομάδα κι όλος ο οργανισμός χρειάζονται λίγο χώρο να αναπνεύσουν. Και φυσικά θα ήταν το ιδανικό στα πρώτα ψήγματα θετικής ψυχολογίας που δημιούργησε το τελευταίο ντέρμπι, να έρθει… καπάκι η περαιτέρω βελτίωση που θα φέρει μια νίκη τη Κυριακή. Είναι ακόμη πολύ εύθραυστη η ψυχολογία στα Σπάτα, τέτοιες νίκες θα αποτελέσουν γερά στηρίγματα. Θα τη θωρακίσουν.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X