Προπονητής υψηλού επιπέδου, στελέχη ικανά και άλλους… Κριχόβιακ

Προπονητής υψηλού επιπέδου, στελέχη ικανά και άλλους… Κριχόβιακ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για όλα όσα (πρέπει να) έδειξε στην ΑΕΚ το ματς στο Φάληρο, ενώ έχει και… υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έπαιξε φέτος τρία παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και σε κανένα από τα τρία, δεν έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να είναι υποδεέστερη από αυτόν. Κι όμως… Η βαθμολογία δείχνει τους «ερυθρόλευκους» να είναι 22 ολόκληρους πόντους μπροστά από την «Ενωση». Και λέει την αλήθεια αφού η ανώτερη ομάδα δεν φαίνεται μόνο μέσα από τα ντέρμπι αλλά συνολικά από τον «μαραθώνιο» μιας σεζόν.

Η αλήθεια επίσης είναι – και την βλέπουν ξεκάθαρα, ακόμα και οι ίδιοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού – ότι αυτή η τόσο μεγάλη βαθμολογική διαφορά έχει διαμορφωθεί κυρίως επειδή η ΑΕΚ έχει κάνει ποδοσφαιρικά «εγκλήματα» εις βάρος του εαυτού της και όχι τόσο επειδή έχουν υπερομάδα. Εχουν όμως, αναμφισβήτητα, την καλύτερη ομάδα, που αν μη τι άλλο διέπεται από μια σοβαρότητα και μια σταθερότητα. Οπως και ο ΠΑΟΚ ήταν σε διάρκεια, πιο σοβαρός από την ΑΕΚ.

Τα τρία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν διαφορετικά μεταξύ τους. Στα δύο ντέρμπι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ έβγαλε το αίσθημα του φόβου στο παιχνίδι της, κι ας μην ήταν υποδεέστερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αντίθετα με τους «ερυθρόλευκους» που είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Πήγε στο Φάληρο με σωστή νοοτροπία

Αντίθετα, την περασμένη Κυριακή, η «Ενωση» έδειξε ότι το πίστευε γιατί πήγε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να παίξει και να κερδίσει και όχι για να παίξει και απλά να μην χάσει. Το πώς θα εξελιχθεί ένα ντέρμπι, έχει να κάνει με ένα σωρό παράγοντες. Και την Κυριακή, όπως θα μπορούσε να νικήσει η ΑΕΚ, θα μπορούσε και να ηττηθεί. Αλλά εγώ αναφέρομαι στη νοοτροπία. Και η νοοτροπία ήταν επιτέλους αυτή που έπρεπε. Και ήταν από τις σπάνιες φορές, που βλέπαμε ένα ντέρμπι της ΑΕΚ και δεν σκεφτόμασταν με σιγουριά… «καλά εντάξει, άντε να δούμε πως θα το φάμε και θα χάσουμε πάλι στο τέλος».

Μια νοοτροπία που ήταν απαύγασμα του σωστού «διαβάσματος» του αγώνα από τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, των σωστών επιλογών του στον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας και της παρουσίας του Κριχόβιακ που «γέμισε» το χώρο του κέντρου και έδειξε πολύ απλά, το «έγκλημα» διαρκείας της ΑΕΚ, να μην έχει φέρει πολύ νωρίτερα έναν χαφ της κλάσης του.

Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα είναι να εξάγει πλέον η ΑΕΚ τα σωστά συμπεράσματα και από αυτή τη σεζόν. Γιατί, πραγματικά πιστεύω ότι αυτό το χαώδες -22 που χωρίζει βαθμολογικά τις δύο ομάδες, δεν σημαίνει ότι αγωνιστικά, τις χωρίζει πραγματικά το χάος ή ότι χρειάζονται… χρόνια για να κλείσει η ψαλίδα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, πλέον όλα αλλάζουν με ταχύτητες μεγάλες. Αρκεί να κάνει επιτέλους όλα όσα απαιτούνται και να δράσει ποδοσφαιρικά.

Αρκούσε να έρθει ένας… Κριχόβιακ, κι αυτός στο 60%

Να δει η διοίκηση τα «εγκληματικά» της λάθη, να μην ασχοληθεί ξανά με προπονητές- λαχεία τύπου Γιαννίκη, να επενδύσει σε έναν μεγάλο προπονητή τύπου Ρούντι Γκαρσία με όλο το σχετικό επιτελείο, να πλαισιωθεί από ικανά στελέχη και φυσικά από περισσότερους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, από όσους διαθέτει, σε όλες τις γραμμές της.

