Ο Ρούντι Γκαρσία, ο Οφρυδόπουλος και ο… Αρης

Ο Ρούντι Γκαρσία, ο Οφρυδόπουλος και ο… Αρης
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την «καυτή» επικαιρότητα της ΑΕΚ, αλλά και με… υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω σήμερα, επισημαίνοντας πρώτα απ’ όλα ότι χαίρομαι που εξαιρετικοί συνάδελφοι, επιβεβαιώνουν όλα όσα είχαμε αποκαλύψει στην «ΩΡΑ» για τον Ρούντι Γκαρσία. Η ουσία για την ΑΕΚ βέβαια, είναι να καταφέρει στο τέλος να φέρει, είτε τον σπουδαίο Γάλλο τεχνικό, είτε έναν προπονητή ανάλογου βεληνεκούς. Για τον 58χρονο κόουτς πάντως, έχουν υπάρξει και εξακολουθούν να υπάρχουν, προχωρημένες επαφές.

Μακάρι, γιατί θα μιλάμε για μια κίνηση που θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στην ομάδα και γενικότερα στον ανταγωνισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευθύς εξαρχής δεν ήταν απλή και εύκολη υπόθεση, το ξεκαθαρίσαμε άλλωστε στην «ΩΡΑ», καθώς επίσης είχα γράψει την επόμενη κιόλας μέρα, πως ήταν απολύτως λογικό να μην μπορεί να το επιβεβαιώσει επίσημα η ΑΕΚ.

Πάση θυσία το «τρίποντο»

Την Κυριακή όμως, η ομάδα έχει τρομερά σημαντικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Άρη. Κι από τη στιγμή που δεν είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ, πρέπει πάση θυσία να πάρει τώρα το «τρίποντο». Είναι μια καλή ευκαιρία, να πάρει η ΑΕΚ τη νίκη και να… φτιάξει και τον φίλαθλο κόσμο της, που σαν να έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του, λίγο με το «Σεραφείδειο», λίγο βλέποντας την προσπάθεια που γίνεται για να έρθει ένας σπουδαίος προπονητής, λίγο με την καλή εμφάνιση στο Φάληρο.

Θα έχει και καλό καιρό την Κυριακή, θα έχει και αρκετό κόσμο στο γήπεδο, μακάρι να μην μας ξενερώσει η ομάδα. Έχω την αίσθηση ότι η εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει δώσει την απαιτούμενη ψυχολογία και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στην ομάδα, που έδειξε ότι αν μη τι άλλο, έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και το πόσο σημαντικό είναι να βγει η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Όπως και έχουν αντιληφθεί μέσα στην ομάδα ότι ο δρόμος της εξόδου στην Ευρώπη θα στρωθεί πλέον με… ροδοπέταλα, αν νικήσει η ΑΕΚ την Κυριακή.

Θα παίξει ρόλο ο Οφρυδόπουλος

Νομίζω ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο, η αγωνιστική προσέγγιση από τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Είχα γράψει μετά το ματς στο Φάληρο, ότι κατά την ταπεινή μου άποψη, είχε παίξει μεγάλο ρόλο για την πίστη και την αυτοπεποίθηση που ύστερα από τέσσερα χρόνια έδειξε η ΑΕΚ στο συγκεκριμένο γήπεδο, η αρχική ενδεκάδα της «Ένωσης».

Μια εξάδα παικτών με Σιμάνσκι, Κριχόβιακ στο κέντρο και Λιβάι, Άμραμπατ, Τσούμπερ πίσω από τον Αραούχο στην επίθεση, έχει τέτοια ποιότητα, που ανεξαρτήτως αν θα σου… βγει στο ματς και του ποιος θα παίξει καλά και ποιος όχι, θέλοντας και μη, ο αντίπαλος καταλαβαίνει εκ προοιμίου ότι με αυτούς, θα τα βρει… σκούρα.

