Ο Μανέ την... έκανε ξανά στον Σαλάχ: Απέκλεισε την Αίγυπτο στα πέναλτι η Σενεγάλη

Ο Μανέ την... έκανε ξανά στον Σαλάχ: Απέκλεισε την Αίγυπτο στα πέναλτι η Σενεγάλη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είχε συμβεί μόλις μία φορά στην ιστορία των προκριματικών. Εισιτήριο απευθείας πρόκρισης σε Παγκόσμιο Κύπελλο κρίθηκε στα πέναλτι μόνο το 2005, σε ένα Αυστραλία-Ουρουγουάη με νικητές τα «Καγκουρό». Το σκηνικό επαναλήφθηκε 17 χρόνια αργότερα στην Αφρική, σε ένα… deja vu του τελικού του Copa Africa.

Ανάμεσα στις ίδιες ομάδες, με τον ίδιο πρωταγωνιστή και την ίδια νικήτρια. Ο Σαντιό Μανέ, όπως είχε κάνει και 51 ημέρες πριν σφραγίζοντας την παρθενική κατάκτηση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για τη Σενεγάλη, ευστόχησε στο πέμπτο και καθοριστικό πέναλτι της διαδικασίας κόντρα στην Αίγυπτο (3-1 πεν., 1-0 κ.α., παρ.) και έστειλε τη χώρα του σε σερί Μουντιάλ. Κι από την άλλη, ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Μο Σαλάχ, βρέθηκε και πάλι στους ηττημένους, χάνοντας, μάλιστα, το δικό του πέναλτι και προμηνύοντας έτσι την αρχή του… κακού για τους «Φαραώ».

Μετά το 1-0 του αγώνα στην Αίγυπτο, η πρωταθλήτρια Αφρικής κατάφερε να ισορροπήσει το συνολικό σκορ πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα στη ρεβάνς. Ο Μπουλαγιέ Ντιά έβαλε μπροστά τους Σενεγαλέζους στο 3′ και τους έδωσε ορμή για να κυριαρχήσουν, δημιουργώντας συνολικά 26 τελικές (10 στον στόχο) έναντι μόλις 5 (μίας στον στόχο) από πλευράς φιλοξενούμενων.

Ωστόσο, η άμυνα της Αιγύπτου και ο συγκινητικός Ελ Σενάουι, άντεξαν για 90′ κι εν συνεχεία για 120 λεπτά, οδηγώντας το παιχνίδι στη «ρώσικη ρουλέτα». Η διαδικασία στιγματίστηκε από την απαράδεκτη στάση των γηπεδούχων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δεκάδες λέιζερ για να επηρεάσουν τους παίκτες του Κάρλος Κεϊρόζ. Ο Ελ-Σενάουι το υπέστη σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά ακόμη κι έτσι κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στις δύο πρώτες εκτελέσεις, όπως και ο Εντουάρ Μεντί! Οι πρώτες τέσσερις εκτελέσεις ήταν όλες αποτυχημένες, ο Κουλιμπαλί έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ακολούθησαν οι απελπιστικά άστοχες εκτελέσεις από Σαλάχ και Ζίζο, με τον Ελ Σενάουι να αποκρούει ενδιάμεσα το χτύπημα του Σις.

Σαρ και Ελ Σόιλα έγιναν οι πρώτοι εύστοχοι από την άσπρη βούλα, ο Ντιένγκ έγραψε το 2-1 κι εκεί επενέβη ο Εντουάρ Μεντί, λέγοντας «όχι» στον Ελ-Σόιλα και δίνοντας… match-ball στον Σαντιό Μανέ, ο οποίος σφράγισε την πρόκριση της Σενεγάλης.

Δείτε όλη τη διαδικασία των πέναλτι:

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X