Η ΑΕΚ πάει να κερδίσει ουσία απόψε στο Καραϊσκάκη με Ολυμπιακό (20:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚ πάει να κερδίσει ουσία απόψε στο Καραϊσκάκη με Ολυμπιακό (20:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ψάχνει μια μεγάλη νίκη έτσι ώστε να πάρει προβάδισμα για την ευρωπαϊκή έξοδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πρέπει να βγάλει (επιτέλους) ψυχή και (επιτέλους) τη ποιότητά της στο Καραϊσκάκη για να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να βάλει γερές βάσεις για την έξοδο της στην Ευρώπη την νέα χρονιά.

Το αποψινό (20:00, NovaSports Prime, LIVE σχολιασμός enwsi.gr) ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό είναι κρίσιμο και οριακό κυρίως για την Ενωση. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλο μετά την ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ έχει ανάγκη την πρώτη της νίκη στα Play Off, έτσι ώστε να σπάσει την… κατάρα της τελευταίας 4ετίας με τους ερυθρόλευκους.

Η διακοπή των εθνικών ομάδων βοήθησε σίγουρα την Ενωση, από τη στιγμή που οι παίκτες είχαν το χρόνο να «καθαρίσουν» του μυαλό τους, ενώ δόθηκε και στον Κριχόβιακ η ευκαιρία να πάρει λεπτά συμμετοχής και ρυθμό, με τα χρώματα της Εθνικής Πολωνίας.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, δείχνει να έχει χαλαρώσει τον τελευταίο μήνα, λόγω της μεγάλης διαφοράς που έχει από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Ωστόσο αυτή η χαλάρωση τον έχει φέρει σε σημείο να μην έχει περιθώρια για πολλές απώλειες ακόμη.

Το πλάνο του Οφρυδόπουλου

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δούλεψε σκληρά αυτές τις δύο εβδομάδες με όσους παίκτες είχε, καθώς για αρκετές ημέρες οι απουσίες ήταν αρκετές, λόγω διεθνών και ιώσεων.

Οι Γιώργος Τζαβέλλας, Καρίμ Ανσαριφάρντ, Αντρέ Σιμόες και Ντάρκο Γέβτιτς είναι εκτός και η ΑΕΚ καλείται να βρει το ιδανικό σχήμα. Στα χαφ η απουσία του Σιμόες σίγουρα δημιουργεί έναν έξτρα πονοκέφαλο στον προπονητή της Ενωσης, ωστόσο η παρουσία του Κριχόβιακ, λύνει σε μεγάλο βαθμό αυτό το πρόβλημα.

Η 11άδα της ΑΕΚ

Για τις υπόλοιπες θέσεις της 11άδας της ΑΕΚ ο Στάνκοβιτς θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια, ο Μισελέν με τον Ρότα παλεύουν για την θέση στο δεξί άκρο, ο Μοχαμάντι θα είναι στο αριστερό και στα στόπερ ο Βράνιες με τον Μήτογλου. Στο κέντρο τη θέση δίπλα στον Κριχόβιακ διεκδικούν οι Σιμάνσκι και Χατζισαφί, με 10άραι τον Μάνταλο, ενώ στην επίθεση είναι σίγουρος ο Αραούχο στην κορυφή και Αμπραμπατ-Τσούμπερ-Γκαρσία παλεύουν για δύο θέσεις στα άκρα της επίθεσης. Βεβαίως πρέπει να κρατήσουμε στην άκρη και το σενάριο για 4-3-3 με τρία χαφ: Κριχόβιακ-Σιμάνσκι-Χατζισαφί.

Το πλάνο του Ολυμπιακού

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τη διαφορά τους από τον 2ο ΠΑΟΚ να πέφτει στους δέκα πόντους (απομένουν οκτώ «στροφές»), μετά το «στραβοπάτημά» τους (1-1) στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ.

Βέβαια, πέρα από την ανάγκη του να μην μπουν σε… μπελάδες, ψάχνουν και μια πειστική επιστροφή στις καλές εμφανίσεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε αποστολή… 27 ποδοσφαιριστών (θα κοπούν επτά πριν το ματς), στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Κώστας Φορτούνης μετά από 283 ημέρες.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Ο. Μπα, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Μπουχαλάκης, Κούντε, Μ. Καμαρά, Φαντιγκά, Α. Καμαρά, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ονιεκουρού, Λόπες, Μασούρας, Φορτούνης, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά, Καρβάλιο, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Ο διαιτητής του Ολυμπιακός – ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Αγκάγιεφ
  • Βοηθοί: Νικολακάκης, Παπαδάκης
  • 4ος διαιτητής: Παπαδόπουλος
  • VAR: Καμπάκοφ
  • AVAR: Πετρόπουλος

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X