Κριχόβιακ: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το ντεμπούτο μου με την ΑΕΚ - Δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν τελειώσει ο δανεισμός μου»

Κριχόβιακ: «Αφησα την συμφωνία με την Λέγκια για να έρθω στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Οσα δήλωσε ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ και το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ συμφώνησε και εντάχθηκε στην ΑΕΚ για εννιά ματς στα πλέι οφ της Super League.

Ο Πολωνός μέσος παραχώρησε νέα μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα sport.pl, όπου αναφέρεται εκτενώς στον πόλεμο που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία, στις πρώτες του ημέρες στην Ένωση, την ετοιμότητά του, αλλά και το μέλλον του.

Ο Κριχόβιακ για την ΑΕΚ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντάτε μόνο σας στα σχόλια. Πρόσφατα υπάρχει περισσότερο μίσος ή έπαινος και αναγνώριση για την απόφασή σας να φύγετε από τη Ρωσία;

«Εξαρτάται από ποια πλευρά. Στη Ρωσία αντιμετώπισαν πολύ αρνητικά την απόφασή μας να μην παίξουμε, αλλά στην Πολωνία μας επαίνεσαν, όπως και σε όλη την Ευρώπη. Το ίδιο έγινε και με την απόφασή μου να πάω δανεικός μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Από την άλλη όταν πήρα την απόφαση δεν κοίταξα καθόλου πώς θα το εκλάβουν. Υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά. Ενιωσα ότι έπρεπε απλώς να το κάνω και να αποδεχθώ τις συνέπειες. Από το σύλλογο δεν έχω συναντήσει κριτική πάντως.

Μπορώ να δω ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη τηρούν μία αντιρωσική στάση. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η πλειοψηφία των Ρώσων δεν επιθυμεί αυτόν τον πόλεμο και δεν υποστηρίζει αυτές τις ενέργειες. Δεν ήταν ότι ήμουν κατά του πολέμου και έγινα εχθρός κάποιου κλαμπ. Οι σχέσεις δεν εχουν αλλάξει. Δεν ένιωσα ότι κάποιος με κοιτούσε διαφορετικά από πριν.

Οι συζητήσεις αφορούσαν κυρίως τις ποδοσφαιρικές συνέπειες αυτού που συμβαίνει στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν: θα παίξουμε με τη Ρωσία, θα αλλάξει η ΦΙΦΑ την απόφασή της, αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα κτλ. Υπήρχαν πολλές πληροφορίες. Δεν θυμάμαι να μιλάω αυστηρά για πολιτική».

Για το πώς αντέδρασε η Κράσνονταρ σε όλα αυτά;

«Εδειξαν κατανόηση στους παίκτες που θέλουν να φύγουν. Υπήρχαν κάποιοι που έλυσαν τα συμβόλαιά τους, γιατί έτσι κι αλλιώς έληγαν τον Ιούνιο. Αλλοι ανέστειλαν τα συμβόλαιά τους και έφυγαν από τη Ρωσία, χωρίς καμία εγγύηση ότι θα παίξουν σε άλλη ομάδα. Δεν ήθελα να καθίσω στον καναπέ, οπότε έπρεπε να βρω μία λύση που θα μου επέτρεπε να φύγω από τη Ρωσία, αλλά να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Με τον καιρό η ΦΙΦΑ άλλαξε τους κανόνες των μεταγραφών και μπόρεσα να ψάξω για νέο σύλλογο».

Είσαι δανεικός στην ΑΕΚ τώρα. Μερικά από τα πράγματά σας όμως είναι ακόμα στη Ρωσία;

«Εχω διαμέρισμα στο Κράσνονταρ και άφησα εκεί τα περισσότερα πράγματά μου, γιατί όταν πετούσα για Ελλάδα, έπρεπε να ετοιμάσω δυο βαλίτσες. Είναι δύσκολο να πω τι θα συμβεί όταν τελειώσει η σεζόν και ο δανεισμός μου. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τι θα γίνει το καλοκαίρι, αλλά επικεντρώνομαι στο καλύτερο δυνατό παιχνίδι. Τώρα είμαι στη φάση που έχω το πιο σημαντικό παιχνίδι να παίξω φέτος και μετά θα επιστρέψω στην Αθήνα για να βοηθήσω το σύλλογο να προχωρήσει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα».

Έχετε πληγεί οικονομικά από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις ρωσικές τράπεζες;

«Κατάφερα να κάνω τη μεταφορά στην ώρα μου».

Οι αμφιβολίες θα επανέλθουν το καλοκαίρι που θα τελειώσει ο δανεισμός σου. Το να παίξεις στη Ρωσία είναι πιθανό να συνεχίσει να είναι ένα μπερδεμένο σενάριο όπως είναι τώρα;

«Δεν ξέρω. Αυτή είναι η μόνη πραγματική απάντηση σε αυτό το σημείο. Τον Ιούνιο επιστρέφω στο κλαμπ, κάθομαι στο τραπέζι με τη διοίκηση και μιλάω για το μέλλον μαζί της. Μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Υπήρξαν όμως ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για σένα. Ρώτησαν από Γερμανία και Ισπανία…

«Ναι, πήρα πολλά τηλεφωνήματα, αλλά δεν προέκυψε τίποτα, γιατί οι ομοσπονδίες δεν συμφώνησαν να ανοίξουν μεταγραφικό «παράθυρο». Επέλεξα την πρόταση από την Ελλάδα. Εδώ μπορώ να παίξω μέχρι το τέλος της σεζόν. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ηταν σημαντικό για μένα να παίξω στο ματς ακόμα και πριν την Εθνική ομάδα».

Οι Έλληνες φαίνονται ευχαριστημένοι που πήγατε στο πρωτάθλημά τους. Πώς ήταν οι πρώτες ημέρες στην ΑΕΚ;

«Πολύ καλές. Νιώθω πολύ σεβασμό από το σύλλογο και προθυμία μεγάλη να βοηθήσω. Μετά το πρώτο παιχνίδι, όμως, με τον ΠΑΟΚ είμαι πολύ απογοητευμένος. Είχα γρίπη πριν από τον αγώνα και δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος. Δεν έπαιξα στο κανονικό μου επίπεδο και ένιωσα μεγάλη απογοήτευση που το ντεμπούτο μου ήταν έτσι».

Τώρα όλα καλά με την υγεία σας;

«Ισως όχι στο 100%, αλλά κάθε μέρα βελτιώνεται η υγεία μου και είμαι έτοιμος να παίξω με τη Σκωτία. Σε όλες τις προπονήσεις δούλεψα σύμφωνα με το πλάνο που υπήρχε. Δεν εγκατέλειψα, οπότε ο προπονητής ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί σε μένα».

Για την αγωνιστική του ετοιμότητα;

«Δεν μπορείς απλά να δεις το πρόγραμμα των επίσημων αγώνων και να συμπεράνεις ότι έπαιξα τελευταία φορά στις 5 Δεκεμβρίου. Αργότερα έκανα ολιγοήμερες διακοπές και μετά 1,5 μήνες προετοιμασία, κατά την οποία παίξαμε πολλά φιλικά. Αισθάνομαι πολύ καλά σωματικά. Είμαι έτοιμος»

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X