Η ΑΕΚ διέσυρε τον Παναθηναϊκό με τον Θ(ε)ωμά να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο (VIDEO)

Η ΑΕΚ διέσυρε τον Παναθηναϊκό με τον Θ(ε)ωμά να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο (VIDEO)

Η πιο μεγάλη έως τότε νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, με τον Θωμά Μαύρο να σημειώνει τρία γκολ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 3 Απριλίου 1983 καταγράφηκε ένα μοναδικό πάρτι της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο 2-0 με γκολ του Μαύρου και του Αρδίζογλου, ο Παναθηναϊκός μείωσε στο 56’  με το Θανάση Δημόπουλο, όμως δύο γκολ του Θωμά στο 86’ και στο 88’ έγραψαν το ιστορικό 4-1. Σημαντιική νίκη που, δυστυχώς, δεν έφερε τον τίτλο στην ΑΕΚ.

Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80, το πρωτάθλημα το έπαιρνε ο Ολυμπιακός, αλλά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης προετοίμαζε την αντεπίθεσή του και την κυριαρχία του σε αγωνιστικό και κυρίως εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Από το 1979, όταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη αγόρασε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είχε δείξει ότι ήταν αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να… προστατεύσει την επένδυσή της, γι’ αυτό και πολύ γρήγορα έγινε κόκκινο πανί για τους αντιπάλους οπαδούς.Ο «αντιβαρδινογιαννισμός» ήταν πια… κίνημα και γι’ αυτό κάθε νίκη της ΑΕΚ σε βάρος του Παναθηναϊκού ήταν μεγάλο γεγονός.

Σε μια εποχή που η οικονομική δυσπραγία και η διοικητική αστάθεια της ΑΕΚ αποτελούσαν βραχνά για την εξέλιξή της, ήταν πολύ σημαντικό να νικά την ομάδα που ήδη ήλεγχε το παρασκήνιο και που για περίπου μιάμιση δεκαετία θα διαφέντευε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηταν μια εποχή που η ΑΕΚ προσπαθούσε να μείνει μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου, όμως οι θεαματικές μεταπτώσεις στην απόδοσή της δεν της το επέτρεπαν.

Σε μια εποχή που άλλος ήταν ιδιοκτήτης (Ανδρέας Ζαφειρόπουλος) και άλλος πρόεδρος (Μιχάλης Αρκάδης) και που ο πάγκος άλλαζε κάτοχο πολύ συχνά (Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι αρχικά, Κώστας Νεστορίδης ως υπηρεσιακός, Χέλμουτ Σενέκοβιτς από τον Φεβρουάριο και μετά) η ΑΕΚ ζούσε ήδη τα χρόνια που συνηθίσαμε να λέμε «πέτρινα».Εκείνη την Κυριακή, όμως, ήταν όλα μαγικά.

Φρόντισε γι’ αυτό ο ηγέτης εκείνης της ομάδας, το πιο σημαντικό απομεινάρι των δοξασμένων ημερών της δεκαετίας του ’70. Πέντε χρόνια μετά το χατ-τρικ του στο 6-1 του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, έγινε ο μόνος παίκτης της ΑΕΚ που έχει σκοράρει τρεις φορές σε ντέρμπι και με τον έναν αντίπαλο και με τον άλλον. Ο Ηλίας Μπέριος που είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Θ(ε)ωμά, έζησε έναν… εφιάλτη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αρβανίτης, Γεωργαμλής, Παραπραστανίτης (63′ Λέτσας) Μανωλάς, Τζιράκης, Αρδίζογλου, Δίντσικος (77′ Κώττης) Νικολούδης, Ράντονιτς, Βλάχος, Μαύρος

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X