Γκέλα της ΑΕΚ στη Νίκαια, πέταξε βαθμούς που στοίχισαν τον τίτλο (VIDEO)

Γκέλα της ΑΕΚ στη Νίκαια, πέταξε βαθμούς που στοίχισαν τον τίτλο (VIDEO)

Στο 89’ ο τερματοφύλακας Βενιαμίν του Ιωνικού που είχε μόλις μπει ως αλλαγή, απέκρουσε πέναλτι του Σαβέβσκι και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η… απεγνωσμένη προσπάθεια που έκανε η ΑΕΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου της σεζόν 1996-97 προδόθηκε και από την ατυχία. Τη στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο ζούσε ήδη τις αρχές της «δικτατορίας» που ακόμα το καταδυναστεύει, με τον Ολυμπιακό να περνάει αβρόχοις ποσί από κάθε γήπεδο και να καταστρατηγεί τους κανονισμούς παιδιάς με τους… καμικάζι-διαιτητές του παραγκάρχη Θωμά Μητρόπουλου, η ΑΕΚ προσπαθούσε (έχοντας και η ίδια κάποια εσωτερικά θέματα) να μένει σε επαφή με την κορυφή.

Η ύστατη προσπάθειά της ήταν οι έξι σερί νίκες από την 22η έως και την 27η αγωνιστική. Στον αγώνα, όμως, της 28ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό στη Νίκαια το σερί έσπασε με τρόπο δραματικό και η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0. Ηταν ένας αγώνας στον οποίον η ΑΕΚ κυριάρχησε και άγγιξε τη νίκη στο 89′, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χάρη Κοπιτσή από τον τερματοφύλακα του Ιωνικού Γιουργούση.

Ο διαιτητής Κύρος Βασσάρας απέβαλε τον «δράστη» και έτσι αυτός έπρεπε να αντικατασταθεί. Σηκώθηκε από τον πάγκο ο 23χρονος Μάκης Βενιαμίν που είχε παίξει σε πολύ λίγα ματς εκείνη τη σεζόν, χωρίς καλά καλά να κάνει προθέρμανση, και στάθηκε κάτω από τα δοκάρια για να αντιμετωπίσει από τα έντεκα μέτρα τον Τόνι Σαβέβσκι που ελάχιστα πέναλτι είχε χάσει εκείνα τα χρόνια.

Κι όμως, ο Βενιαμίν είχε τη λεγόμενη τύχη του… πρωτάρη. Απέκρουσε το πέναλτι και κράτησε το 0-0, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα είδε με χαρά το πλασέ του Μαρτσέλο να περνάει πολύ λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία του. Η ΑΕΚ έφυγε από τη Νίκαια χωρίς το «τρίποντο» και την επόμενη μέρα ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-0 στο ΟΑΚΑ, αυξάνοντας τη διαφορά του από τους δύο στους τέσσερις βαθμούς. Ο δε Ιωνικός κατάφερε να σωθεί στο τέλος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Κασάπης.Μανωλάς, Κωστένογλου, Βλάχος, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα (67′ Μαρτσέλο) Κωστής (46′ Μαλαδένης) Νικολαϊδης.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X