Η πρεμιέρα του Οικονομόπουλου με την ΑΕΚ, σε εποχή που η ομάδα ψάχνονταν (VIDEO)

Η πρεμιέρα του Οικονομόπουλου με την ΑΕΚ, σε εποχή που η ομάδα ψάχνονταν (VIDEO)

Ο "μίστερ πρωτάθλημα 1989" έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ σαν σήμερα κόντρα στον Απόλλωνα, σε μια περίοδο που η ομάδα ψάχνονταν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο του 2022, η ΑΕΚ είναι τρίτη στη βαθμολογία με μεγάλη απόσταση πίσω από τον Ολυμπιακό. Πριν από 42 χρόνια, όμως, στο… κανονικό ποδόσφαιρο του 1980, η ΑΕΚ ήταν 5η, αλλά στους δύο βαθμούς πίσω (37-35) από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό!

Κι όμως, είναι αλήθεια: σε εκείνο το πολύ συναρπαστικό πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα που κρίθηκε υπέρ του Ολυμπιακού σε μπαράζ με τον Άρη, βρέθηκαν να διεκδικούν τον τίτλοι όλες οι μεγάλες ομάδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της 28ης αγωνιστικής -έξι αγωνιστικές πριν το τέλος δηλαδή- την Τρίτη του Πάσχα 8 Απριλίου η ΑΕΚ ήταν η κερδισμένη της ημέρας, αφού ο Ολυμπιακός είχε χάσει στο Χαριλάου, ο ΠΑΟΚ στα Γιάννενα και ο Παναθηναϊκός είχε φέρει ισοπαλία στην Κόρινθο!

Η ΑΕΚ είχε νικήσει τον Απόλλωνα με 2-1 σε ένα ματς που είχε σχεδόν τα πάντα στο πρώτο μέρος: δύο γκολ της ΑΕΚ με τον Θωμά Μαύρο στο 22’ και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο 39’ με σουτ και πέναλτι αντίστοιχα (ξεκίνησαν από προσπάθειες του αριστερού μπακ Γιώργου Καλογερόπουλου που τον Δεκέμβριο του 1979 είχε έρθει από τον Πανιώνιο) και ο Απόλλων σκόραρε για πρώτη φορά μετά από έξι αγώνες με τον Μαυρομμάτη στο 44’.

Σημειωτέον ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 0-0 με τον Δοντά και η ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο με τον Μουσούρη. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Αρδίζογλου, ενώ οι φίλαθλοι είδαν για πρώτη φορά αγωνιζόμενο με την ιδιότητα του επαγγελματία τον 20χρονο τερματοφύλακα Σπύρο Οικονομόπουλο.

Παρά την παρουσία των Χρηστίδη, Στεργιούδα, ο προπονητής Μίλτος Παπαποστόλου εμπιστεύθηκε τον νεαρό που δύο χρόνια νωρίτερα είχε «γράψει» μια συμμετοχή στην Α’ Εθνική ως ερασιτέχνης όταν απέργησαν οι παίκτες των πρώτων ομάδων (26/12/1977). Το ματς με τον Απόλλωνα ήταν ουσιαστικά το πρώτο του επαγγελματικό.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Δαμιανίδης, Καλογερόπουλος (73’ Βλάχος) Ραβούσης, Νικολάου, Θώδης, Τάσος, Μουσούρης, Μπάγεβιτς, Αρδίζογλου, Μαύρος.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X