ΑΕΚ - Παρτιζάν: Πως τα «αδέρφια» κατέληξαν σε σχέση μίσους!

Η μέρα που η ΑΕΚ νίκησε (και) τον πόλεμο
Photo Credits: INTIME

Τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό άλλαξαν τα πάντα ανάμεσα στις σχέσεις των οπαδών της ΑΕΚ με την Παρτιζάν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αλλοτε οι κοινές καταβολές, σε κάποιες περιπτώσεις οι πολιτικές ιδεολογικές προτιμήσεις, σε άλλες περιπτώσεις απλά ένα συναπάντημα που κατέληξε διαφορετικά. Ωστόσο, δεν υπήρχαν πολλές αδερφοποιήσεις, όπως αυτή μεταξύ των φίλων της ΑΕΚ και της Παρτιζάν, που επισφραγίστηκε με το φιλικό ειρήνης στο εμπόλεμο Βελιγράδι το 1999.

Η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο. Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, έχοντας το στόχο στο στήθος, η «κιτρινόμαυρη» αποστολή ταξίδεψε στο βομβαρδιζόμενο Βελιγράδι. Εν μέσω πολεμικών συρράξεων, ποδοσφαιρικό τμήμα, παράγοντες και μερικοί οπαδοί – άλλοι με το τσάρτερ της ομάδας και άλλοι με οδική εκδρομή – έφτασαν στην Γιουγκοσλαβία για να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Σήμερα, 23 χρόνια μετά από εκείνο το επικό ταξίδι, θα ήταν εξαιρετικά ριψοκίνδυνο για κάποιον φίλο της ΑΕΚ να βρεθεί στα μέρη της Παρτιζάν. Και η αιτία δεν είναι πια ο πόλεμος.

Διαβάστε περισσότερα για τις σχέσεις της ΑΕΚ με την Παρτιζάν

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X