Η μεγάλη ΑΕΚ του Μπάρλου σόκαρε τη Γιουβέντους, αλλά δεν άντεξε ως το φινάλε (VIDEO)

Η μεγάλη ΑΕΚ του Μπάρλου σόκαρε τη Γιουβέντους, αλλά δεν άντεξε ως το φινάλε (VIDEO)

Η υπερομάδα του Μπάρλου κατάφερε να σκοράρει μέσα στο Τορίνο και να ζορίσει τη Γιουβέντους, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε η κατάρρευση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια μέρα σαν σήμερα του 1977, η ΑΕΚ αγωνίστηκε στον πρώτο ευρωπαϊκό ημιτελικό στην ιστορία της. Ηταν Μεγάλη Τετάρτη 6 Απριλίου και η Ενωση κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους, που τότε έκτιζε το μεγάλο όνομα της στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ σόκαρε τους Ιταλούς, αλλά ηττήθηκε τελικά με 4-1 στο δεύτερο ημίχρονο.

Ηταν μια «περίεργη» ήττα που, με βάση την εικόνα του αγώνα, μάλλον κολάκευε την ΑΕΚ που ήδη είχε αποκλείσει Ντιναμό Μόσχας, Ντέρμπι Κάουντι, Ερυθρό Αστέρα και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Η πανίσχυρη Γιουβέντους της εποχής που στον τελικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο θα κατακτούσε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο, είχε ζοριστεί πολύ με την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι πέρασε με δύο νίκες, αφού ακολούθησε και το 0-1 στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στο ημίωρο της αναμέτρησης ισοφάρισε το γκολ που είχε σημειώσει ο μεγάλος Κουκουρέντου, οι Ιταλοί πάγωσαν. Οι ιαχές των Ελλήνων στο «Ντέλε Αλπι» ηχούσαν μέχρι την Αθήνα για τον Μπάρλο, τον Φάντροκ και τα παιδιά τους. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν άντεξε στην πίεση των Ιταλών, που με δύο γκολ του Μπέτεγκα και ένα από τον Καούζιο πήραν προβάδισμα για την πρόκριση.

Οι διπλές αναμετρήσεις με την Γιουβέντους μπορεί να στέρησαν από την ΑΕΚ τη συμμετοχή σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά δε μείωσαν σε τίποτε τη λάμψη εκείνης της επιτυχίας. Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί η ομάδα που επιλέχθηκε από τον Φράντισεκ Φάντροκ σε εκείνο το ματς: Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Τόσκας, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Παπαδόπουλος (74’ Τάσος), Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X