Το τέλειο παιχνίδι που δεν έκανε η ΑΕΚ και ο Ανγκόλα

Το τέλειο παιχνίδι που δεν έκανε η ΑΕΚ και ο Ανγκόλα
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει γιατι η ΑΕΚ έπαιξε καλά αλλά έχασε και τι της λείπει

Η ΑΕΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που ουσιαστικά δεν κατάφερε ποτέ να το διεκδικήσει σοβαρά. Δεν το κατάφερε γιατί για να συμβεί αυτό θα έπρεπε όλα να της πήγαιναν τέλεια, να έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός να ήταν μέτριος ή για να το πούμε πιο σωστά να τον ανάγκαζε να ήταν μέτριος. Αυτό δεν έγινε και μοιραία ήρθε η ήττα.

Καλή εμφάνιση τηρουμένων των αναλογιών

Η αίσθηση που άφησε ο αγώνας είναι ότι η ΑΕΚ προσπάθησε όσο μπορούσε και με την βοήθεια του κόσμου να πιέσει όσο πιο πολύ μπορεί τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς η Ένωση βρήκε τους «Πράσινους» σε καλό φεγγάρι από αγωνιστική φόρμα και το μεγάλο του ρόστερ, δεν επέτρεψε να φανεί η κούραση από τα 2 ματς της Ευρωλίγκας μεσοβδόμαδα. Στα δικά μου τα μάτια η ΑΕΚ έπαιξε καλά, έκανε αυτά που έπρεπε, αλλά η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στα 2 ρόστερ, η έλλειψη πολλών λύσεων και κάποιες κρίσιμες φάσεις έκριναν την αναμέτρηση.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο 2ο δεκάλεπτο (14-25) εκεί όπου ο Παναθηναϊκός παγίωσε μια διαφορά χάρις στην ποιότητα του Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ που το ποστ παιχνίδι του αποτελεί βασικό επιθετικό όπλο της ομάδας του, έκανε την διαφορά με τις αποφάσεις του. Η ΑΕΚ το περίμενε και είχε ετοιμάσει νταμπλ τιμ, όμως ο Παπαπέτρου διάβασε τέλεια ότι του έδωσε η άμυνα, πάσαρε στην αδύνατη πλευρά με αποτέλεσμα οι 5 ασίστ του να φέρουν 13 πόντους που άνοιξαν την διαφορά.

Το τέλειο παιχνίδι που δεν έκανε η ΑΕΚ και ο Ανγκόλα

Σε τέτοια παιχνίδια κάτι πρέπει να δώσει η άμυνα όταν αντιμετωπίζει μια καλύτερη ομάδα, δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει όλα. Είναι αυτό που λένε στο μπάσκετ, διάλεξε με πιο δηλητήριο θες να πεθάνεις. Η ΑΕΚ δυστυχώς ήταν άτυχη καθώς παίκτες που θες να πάρουν περιφερειακά σουτ, όπως ο Έβανς, ο Γουάιτ ή ο Σαντ-Ρος τα πήραν και ήταν απόλυτα εύστοχοι. Αντίθετα τα ίδια σουτ που πήραν οι παίκτες της ΑΕΚ με Κολόμ, Φλιώνη και Πετρόπουλο πήγαν στο σίδερο. Εκεί είναι η διαφορά ποιότητας που λέμε. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά εύστοχη από το τρίποντο και ο ΠΑΟ να είναι σε μέτρια μέρα, όμως τελικά έγινε το αντίθετο και δεν μπόρεσε να εξισορροπηθεί η διαφορά ποιότητας των 2 ομάδων.

Το 4ο δεκάλεπτο και η.. παρέλαση

Στην τελική ευθεία του αγώνα ο κόουτς Σεγκούρα πήγε με την καλή του πεντάδα και πήρε το μομέντουμ της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ επέστρεψε από το -17 και πλησίασε στο -8. Εκεί άρχισε η παρέλαση των παικτών του Παναθηναϊκού, οι διαιτητές δεν είδαν καραμπινάτες περιπτώσεις βημάτων όπως του Νέντοβιτς και του Μέικον, όμως αντί να πάρει την κατοχή η Ένωση, χρεώθηκε και με τεχνικές ποινές. Προφανώς, αυτό το ματς δεν το έκρινε η διαιτησία, αλλά στο μοναδικό σημείο που η ΑΕΚ έδειχνε ικανή να βάλει πίεση στον αντίπαλο της, με 2-3 χειρουργικά σφυρίγματα έσβησαν την φωτιά, ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει ένα ξεκούραστο διπλό.

Στο ανώτερο επίπεδο λείπει ο Ανγκόλα

Για άλλη μια φορά έγινε κατανοητό πόσο πολύ λείπει αυτήν την στιγμή από την ΑΕΚ ένας παίκτης τύπου Ανγκόλα, δηλαδή κάποιος που θα κάνει προσωπική ενέργεια, θα πετύχει ατομικά καλάθια και θα ξεκολλήσει την ομάδα. Όσο καθηγητής μπορεί να είναι ο Κολόμ στο πικ εν ρολ, όσα καλά συστήματα μπορεί να βγαίνουν για τον Ράουτινς ώστε να εκτελέσει, τα ματς όταν πηγαίνουν στα τελευταία λεπτά που σχεδόν όλες οι ομάδες παίζουν με αλλαγές στην άμυνα, χρειάζονται γκαρντ ικανά στο ένας εναντίον ενός. Αυτό που έκανε δηλαδή ο Μέικον στο τέλος και σκόραρε με προσωπικές προσπάθειες. Σε χαμηλότερο επίπεδο μπορεί να το κάνει ο Φλιώνης ή ο Κολόμ αλλά σε επίπεδο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού χρειάζονται και άλλα πράγματα.

Η ΑΕΚ έχει ακόμα 3 παιχνίδια στην έδρα της και αν έχει την ίδια υποστήριξη όπως στο χθεσινό παιχνίδι, μπορεί να κάνει το 3/3 και να πλησιάσει κοντά στην 4η θέση, αν βοηθήσουν και τα άλλα αποτελέσματα. Θα κριθούν πολλά από το ρόστερ και τους διαθέσιμους παίκτες που θα υπάρχουν μετά την διακοπή.

ΥΓ. Επειδή ακούω και διαβάζω πολλές εξυπνάδες, ας αφήσουμε τον Γκρίφιν στην ησυχία του. Αυτό που περνάει, μακάρι να μην το περάσει άλλος άνθρωπος. Τα θέματα υγείας είναι πολύ σοβαρά για να τα παίρνουμε έτσι αψήφιστα. Μακάρι να είναι καλά και να ξεπεράσει όσο μπορεί αυτό που συμβαίνει.

ΥΓ2. Συγκινητικός για άλλη μια φορά ο Χάμερ αλλά δεν πήρε βοήθεια από κανέναν άλλο πλην Ράουτινς.

ΥΓ3. Στην ΚΑΕ φαίνεται ότι γίνονται βήματα για την καλύτερη οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. Το χθεσινό ήταν το πιο καλά οργανωμένο ματς τουλάχιστον της τριετίας από άποψη εξυπηρέτησης κόσμου, μακάρι να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X