Χάμερ: «Η ομάδα έχει περάσει πολλά - Οι φίλοι της ΑΕΚ είναι οι καλύτεροι που έχω δει στην καριέρα μου»

Χάμερ: «Η ομάδα έχει περάσει πολλά - Οι φίλοι της ΑΕΚ είναι οι καλύτεροι που έχω δει στην καριέρα μου»
Photo Credits: INTIME

Οσα δήλωσε ο Ιαν Χάμερ για την ΑΕΚ, τον κόσμο και το ταβάνι της ομάδας

Σε μια σεζόν γεμάτη προβλήματα, ατυχίες και σκαμπανεβάσματα η ΑΕΚ έχει να κρατήσει αρκετά πράγματα που την κάνουν δυνατή και ταυτόχρονα την κρατούν σε υψηλό επίπεδο. Ένα εξ αυτών είναι η παρουσία του Ίαν Χάμερ από την πρώτη μέρα που αποκτήθηκε έως και σήμερα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ της «Βασίλισσας» παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στην ΑΕΚ, τον κόσμο, το ταβάνι της ομάδας καθώς και τις διαφορές του Στέφανου Δέδα με τον Κούρο Σεγκούρα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο sdna.gr:

Απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν τα καταφέρατε, παρά την προσπάθεια. Πού κρίθηκε το παιχνίδι; «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Περιμέναμε τον Παναθηναϊκό να εμφανιστεί λίγο κουρασμένος μετά από δύο παιχνίδια που έδωσε για την Euroleague. Ο Οκάρο Ουάιτ δεν είχε παίξει και ήταν κάπως πιο φρέσκος από τους υπόλοιπους. Ανεξάρτητα από την κούραση του Παναθηναϊκού παραμένει μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, που έχει ποιότητα. Έχουν πολλά όπλα ως ομάδα, εμείς δεν σουτάραμε καλά και εκείνοι σούταραν πολύ καλά. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας και να βάλουμε δύσκολα σουτ. Είχαμε κάποια σερί κατά τη διάρκεια του αγώνα που μας κράτησαν στο ματς. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας».

Παρά την ήττα θεωρείς πως η ομάδα κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση αγωνιστικά; «Είναι δύσκολο να το πεις γιατί έχουμε νέο προπονητή, κάποιοι παίκτες είναι εκτός, κάποιοι προστέθηκαν τώρα. Έχουμε βελτιωθεί όμως. Έχουμε κάνει βελτίωση. Στο Κύπελλο παίξαμε πολύ καλά στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Η νίκη κόντρα στον Κολοσσό ήταν σημαντική και παρά την ήττα από τον Παναθηναϊκό έχουμε κάνει βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Έχετε βιώσει μια σειρά πραγμάτων όλους αυτούς τους μήνες. Τι είναι αυτό που θέλετε να κρατήσετε για τη συνέχεια; «Αυτή η ομάδα έχει περάσει πολλά. Εντός και εκτός παρκέ. Έχουμε κάνει τα πάντα και είμαστε σκληροί πνευματικά. Δεν ξέρουμε ποτέ τι ομάδα θα έχουμε στο γήπεδο. Κάθε βδομάδα τα πράγματα αλλάζουν. Όμως είμαστε εδώ και παίζουμε για 40 λεπτά με υψηλή ενέργεια και ένταση και στις 2 πλευρές για εμάς και τον κόσμο. Είμαστε στο 9-10, θέλουμε περισσότερες νίκες από ήττες, όμως είμαστε σε καλή θέση για τα πλέι οφ και για τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται. Θα παλέψουμε για νίκες».

Παρά την ήττα ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα στο φινάλε, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια. Πόσο σημαντικό είναι να ξέρετε πως ό,τι κι αν γίνει, ο κόσμος θα βρίσκεται στο πλευρό σας; «Οι φίλοι της ΑΕΚ είναι οι καλύτεροι που έχω παίξει στην καριέρα μου. Αγαπούν το μπάσκετ και ξέρουν μπάσκετ! Πάντα λέω ότι αν βγεις και δώσεις το 100% θα σε σεβαστούν. Προφανώς θέλουν τη νίκη αλλά όταν προσπαθείς το καταλαβαίνουν. Εγώ είμαι παίκτης που βγάζει ενέργεια και στις 2 πλευρές του παρκέ. Είναι ευχαρίστηση να παίζω για τον κόσμο της ΑΕΚ. Τα μηνύματα που λαμβάνω μετά τα παιχνίδια είναι κάτι το ξεχωριστό».

