Ξέρει αλήθεια η ΑΕΚ γιατί αποτυγχάνει ή κλείνει τα μάτια και φέτος;

Ξέρει αλήθεια η ΑΕΚ γιατί αποτυγχάνει ή κλείνει τα μάτια και φέτος;
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ που δεν βλέπει το πρόβλημα της και πως να το λύσει έτσι…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η απογοήτευση και η δυσαρέσκεια στην ΑΕΚ έχουν γίνει συγκάτοικοι της τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και αυτή την στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει αισιοδοξία.

Ούτε για το αγωνιστικό, ούτε για το διοικητικό, ούτε για την προοπτική των επόμενων ετών. Η ΑΕΚ αποφασίζει (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) να μην αλλάξει. Να συνεχίσει στην ίδια νοοτροπία, με τα ίδια στελέχη.

Η διαφορά της ΑΕΚ από τον πρωταθλητή τη σεζόν 2018-2019 ήταν στους 23 βαθμούς, τη σεζόν 2019-2020 στους 22, πέρυσι στους 30 και τώρα στα πλέι οφ της Super League η διαφορά βρίσκεται στους 22 βαθμούς και δεν αποκλείεται να ανέβει και άλλο. Υπάρχει πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα. Και η ΑΕΚ δεν δείχνει να το κοιτά, να το κατανοεί. Οπότε και πως να το λύσει.

Η μεγάλη διαφορά της σε σχέση με άλλα χρόνια είναι να φέρει ένα προπονητή-όνομα, να τον πληρώσει αδρά και να του φορτώσει τα… πάντα στον ποδοσφαιρικό σχεδιασμό. Αυτό αλλάζει και τίποτε άλλο. Όλοι όσοι είχαν ευθύνη του σχεδιασμού πέρυσι είναι ακόμη στις θέσεις τους. Παπαδημητρίου-Κονέ-διοικητικοί-εξωδιοικητικοί. Οι μόνοι που αποχώρησαν (Γιαννίκης, Δημητριάδης) ήταν αυτοί που δεν είχαν ευθύνες για τον σχεδιασμό, αλλά αποχώρησαν ορθώς για άλλα ζητήματα.

Ξέρει αλήθεια η ΑΕΚ γιατί αποτυγχάνει ή κλείνει τα μάτια και φέτος;

Μακάρι και θα ευχόμουν το γήπεδο να λύσει όλα τα προβλήματα της ΑΕΚ. Σε πρόσωπα και πράγματα. Όποιος όμως βλέπει πολύ σοβαρά την υπόθεση ΑΕΚ και δεν παίζει παιχνίδια, κατανοεί ότι το γήπεδο δεν λύνει τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας. Σκεφτείτε μόνο ότι το στολίδι της Αγιάς Σοφιάς που έφτιαξε με τόσο κόπο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, θα εκτοξεύσει τις απαιτήσεις της κοινωνίας της ΑΕΚ. Και ο ίδιος ο Μελισσανίδης θεωρεί τώρα ότι με αυτά τα πρόσωπα θα πετύχει να δικαιώσει και να καλύψει τις προσδοκίες. Το αποτέλεσμα θα κρίνει αν έπραξε σωστά ή όχι.

Όμως είναι κρίμα να χαθεί και αυτή η ευκαιρία για το νέο γήπεδο και να μην μπουν ορθά οι βάσεις για να φτιάξει η ΑΕΚ κάτι νέο, που θα έχει πραγματικά προοπτικές και δεν θα πηγαίνουμε «Κυριακή-Κυριακή…».

Τα αναφέρω αυτά για ακόμη ένα Σάββατο γιατί η απόσταση είναι μεγάλη με τον πρωταθλητισμό. Ο Ολυμπιακός είναι μακριά μας σε πολλά επίπεδα και τομείς ως οργανισμός. Δυστυχώς. Ο ΠΑΟΚ δείχνει και αυτός να έχει τις βάσεις και παραμένει σε ένα πολύ καλό επίπεδο για τα δεδομένα του, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ΑΕΚ είναι πίσω τους. Όχι μόνο στη βαθμολογία. Δυστυχώς.

Ξέρει αλήθεια η ΑΕΚ γιατί αποτυγχάνει ή κλείνει τα μάτια και φέτος;

Το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕΚ υπήρξε μία πρώτη παραδοχή, πως χρειάζεται να ψηλώσει το ταβάνι των συμβολαίων, προκειμένου να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που να κάνουν την διαφορά. Όμως είδαμε όλοι μας ότι δεν φτάνει. Δεν υπήρχε προπονητής να κουμπώσει σε όλο αυτό. Δεν υπάρχουν τα ικανά στελέχη να υποστηρίξουν όλο αυτό να υπάρχει ένα κεντρικό σχέδιο με συγκεκριμένη στόχευση και όλος ο οργανισμός να προσπαθεί να φτάσει εκεί.

Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να πω ότι η ΑΕΚ έχει κατανοήσει αυτή την στιγμή, τι φταίει και αποτυγχάνει. Με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, φαίνεται να κλείνει τα μάτια για ακόμη μία χρονιά. Και όλο αυτό βαραίνει τον ίδιο (και μόνο) τον Μελισσανίδη.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X