Ματσιούλις: «Η ΑΕΚ μου χρωστά πλέον τα διπλάσια, νόμιζαν ότι ήμασταν σκλάβοι»

Ματσιούλις: «Η ΑΕΚ μου χρωστά πλέον τα διπλάσια, νόμιζαν ότι ήμασταν σκλάβοι»
Photo Credits: INTIME

Οσα είπε ο Γιόνας Ματσιούλις για την ΑΕΚ

Ο Γιόνας Ματσιούλις αναφέρθηκε στην απόφαση της FIBA για τα οφειλόμενα της περσινής σεζόν από την ΑΕΚ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο αθλητικός δικαστής πήρε την απόφαση ότι η ΑΕΚ δεν μου χρωστάει…», είπε στο Gazzetta ο Ματσιούλις, ο οποίος είχε αρνηθεί να έλθει σε νέο διακανονισμό με την ομάδα του Μάκη Αγγελόπουλου.

Η απόφαση για τη δικαίωση της ΑΕΚ βγήκε στις 5 Ιανουαρίου του 2022, με τον αθλητικό δικαστή να δικαιώνει τους κιτρινόμαυρους σε άλλες δύο περιπτώσεις, πέρα του Λιθουανού (Λοτζέσκι, Αγγέλου).

«Δεν ήθελα να κινηθώ κατά της ΑΕΚ και να αναζητήσω αφαίρεση βαθμού, όπως έκαναν άλλοι περσινοί συμπαίκτες μου, αλλά αυτοί πήγαν στον αθλητικό δικαστή λέγοντας ότι δεν μου χρωστάνε. Όταν βγήκε η απόφαση είχα ήδη κινηθεί στη FIBA, με την ΑΕΚ να μου χρωστάει τρεις δόσεις από τον διακανονισμό. Έλαβα μία δόση τον Ιούλιο, άλλη μία τον Αύγουστο και μετά τίποτα», πρόσθεσε ο Ματσιούλις.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ο Ματσιούλις στα χέρια του (και όπως τόνισε ο Λιθουανός πρέπει να την έχει και η ίδια η ΚΑΕ), η ΑΕΚ καλείται να πληρώσει σε μία δόση το ποσό, το οποίο είναι διπλάσιο από το συμφωνημένο στον διακανονισμό που έγινε στο τέλος της περασμένης σεζόν, με τον Ματσιούλις να εξηγεί ότι τότε έκανε… έκπτωση στα χρήματα που έπρεπε να λάβει για να βοηθήσει την ομάδα.

«Ήθελα να τους βοηθήσω να πάρουν παίκτες, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τι συνέβη όταν πέθανε ο πατέρας μου. Η κηδεία του έγινε το Σάββατο και την Κυριακή με καλούσαν και μου έλεγαν “έλα, σε χρειαζόμαστε”. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι πρέπει να μείνω για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Και αυτοί έδειχναν επιμονή. Όσο για την προηγούμενη σεζόν, όταν αποφασίσαμε ότι δεν θα παίξουμε στους μικρούς τελικούς, ήδη μας χρωστούσαν 4 μήνες. Ο Μάκης (σ.σ.: Αγγελόπουλος) νόμιζε ότι ήμασταν σκλάβοι και όταν ήρθε στα αποδυτήρια και εμείς αρχίσαμε να του φωνάζουμε και να τον αποκαλούμε ψεύτη, έπαθε σοκ, δεν το πίστευε», είπε ο Ματσιούλις αναφερόμενος στην περσινή σεζόν.

Και συνέχισε: «Όλοι υπογράψαμε τους διακανονισμούς, αλλά η ΑΕΚ δεν τους τήρησε και μας είπε ψέματα. Τσαντίστηκα και πήγα αμέσως στο BAT της FIBA. Και νευρίασα περισσότερα όταν βγήκε η απόφαση του αθλητικού δικαστή».

Όσο για την απόφαση που πήρε ο αθλητικός δικαστής; «Δεν είναι σωστό και τίμιο. Ο αθλητικός δικαστής πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά στο μέλλον. ¨Βέβαια αυτή η απόφαση δεν σημαίνει τίποτα για την υπόθεσή μου. Αυτή που μετράει είναι η απόφαση της FIBA. Η ΑΕΚ ξέρει πόσα χρήματα μου χρωστάει, δεν έδειξαν κανένα σεβασμό στους παίκτες που παλέψαμε, σταθήκαμε στην ομάδα μέχρι το τέλος. Με νευριάζει το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Σύμφωνα με την απόφαση της FIBA που έχει στα χέρια του ο Ματσιούλις, η ΑΕΚ καλείται να πληρώσει τον πρώην παίκτη της. Σε αντίθεση περίπτωση ο Λιθουανός θα προστεθεί και αυτός στη λίστα των BAN.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X