Αρκούσε να έρθει ένας… Κριχόβιακ για να δούμε πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Κριχόβιακ, αλλά και ο Σιμάνσκι που είχε δίπλα του τον Κριχόβιακ. Ενας Κριχόβιακ μάλιστα στο 60%. Αρκούσε η ταχύτητα σκέψης του και το γεγονός ότι το μυαλό του ήταν στο να βλέπει μπροστά και να δημιουργεί και όχι στο πώς θα γυρίσει πίσω την μπάλα, όπως κάνει ο αγαπημένος μας και πάντα φιλότιμος, Σιμόες.

Θα μου πείτε βέβαια, κάτσε να μείνει ο Κριχόβιακ, που δεν είναι και πολύ απλό. Αλλά ακόμα κι αν δεν μείνει, θα πρέπει να έχει δείξει ξεκάθαρα στους ανθρώπους της ΑΕΚ, το «μονόδρομο» που πρέπει πλέον να ακολουθήσουν.

Δεν χρειάζεται να… γκρεμιστεί συθέμελα

Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να… γκρεμιστεί συθέμελα και να ξαναφτιαχτεί από την αρχή. Γυρνώντας υποθετικά το χρόνο στο περασμένο καλοκαίρι, θεωρώ ότι αν είχε επενδύσει σε έναν πραγματικά καλό προπονητή, αν είχε δει το προφανές από τότε, ότι της έλειπε ο «στόπερ Νο1» και πως αυτό το ρόλο δεν μπορούσαν να τον δικαιώσουν, ούτε ο Τζαβέλλας, ούτε ο Βράνιες κι αν είχε πάρει κι έναν… Κριχόβιακ για το κέντρο, θα βιώναμε μια εντελώς διαφορετική σεζόν.

Εν κατακλείδι, απομένουν επτά αγωνιστικές έως τη λήξη της σεζόν. Και ο στόχος της ΑΕΚ πρέπει να είναι διπλός. Ο ένας φυσικά να φέρει τα αποτελέσματα εκείνα που θα της εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο άλλος να αποδείξει στον ίδιο της τον εαυτό ότι ως ομάδα έχει κάποιες γερές βάσεις για να «χτιστεί» η επόμενη σεζόν.

Υ.Γ.: Μια εξάδα παικτών με Σιμάνσκι, Κριχόβιακ στο κέντρο και Λιβάι, Άμραμπατ, Τσούμπερ πίσω από τον Αραούχο στην επίθεση, έχει τέτοια ποιότητα, που αν συνδυαζόταν και με μια ανάλογου επιπέδου άμυνα, σε μια ομάδα που θα είχε δουλευτεί από τον κατάλληλο προπονητή, θα μιλούσαμε για μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ.

Υ.Γ.2.: Και δεν ήταν καλοί, ούτε ο Άμραμπατ, ούτε ο Λιβάι την Κυριακή. Άλλά και μόνο που ο αντίπαλος είδε αυτή την εξάδα που προανέφερα, κατάλαβε ότι δεν θα είναι απλά τα πράγματα. Και παράλληλα, πήρε και η ΑΕΚ την πίστη και την αυτοπεποίθηση ότι θα μπορούσε να κερδίσει στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Υ.Γ.3.: Εχω την αίσθηση ότι ο Οφρυδόπουλος θα ήθελε πολύ να είχε στη διάθεσή του, τον Γέβτιτς. Κι αν τον είχε, θα έβαζε ακόμα πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό από τον άξονα. Γιατί ο Άμραμπατ ήταν φλύαρος, παίζοντας πίσω από τον φορ. Και είναι ξεκάθαρο ότι ο Μαροκινός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τα άκρα.

Υ.Γ.4.: Δύο πραγματάκια και για την μπασκετική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς οι «πράσινοι» είναι τρεις κλάσεις καλύτεροι από την ΑΕΚ, όπως είναι και ο Ολυμπιακός. Οταν μάλιστα, σου λείπουν και οι Ανγκόλα, Γκρίφιν, Λάνγκφορντ συν τον ανέτοιμο Παππά, δείχνει απίθανο το ενδεχόμενο της νίκης. Δεν ξέρω πόσα χρόνια πίσω πρέπει να πάμε για να βρούμε ομάδα μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, που αγωνίστηκε χωρίς έγχρωμο μπασκετμπολίστα στη δωδεκάδα της! Τέλος πάντων. Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ είχε εκ προοιμίου, το πολύ… 5% πιθανότητες για να νικήσει τον δεδομένα ανώτερο αντίπαλό της. Οταν έχουμε μια τόσο άνιση μάχη, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ντροπή που πρέπει να αισθάνονται, οι διαιτητές που δεν επιτρέπουν στον αδύναμο να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητές του. Ήταν πραγματικά μια αισχρή διαιτησία, αυτή στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X