Η break out σεζόν που κάνεις, η στήριξη από τον κόσμο, η δυναμική της ΑΕΚ είναι καλοί λόγοι για να σε κρατήσουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν; Βασικά, πόσο έχεις… βαρεθεί να απαντάς σε ερωτήσεις για το μέλλον σου; «Είναι νορμάλ να με ρωτάνε για το μέλλον μου, το καταλαβαίνω. Η ΑΕΚ με έβαλε σε μια πολύ καλή κατάσταση, γιατί το περασμένο καλοκαίρι σκεφτόμουν σοβαρά την απόσυρση. Ο κόουτς Δέδας επέτρεψε να παίξω το παιχνίδι μου. Πολλοί προπονητές με έβαζαν απλώς να παίζω πικ εν ρολ και αυτό ήταν όλο. Εκείνος με άφησε να κάνω το παιχνίδι μου, να σουτάρω, να ντριμπλάρω, να πασάρω. Να κάνω τα πάντα, όπως έκανα στο Κολέγιο. Οφείλω πολλά σε εκείνον, όπως και στους συμπαίκτες μου. Ο Κολόμ είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ που έχω παίξει στην καριέρα μου. Προφανώς θα θέλαμε να έχουμε κερδίσει περισσότερα παιχνίδια, αλλά από προσωπική πλευρά είμαι τρομερά χαρούμενος που είμαι εδώ».

Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά, ποιο είναι το ταβάνι της φετινής ΑΕΚ; «Εξαρτάται. Έχουμε κάποιους παίκτες που απουσιάζουν, όπως ο Ανγκόλα και ο Λάνγκφορντ. Θα έχουμε μεγάλο ροτέισιον. Έχουμε Έλληνες όπως ο Φιλιππάκος που δεν έπαιξε πολύ στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως στα τελευταία παιχνίδια μας βοηθάει πολύ παίζοντας αρκετά. Έχουμε κάποιους που επιστρέφουν και είναι πολύ καλοί σκόρερ στο ένας εναντίον ενός. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Μπορώ να κοιτάξω πίσω και να δω ότι με τους παίκτες που έχουμε θα είμαστε μια πολύ καλή ομάδα».

Από τον κόουτς Δέδα, στον κόουτς Σεγκούρα. Τι διαφορετικό έχεις δει στην ομάδα; «Είναι δύσκολο να πεις τώρα. Είναι μόνο 2 εβδομάδες εδώ ο κόουτς Σεγκούρα και έχει παίξει 2 παιχνίδια. Στην επίθεση προσπάθησε να δώσει κάτι νέο με προσθήκες που είχαμε. Και οι δύο θέλουν να τρέξουν το παιχνίδι και οι δύο βλέπουν τους παίκτες και επιτρέπουν να παίζουν με τον τρόπο τους. Εκτιμώ και τους δύο χωρίς αμφιβολία».

Φέτος κάνεις εξαιρετική σεζόν. Τι είναι αυτό που κάνει τόσο καλή την παρουσία σου στην ΑΕΚ; «Η Αθήνα είναι το καλύτερο μέρος που έχω παίξει. Ποτέ δεν ήμουν σε θέση να έχω αυτή τη ζωή που κάνω έξω από το γήπεδο. Όλο το διάστημα ήμουν στο σπίτι και στο γυμναστήριο. που ήταν στο σπίτι. Υπήρχαν μόνο κάποιες εξαιρέσεις σε όλα αυτά. Τώρα στην Αθήνα κάνω βόλτες στο κέντρο. Η Αθήνα είναι ωραία και νιώθω καλά εδώ ισορροπώντας ανάμεσα στο μπάσκετ και το εξωγηπεδικό. Οι συμπαίκτες μου είναι εξαιρετικοί και είναι ένα από τα καλύτερα γκρουπ που έχω παίξει στην καριέρα μου. Κάθε μέρα ανυπομονώ να έρχομαι στην προπόνηση. Μετά την προπόνηση θα πάμε βόλτα ή για φαγητό με τους συμπαίκτες μου. Είναι σαν να είμαστε αδέρφια μέσα κι έξω από το γήπεδο και αυτό κάνει την ψυχική μου υγεία να βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X