Μουντιάλ 2022: Η Βραζιλία φαβορί στα στοιχήματα

Κόπα Αμέρικα: Δύσκολα στον τελικό η Βραζιλία, 1-0 το Περού (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Βραζιλία είναι το φαβορί σύμφωνα με τους bookmakers για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, αλλά η έλλειψη φιλικών εναντίον της ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων τα τελευταία τέσσερα χρόνια ενοχλεί τον προπονητή Τίτε, ο οποίος φοβάται ότι μπορεί να τους κοστίσει στο Κατάρ.

Η Βραζιλία κληρώθηκε σήμερα στον 7ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, τη Σερβία και το Καμερούν.

Είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα στη Νότια Αμερική μαζί με την Αργεντινή, έχοντας καταγράψει ρεκόρ 45 βαθμών στα προκριματικά, ενώ έμεινε αήττητη και στα 17 ματς.

Αλλά χωρίς χρόνο αγώνα με ομάδες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Αγγλία και η Γερμανία, ο Τίτε παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα ερωτηματικό για το πόσο καλοί είναι πραγματικά οι πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές.

«Δεν έχουμε αυτές τις συναντήσεις, επομένως υπάρχει αμφιβολία», είπε πέρυσι.

Στα τέσσερα χρόνια μεταξύ των δύο τελευταίων Παγκοσμίων Κυπέλλων, η Βραζιλία αντιμετώπισε οκτώ ευρωπαϊκές ομάδες, μεταξύ των οποίων η κάτοχος Γερμανία, η οικοδέσποινα Ρωσία και η τελικά νικήτρια Γαλλία.

Ωστόσο, στα τέσσερα χρόνια από τότε που το Βέλγιο τους απέκλεισε στην προημιτελική φάση στη Ρωσία, έχουν συναντήσει μόνο μία φορά μια ομάδα από την Ευρώπη, κερδίζοντας την Τσεχία με 3-1 σε φιλικό τον Μάρτιο του 2019.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην πανδημία του Covid-19, η οποία έχει στριμώξει το ποδοσφαιρικό ημερολόγιο από το 2020, αλλά οφείλεται επίσης και στο Nations League. Η έναρξη του Nations League το 2018 σχεδιάστηκε, σύμφωνα με την UEFA, για να «μειώσει τον αριθμό των φιλικών χωρίς νόημα».

Η Βραζιλία, ωστόσο, βλέπει τέτοια φιλικά όχι ως ανούσια, αλλά ως μια ευκαιρία να δοκιμάσει τον «εαυτό της» απέναντι στους καλύτερους στον κόσμο και ο Τιτέ έχει επανειλημμένα ζητήσει από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας να κανονίσει αγώνες εναντίον ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων. «Οποιοδήποτε φιλικό εναντίον οποιασδήποτε ευρωπαϊκής ομάδας είναι σημαντικό», είπε στους δημοσιογράφους πέρυσι. «Το θέλουμε. Η πλευρά το θέλει».

Οι Ευρωπαίοι, εν τω μεταξύ, φαίνονται λιγότερο ανήσυχοι, αν τα σχόλια του Ισπανού προπονητή Λουίς Ενρίκε είναι κάτι που πρέπει να σημειωθεί. Όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη υπερατλαντικών συναντήσεων, ανασήκωσε τους ώμους του. «Δεν νομίζω ότι μας λείπει να παίζουμε εναντίον ομάδων από άλλες ηπείρους», είπε στο TNT Sports Brasil την περασμένη εβδομάδα.

«Οι ευρωπαϊκές ομάδες είναι το κορυφαίο επίπεδο, οι τέσσερις ημιτελικοί στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ευρωπαϊκές». «Τη μέρα που θα πρέπει να παίξουμε εναντίον τους, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα είναι δύσκολο, φυσικά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X