Ομάδα και κόσμος όλοι ΜΑΖΙ για άλλη μία υπερβατική «μάχη» κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ομάδα και κόσμος όλοι ΜΑΖΙ για άλλη μία υπερβατική «μάχη» κόντρα στον Παναθηναϊκό
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την μεγάλη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και τονίζει την σημασία του κόσμου

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στα Λιόσια, σε ένα μεγάλο παιχνίδι που είναι κρίσιμο και για τις 2 ομάδες.

Από την μεριά της ΑΕΚ, μια ενδεχόμενη νίκη θα την βάλει για τα καλά στην συζήτηση για την 4η θέση της κανονικής περιόδου, έχοντας περισσότερους εντός έδρας αγώνες στην συνέχεια. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός για να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας, ξέρει ότι πρέπει να περάσει από τα Λιόσια με κάθε τρόπο.

Η κατάλληλη στιγμή

Για να μην γελιόμαστε και να μην πετάμε στα σύννεφα, ας βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί της αναμέτρησης και η ΑΕΚ το αουσάιντερ. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα βέβαια, αλλιώς δεν θα παίζανε τα ματς οι πιο αδύναμες ομάδες, θα έδιναν τους βαθμούς στον ισχυρό και θα τελείωνε εκεί το πανηγύρι. Ο αγώνας αυτός έρχεται σε μια καλή συγκυρία για την ΑΕΚ. Μετά το σοκ της αλλαγής προπονητή, πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό στην Ρόδο και έσπασε την κατάρα των εκτός έδρας αναμετρήσεων. Το κλίμα στην ομάδα είναι αρκετά καλό, οι παίκτες νιώθουν καλά. Η επιστροφή του Κόνιαρη, που θα είναι πιο έτοιμος και η προσθήκη του Παππά, δίνουν περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ. Όλοι στην ΑΕΚ έχουν σημαδέψει αυτόν τον αγώνα εδώ και καιρό, θέλοντας να κάνουν τα πάντα για μια μεγάλη νίκη.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, θα έχει τις επιστροφές του Γουάιτ και του Μποχωρίδη αλλά η αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα είναι η 3η μέσα σε διάστημα 6 ημέρων. Λογικό είναι να υπάρχει κούραση και αυτό είναι που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί και η ΑΕΚ για να βάλει δύσκολα στους «Πράσινους». Από ότι είδαμε στον αγώνα κόντρα στον Κολοσσό, ο κόουτς Σεγκούρα θέλει η αμυντική γραμμή του να παίζει με αυξημένη ένταση και να διεκδικεί κάθε μπάλα για αυτό κάνει και συχνά αλλαγές, ώστε να έχει φρέσκα πόδια.

Αν θέλουμε να το προσεγγίσουμε αγωνιστικά, πολύ σημαντικό ρόλο θα έχει ο περιορισμός του βαρόμετρου του Παναθηναϊκού που είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Παπαγιάννης βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, που δυστυχώς δεν μπορεί να περιοριστεί και θα πρέπει η ΑΕΚ να τον βγάλει από την ρακέτα με το 5-out, αν θέλει να τον δυσκολέψει. Γενικά πολλά θα κριθούν από την άμυνα, καθώς η ΑΕΚ ελλείψει των 2 σκόρερ της, δεν μπορεί να ακολουθήσει ψηλά στο σκορ για αυτό θα πρέπει να το κατεβάσει στα δικά της επίπεδα, για να μπορέσει να το διεκδικήσει μέχρι το τέλος.

Η ώρα του κόσμου

Φέτος έχουν συμβεί πάρα πολλά, τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού δεν επέτρεψαν στον κόσμο της ομάδας να γεμίσει το γήπεδο, αλλά ακόμα και αυτοί οι 1000-1500 που βρίσκονταν στα κρίσιμα παιχνίδια που κέρδισε η ΑΕΚ έδωσαν τεράστια ώθηση στην ομάδα, χάρις στην τρομερή ακουστική που έχει το κλειστό των Λιοσίων. Νομίζω ότι είναι μια τέλεια ευκαιρία για να δώσει το βροντερό παρών ο κόσμος της ΑΕΚ και να σπρώξει την ομάδα ώστε να διεκδικήσει την νίκη. Οι ίδιοι οι παίκτες το συζητάνε μεταξύ τους για το πόσο τους βοηθάει ο κόσμος όταν έρχεται στο γήπεδο. Φανταστείτε να δουν 5000 οπαδούς και τον πανικό που θα δημιουργήσουν. Ο αγώνας είναι σε καλή ώρα (17:00), ο καιρός θα είναι καλός, οπότε έχει έρθει η ώρα να δείξει ο κόσμος της ΑΕΚ την δυναμική του.

Βέβαια θα πρέπει όλοι να επιδείξουν την απαραίτητη προσοχή και αυτοσυγκράτηση ό,τι και να γίνεται μέσα στο παρκέ. Η ΑΕΚ έχει ακόμα 3 εντός έδρας ματς, πολύ σημαντικά για την τελική της κατάταξη και δεν πρέπει επ’ουδενί να τιμωρηθεί η έδρα της, καθώς έχει γλιτώσει ήδη 2 φορές.

Για αυτό λοιπόν, όλοι μαζί ομάδα και κόσμος, με φωνή και στήριξη, ώστε να ζήσουμε ένα ωραίο μπασκετικό απόγευμα και μακάρι η ΑΕΚ να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει σε μια νίκη που θα της αλλάξει την πορεία στην κανονική διάρκεια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X