Και τώρα τρέχουμε...
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το θέμα του Φερνάντο Σάντος και τον επόμενο προπονητή της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το στίγμα που άφησε ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής Πορτογαλίας με τα Σκόπια και την πρόκριση των Ιβήρων στο Μουντιάλ είναι αλήθεια πως δεν κλείνει τον κύκλο του στον πάγκο της ομάδας της πατρίδας του. Περισσότερο ανοίγει έναν νέο.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα γίνει στη συνάντηση που θα έχει με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας και τι θα πει με τους ανθρώπους του Δικεφάλου που δεδομένα αν όχι αυτή την επόμενη εβδομάδα θα έχει δεδομένα μία επαφή.

Αν ο Σάντος πάντως που ένιωσε και πίεση και αμφισβήτηση τους προηγούμενους μήνες από τους συμπατριώτες του νιώσει ότι έχει και πάλι την εμπιστοσύνη τους, δύσκολα θα πει «αντίο». Αν νιώσει κάτι άλλο, τότε ίσως ανοίξει ένας νέος κύκλος κουβέντας. Μέσα σε μία εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλα. Για να μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας, οι πιθανότητες τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι υπέρ της ΑΕΚ.

Η πίεση του χρόνου και η δεξαμενή των προπονητών

Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ, εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες γνώριζαν ότι έπρεπε να βγούνε στην αγορά για προπονητή. Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν τράβαγε και όλα έδειχναν ότι είχε ημερομηνία λήξης. Αυτή ήρθε την 1η Μαρτίου. Όλο αυτό το διάστημα, όφειλαν να έχουν προετοιμαστεί και υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει την απαραίτητη προεργασία. Πέρα από την περίπτωση του Σάντος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κάνει οι ίδιοι μία λίστα με προπονητές, τους έχουν προτείνει πολλούς ακόμα, έχουν φάει «πόρτες» διότι υπάρχουν τεχνικοί που δεν θέλουν να έρθουν, να δουλέψουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διότι το θεωρούν «υποβιβασμό» στο βιογραφικό τους και περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Πορτογάλου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η ΑΕΚ έχει δύο επιλογές για να βρει τον επόμενο προπονητή της. Να τον ψάξει στη «δεξαμενή» των ελεύθερων. Εδώ μπορείς να βρεις εξαιρετικές περιπτώσεις. Κάποιες βεβαίως είναι απλησίαστες λόγω των οικονομικών δεδομένων και κάποιες άλλες διότι κανένας εξ αυτών δεν θέλει να έρθει να εργαστεί στον ποδοσφαιρικό πάτο της Ευρώπης.

Η άλλη «δεξαμενή» είναι αυτή των προπονητών που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι. Εδώ υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια που δεν είναι υπέρ της ΑΕΚ. Ο χρόνος. Οποιοσδήποτε προπονητής με συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του 2022 έχει υποχρεώσεις τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου. Οπότε η ΑΕΚ δεν μπορεί να τον περιμένει. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για την ακρίβεια.

Διότι αν θέλεις να «χτίσεις» κάτι καλό, οφείλεις μέχρι το τέλος του Απρίλη (στη χειρότερη των περιπτώσεων) να τον έχεις φέρει στην Ελλάδα, να δει με τα μάτια του, να αξιολογήσει και να μπει στην καθημερινότητα του club. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα κυνηγάμε και πάλι την ουρά μας.

Το τι θα καταφέρει η ΑΕΚ στο θέμα του προπονητή θα το μάθουμε σε δύο τρεις εβδομάδες. Το… ελπίζουμε δηλαδή.

Η… αδικία

Στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ σε συζήτηση που είχε μαζί μου, μου είπε ότι υπήρξε κανιβαλισμός εις βάρος των ανθρώπων του συλλόγου από τους ρεπόρτερ, εξαιτίας όσων γράφτηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Προσπάθησα αρχικά να τον βάλω στη θέση του οπαδού για να δει τα πράγματα διαφορετικά και να του εξηγήσω πως η πολύ έντονη κριτική που έγινε (όταν όλοι γράφαμε ότι πρέπει να αλλάξουν όλα σε Μαρούσι και Σπάτα, κάτι για το οποίο επιένω ακόμα), δεν ήταν θέμα κανιβαλισμού. Δε νομίζω ότι έχει κανένας ρεπόρτερ θέμα με κάποιον από όλους όσοι δουλεύουν στην ΠΑΕ.

Δεν είμαστε τσακωμένοι μαζί τους, δεν έχουν κάνει κάτι εις βάρος μας. Είναι άλλωστε άνθρωποι με τους οποίους έχουμε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία. Δε γίνεται όμως να λες άλλα τη μία μέρα και να κάνεις άλλα την επόμενη και να περνάνε στο ντούκου. Ή να έχεις τους ρεπόρτερ ως ανάχωμα. Sorry αλλά δε θα πάρω. Δεν γίνεται να πάρει κανένας ρεπόρτερ την ευθύνη για όσα κάνουν ή δεν κάνουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

Επιχείρησε να με πείσει ότι έχουν κάνει πάρα πολλά τα οποία δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Τα έκαναν δηλαδή κρυφά. Μα αν ισχύει αυτό του εξήγησα ότι και πάλι έχουν κάνει λάθος. Διότι θα μπορούσαν κάλλιστα να βγούνε να μιλήσουν, να εξηγήσουν, να επικοινωνήσουν με τον κόσμο. Υπάρχουν οι συνεντεύξεις Τύπου, ο απολογισμός. Έκαναν έναν τέτοιο όταν ήταν στα πάνω τους το καλοκαίρι. Όταν όμως υπήρξε η αποτυχία του Ιανουαρίου προτίμησαν το κρυφτό.

Επικοινωνιακά η ΑΕΚ κάνει λάθη. Προτιμά πολλές φορές να δέχεται λάσπη και να μην απαντάει για να μη δείξει αδυναμία. Επιλέγει να γίνεται η ουρά των εξελίξεων. Αδικείται από τη διαιτησία και αν έχει στραβώσει το αποτέλεσμα δεν βγάζει κιχ. Το κάνει μόνο σε νίκες για να μη μπορεί να της χρεώσει κάποιος ότι πετάει τη μπάλα αλλού… Το αποτέλεσμα όμως είναι αρνητικό για την ίδια και τον κόσμο της.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X