Η ισοπαλία δεν είναι επιτυχία!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης για την ΑΕΚ που δεν πρέπει να θεωρήσει ότι δεν χρειάζεται ποιότητα. Αλήτικο χειρουργείο στο μπάσκετ και ημέρα ιστορικής υπερηφάνειας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν το ματς και ανεξάρτητα του τι θα γινόταν στα άλλα δύο ματς, αν μου έλεγε κάποιος «παίρνεις την ισοπαλία και φεύγεις;», θα του έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη «ναι». Διότι η ΑΕΚ δεν θα άντεχε μία ακόμα ήττα. Μετά το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» αυτό που μπορείς να πεις ξεκάθαρα είναι ότι μπορούσες να κερδίσεις και ευτυχώς που δεν πλήρωσες τα κωμικοτραγικά λάθη που κάνουν οι παίκτες σου είτε λόγω έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, είτε λόγω ποιότητας.

Τι έδειξε το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ για ακόμα μία φορά;

► Πως είναι τόσο αδούλευτη να παίξει κόντρα που ο οποιοδήποτε κανονικός προπονητής θα τους ξεκινούσε από τα βασικά. Πως δίνουμε τη μπάλα μπροστά και σωστά όταν φεύγουμε με παίκτη παραπάνω στην αντεπίθεση.

► Πως θα πρέπει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα μεγάλα της «όπλα». Τι έκανε χθες το βράδυ για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Λιβάι Γκαρσία (ο οποίος ήταν εκτός τόπου και χρόνου λόγω και του υπερατλαντικού ταξιδιού; Τίποτα. Πως εκμεταλλεύτηκε τα όποια καλά χαρακτηριστικά του Άμραμπατ; Δεν το έκανε. Όποτε πήγαινε η μπάλα σε αυτούς και στον Τσούμπερ έπεφταν πάνω τους δύο και τρεις αντίπαλοι.

► Πως χρειάζεται έναν προπονητή με προσωπικότητα στον πάγκο! ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν αφήνω καμία αιχμή για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Ο άνθρωπος κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τις δυνατότητες και τα υλικά που έχει. Άλλωστε «υπηρεσιακός» είναι. Το έγκλημα έγινε με τον άλλον τον «εφευρέτη» που είχαμε για μήνες στον πάγκο.

► Πως παίκτες που δεν έχουν εμπειρία σε τέτοια ματς πρέπει σε κάθε φάση να είναι απλοί και απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ο Μοχαμαντί έκανε μία γκέλα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ ηττήθηκε. Χθες χάρισε ένα ακόμα γκολ γιατί αντί να απομακρύνει τη μπάλα με το κεφάλι πήγε να τη διώξει με το πόδι που δεν… έχει.

Όσο για τον Μήτογλου, ας του πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται να κατεβάζει τη μπάλα από τα 30 μέτρα. Ας τη στέλνει και καμιά φορά στο… διάολο. Μπαρέζι, Νέστα, Μαλντίνι, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Κιελίνι, δεν διστάζουν να διώξουν όπως όπως και δεν το έπαιζαν Μπεκενμπάουερ. Από την άλλη ο Βράνιες ήταν εκτός ρυθμού, εκτός θέσεων, σχεδόν εκτός τόπου και χρόνου.

► Πως για να ανέβει η ΑΕΚ επίπεδο και να γίνει πραγματικά ανταγωνιστική θα πρέπει να έχει στο ρόστερ της περισσότερους ποδοσφαιριστές με τα χαρακτηριστικά την ποιότητα και τη νοοτροπία του Στάνκοβιτς και του Κριχόβιακ. Μόνο με τέτοιους παίκτες θα καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα. Και φανταστείτε ότι ο Πολωνός δεν είναι 100% έτοιμος για να παίζει 90λεπτα.

► Πως πρέπει να εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που έχει. Ο χθεσινός Σιμάνσκι ήταν χάρμα οφθαλμών (και όχι επειδή σκόραρε). Και πως πρέπει να αποβάλλει από τον οργανισμό της, όλους όσοι την κρατάνε πίσω και δυστυχώς λιγοψυχάνε μόλις τους πέσει λίγο βάρος στους ώμους τους.

Μην εγκληματήσετε ξανά!

