Η «στέψη» της ΑΕΚ ως πραγματικής πρωταθλήτριας, απέναντι στον «χάρτινο» Ολυμπιακό (VIDEO)

Η «στέψη» της ΑΕΚ ως πραγματικής πρωταθλήτριας, απέναντι στον «χάρτινο» Ολυμπιακό (VIDEO)

14 χρόνια συμπληρώνονται από την εκδίκηση της ΑΕΚ και του Ριβάλντο και το επικό 4-0 επί του ψεύτικου πρωταθλητή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα κλείνουν 14 χρόνια από την πιο μεγάλη νίκη που πέτυχε τις τελευταίες δεκαετίες η ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού. Ήταν το 4-0 της σεζόν 2007-2008, μίας σεζόν που όλοι θυμόμαστε ότι τελείωσε με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή στα χαρτιά, αλλά με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια στο γήπεδο και στις συνειδήσεις όλης της Ελλάδας.

Ηταν η τέταρτη σεζόν με τον Ντέμη Νικολαΐδη στην προεδρία και η ΑΕΚ είχε κάνει μία πολύ μεγάλη αντεπίθεση, με κορυφαία κίνησή της την απόκτηση του Ριβάλντο, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Με τον Λορένθο Σέρα Φερέρ, πρώην προπονητή του Ριβάλντο στην Μπαρτσελόνα, να κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ για δεύτερη χρονιά, η ομάδα ξεκίνησε με ξεκάθαρο στόχο τον τίτλο και με τον αριθμό ρεκόρ των 25,5 χιλιάδων διαρκείας να επιβεβαιώνουν τις μεγάλες προσδοκίες και τη δίψα του κόσμου για κάτι μεγάλο.

Η ΑΕΚ άρχισε το πρωτάθλημα με έξι συνεχόμενες νίκες, όμως στα χρόνια της παράγκας και του απόλυτου ελέγχου του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου από τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Ολυμπιακό, δεν ήταν αρκετό να είσαι καλός στο γήπεδο για να πάρεις τίτλο. Επιπλέον, στα μέσα της σεζόν άρχισε να φαίνεται ότι ο Ισπανός προπονητής είχε αρχίσει να χάνει τα αποδυτήρια. Μετά από μία ήττα στη Λάρισα το Φεβρουάριο, αναβαθμίστηκε σε πρώτο προπονητή ο μέχρι πρότινος βοηθός του και πρώην κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου και με αυτόν στον πάγκο της η Ενωση προσπάθησε να ανατρέψει τη βαθμολογική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Βεβαίως, για να φτάσουμε ως εκεί, έπρεπε να αλλοιωθεί η ιστορία με τα γεγονότα της 3ης Φεβρουαρίου 2008. Ήταν η μέρα που η ΑΕΚ έχασε απρόσμενα από τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ με 3-2 και λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός πήρε στα χαρτιά τον αγώνα του Καυταντζογλείου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, από τον οποίον αρχικά είχε χάσει με 1-0. Η συμμετοχή του Αυστριακού επιθετικού Ρομάν Βάλνερ στον αγώνα για λογαριασμό του Απόλλωνα θεωρήθηκε παράτυπη, αφού ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε κάνει ήδη δύο μετακινήσεις σε δύο σκωτσέζικες ομάδες μέσα στην ίδια σεζόν, πριν έρθει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο.

Στο ντέρμπι της 30ης Μαρτίου του 2008 στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός πήγε με 5 βαθμούς διαφορά. Εκεί, όμως, βρήκε απέναντί την ΑΕΚ που, με την βοήθεια των οπαδών της, ήταν αποφασισμένη να αποδείξει ποια ήταν η πραγματική πρωταθλήτρια.

Εκκωφαντικό ξεβράκωμα…

Η ΑΕΚ μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και στο πρώτο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Στο 8’, όμως, η σέντρα του Εντίνιο και η κεφαλιά του Ισμαέλ Μπλάνκο κατέληξαν στα δίχτυα και το πάρτι άρχισε. Στο 12’ ο Εντίνιο πήρε μία αδιανόητα τέλεια διαγώνια πάσα από τον Ριβάλντο και πλάσαρε τον Νικοπολίδη και στο 32’ ο Νίκος Λυμπερόπουλος έκανε το 3-0 με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή, έχοντας μάλιστα χάσει και άλλες δύο ευκαιρίες για να έχει σκοράρει νωρίτερα.

Ο διαιτητής Χριστόφορος Ζωγράφος που τα επόμενα χρόνια ενεπλάκη σε δικαστική μία διαμάχη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη -την οποία πρόσφατα έχασε πανηγυρικά- προσπαθούσε να δώσει φιλί ζωής στον Ολυμπιακό. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ανακάλυψε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου στον Γκαλέτι, αλλά ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Και λίγο αργότερα, στο 60’ η κάθετη πάσα του Ριβάλντο στον Παντελή Καφέ έφεραν το 4-0 μέσα σε παραλήρημα από πενήντα χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ

Δυστυχώς το πάρτι τελείωσε εκεί. Στο επόμενο μισάωρο δεν σημειώθηκε άλλο γκολ και η ΑΕΚ  έχασε μια ιστορική ευκαιρία να γράψει ένα σκορ που θα έμενε στην ιστορία. Και πάλι, όμως, αυτό το 4-0 ήταν ένα ιστορικό σκορ που τη στιγμή εκείνη αποτέλεσε την πιο τρανή απόδειξη ότι η κορυφαία ελληνική ομάδα και η πραγματική του πρωταθλήτρια ήταν μόνο η ΑΕΚ.

Η σύνθεση της νικήτριας: Μάχο, Μπούρμπος, Γεωργέας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Καφές, Εντίνιο (82′ Ράμος), Ριβάλντο, Μπλάνκο (72′ Κονέ), Λυμπερόπουλος (89′ Παυλής).

AEK Cult Stories: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X