Μια εξάδα παικτών, που αν συνδυαζόταν και με μια ανάλογου επιπέδου άμυνα, σε μια ομάδα που θα είχε δουλευτεί από τον κατάλληλο προπονητή, θα μιλούσαμε για μια εντελώς διαφορετική και σίγουρα πιο ανταγωνιστική ΑΕΚ. Σημασία έχει βέβαια, έστω και τώρα, να έχουν μάθει οι άνθρωποι της ΑΕΚ από τα λάθη τους… Για να το δούμε… Προς το παρόν, ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ και ΟΛΟΙ ΟΑΚΑ την Κυριακή.

Υ.Γ.: Η αλήθεια είναι ότι η κακή ψυχολογία που έχει επικρατήσει λόγω της αποτυχημένης αγωνιστικής πορείας της ομάδας για τέταρτη σερί σεζόν, έχει μετριάσει και τον ενθουσιασμό που θα έπρεπε να υφίσταται σε μεγαλύτερο βαθμό για τις σπουδαίες επενδύσεις για το μέλλον του συλλόγου, όπως είναι το «Σεραφείδειο» και φυσικά η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» που πλησιάζει! Η ΑΕΚ ως κλαμπ βιώνει κάτι πρωτόγνωρο όσον αφορά στο επίπεδο των υποδομών της. Υποδομές, που αν συνοδευτούν από τη σωστή ποδοσφαιρική προσέγγιση, δεν γίνεται να μην απογειώσουν την ομάδα. Πολύ απλά, δεν γίνεται…

Υ.Γ.2: Το έγραψα στην «ΩΡΑ», θα το γράψω κι εδώ. Η πραγματικότητα είναι ότι από το 2016, η ΚΑΕ παλεύει για να έρθει σε μια επικοινωνία με την πλευρά του Γιάννη Φιλίππου, ζητώντας (αν είναι δυνατόν) τα τέσσερα Κύπελλα που της ανήκουν! Σε καμία όμως προσπάθεια επικοινωνίας, ούτε καν στα εξώδικα διαμαρτυρίας, έχει πάρει απάντηση η ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε εντολή να το πάει το νομικό τμήμα της ΚΑΕ μέχρι τα άκρα, προκειμένου να πάρει πίσω τα τέσσερα τρόπαια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο να ζητάει την επιστροφή των τροπαίων προκειμένου να βγάλει πιστά τους αντίγραφα και με τη δέσμευση να μην κρατήσει τα γνήσια. Μέχρι το 2014, το αφήγημα ήταν ότι τα τρόπαια βρίσκονταν σε αποθήκες στη Μαγούλα και ότι θα επιστρέφονταν όταν θα υπάρξει κανονικός ιδιοκτήτης στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Μετά το 2014… σιωπή!

Υ.Γ.3.: Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο, που ένας επιχειρηματίας, όσο ψυχρή, αλαζονική μέχρι και εκδικητική συμπεριφορά κι αν έχει δεδομένα επιδείξει, στέλνοντας την ομάδα (του) στα… Τάρταρα, που να θεωρεί ότι ήταν δικά του τα κύπελλα που κατέκτησε η ομάδα μέσα στα γήπεδα. Είναι πέρα από κάθε λογική και πραγματικά πιστεύω ότι κάτι ανάλογο, δεν το έχει σκεφτεί ούτε εχθρός ενός συλλόγου. Δεν μπορώ να ξέρω που βρίσκονται, ακόμα κι αν υπάρχουν αυτά τα τέσσερα τρόπαια. Θα μπορούσε η ΑΕΚ να κατασκευάσει καινούργια για να τα βάλει στην τροπαιοθήκη της, αλλά δικαίως δεν το κάνει και παλεύει για την επιστροφή αυτών που κατέκτησε, έστω και στη μορφή πιστών αντιγράφων. Αυτό που ξέρω είναι ότι η σημερινή ΚΑΕ ΑΕΚ κάνει ξανά αυτό που οφείλει απέναντι στη βαριά ιστορία της και στα εκατομμύρια φιλάθλων της σε όλο τον πλανήτη. Και πρέπει να το πάει μέχρι τέλους.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X