Η ΑΕΚ κρατάει όπως κρατούσε πριν την έναρξη των play off το ευρωπαϊκό εισιτήριο στα χέρια της. Ακόμα όμως δεν έχει νίκη στη διαδικασία των μπαράζ. Ακολουθούν δύο πολύ κρίσιμα ματς. Με τον Άρη στο ΟΑΚΑ όπου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, την ώρα που θα παίζει ο Παναθηναϊκός στα Γιάννινα και διπλό στην Ήπειρο μία μέρα μετά το Άρης – ΠΑΟΚ και το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Αν κάποιοι θεωρήσουν τη χθεσινή ισοπαλία «επιτυχία» όπως είχαν θεωρήσει ότι κάτι είχαν κάτι μετά το «Χ» με τον Παναθηναϊκό, ή μετά την ήττα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στο Φάληρο (επειδή ήταν τέτοια η εικόνα του αγώνα και η ήττα μόλις με ένα γκολ) θα εγκληματήσουν ξανά.

Αλήτικο χειρουργείο στο μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ είναι μία μεγάλη ομάδα με περισσότερους και καλύτερους παίκτες. Θα μπορούσε να κερδίσει την ΑΕΚ και χωρίς την προκλητικά αλήτικη διαιτησία των Φούφη, Συμεωνίδη και Σταματόπουλου. Όσα έγιναν στο «Παλάτι» της «Βασίλισσας» είχαν σκοπό να προκαλέσουν και την ομάδα και τον κόσμο της. Αυτό είναι το μόνο ξεκάθαρο.

Το… τριολέ πραγματικά έκανε ότι χρειαζόταν για να προκαλέσει. Και μετά θα αναρωτιούνται οι δήθεν «αντικειμενικοί» μα γιατί γίνονται επεισόδια; Βίασαν το μπάσκετ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και κάθε φορά που υπήρχε υποψία πως η διαφορά θα πέσει κάτω από τους δέκα πόντους ανακάλυπταν απίθανα πράγματα.

Και όλα αυτά κόντρα σε μία ΑΕΚ που δεν είχε τον Ανγκόλα, τον Λάνγκφορντ και τον Γκρίφιν που ζει ένα πραγματικό δράμα και δυστυχώς υπάρχουν ηλίθιοι που γράφουν ότι ασυναρτησία τους κατέβει στο κεφάλι. Ρόδα είναι όμως και γυρίζει…

Ημέρα ιστορικής υπερηφάνειας!

Άφησα για το τέλος, αυτά που έγιναν στο κλειστό πριν την έναρξη του αγώνα. Η βράβευση ενός εκ των προπομπών της ΑΕΚ, του Α. Σ. Πέρα και τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στους δύο συλλόγους, είναι μία ακόμα απόλυτη επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών και των σχέσεων του μεγαλύτερου προσφυγικού συλλόγου με την Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο.

Προσθέστε σε όλο αυτό και τον χαιρετισμό του Οικομενικού Πατριάχη Βαρθολομαίου. Όποιος τον έχει διαβάσει δεν μπορεί παρά να νιώθει συγκλονισμένος από τα λόγια του. Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μιλώντας για την ΑΕΚ (για ακόμα μία φορά), ήταν καθηλωτικός!

«Η ΑΕΚ είναι «η ἐνσάρκωση τῶν ἀξιῶν τῆς Κωνσταντινουπολίτικης Ὁμογενείας» και «Πρέπει νά αἰσθάνεσθε ὑπερηφάνεια γιά τήν καταγωγή σας ἀπό τήν Βασιλίδα τῶν Πόλεων. Νά ἔρχεσθε ὅσο πιό συχνά μπορεῖτε στά ἁγιασμένα χώματα. Ἐδῶ βρίσκονται οἱ ρίζες σας, εἶσθε σάρξ ἐκ τῆς σαρκός τῆς Πολίτικης Ρωμιοσύνης».

ΥΓ: Τα τελευταία γεγονότα έχουν κάνει τις γιαλαντζί «φωτοτυπίες» να πλαντάξουν. Τρεις μέρες κρυμμένες στο καβούκι τους. Πόνος είναι και δεν περνάει! Και έρχονται και άλλα γλέντια!

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X