Δέδας: «Με ενοχλεί που δεν μπόρεσα να δω ούτε μια στιγμή το 50% αυτού που είχαμε σχεδιάσει»

Δέδας: «Με ενοχλεί που δεν μπόρεσα να δω ούτε μια στιγμή το 50% αυτού που είχαμε σχεδιάσει»
Photo Credits: INTIME

Όσα είπε ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ Στέφανος Δέδας

Ο Στέφανος Δέδας είπε «αντίο» στην ΑΕΚ, από την οποία αποτελεί πλέον παρελθόν.

Τις τελευταίες ώρες ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μπασκετικής επικαιρότητας ήταν ο Στέφανος Δέδας. Ο Έλληνας προπονητής θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πλευρό του Δημήτρη Ιτούδη, σε μια πρόκληση που ήταν αδύνατο να αρνηθεί κάθε προπονητής. H AEK άλλωστε τον αποχαιρέτησε με τρόπο που δείχνει πως άπαντες στην ομάδα αναγνώρισαν την προσφορά του, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ομάδας, στη σύγχρονη ιστορία της.

Έτσι, έπειτα από ένα έντονο πέρασμα από την ΑΕΚ, που είχε πολλές στιγμές και περίκλειε όλες τις εκφάνσεις, ο κόουτς Δέδας ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, καθώς θα βρεθεί σε ένα κλαμπ από το πάνω ράφι της Ευρώπης, που θα τον βοηθήσει να πάει στο επόμενο επίπεδο.

Κάτι που έγινε και στην παρουσία του στην ΑΕΚ. Διότι στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA ο Έλληνας προπονητής εξήγησε πόσο τον βοήθησε η Ένωση να εξελιχθεί, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει μια μέρα στην ομάδα για να ολοκληρώσει το έργο που άφησε στη μέσα στις 22 Μαρτίου του 2022.

Αρχικά ο Έλληνας προπονητής έκανε έναν σύντομο απολογισμό της παρουσίας του στον κιτρινόμαυρο πάγκο. «Σίγουρα η ΑΕΚ είναι τεράστιος οργανισμός που μόνο αν τον ζήσεις από μέσα το καταλαβαίνεις. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της πρόσφατης ιστορίας της ομάδας υπό την έννοια ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε ο κύριος Αγγελόπουλος. Συνέβησαν κάποια πράγματα που και στατιστικά να τα δεις ήταν απίστευτο να συμβούν. Ήταν μια χρονιά με τρομερό βαθμό δυσκολίας. Επιπλέον μπορώ να πω ότι είδα και μια άλλη πτυχή του εαυτού μου, πέρα από την τακτική, εμψύχωνα τους παίκτες. Με «ενοχλεί» που δεν μπόρεσα να δω ούτε μια στιγμή το 50% αυτού που είχαμε σχεδιάσει. Είμαι σίγουρος ότι το επόμενο διάστημα με τις επιστροφές όλων των παικτών θα δούμε τα καλά κομμάτια που έχει η ομάδα».

Στο διάστημα της παραμονής του η ΑΕΚ προχώρησε σε επέκταση συνεργασίας με τον Δημήτρη Φλιώνη έως το 2025. Μια κίνηση που δείχνει την κατεύθυνση που θέλει να κρατήσει η ομάδα μελλοντικά, αλλά και το έργο που αφήνει πίσω του ο Έλληνας κόουτς.

«Στο τελευταίο παιχνίδι είχε αθόρυβα 9 πόντους και 9 ριμπάουντ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Φλιώνη και την πρόοδό του και πιστεύω ότι μελλοντικά θα είναι ένα από τα βασικά κομμάτια της ομάδας, μιλώντας για το άμεσο μέλλον. Ο επόμενος προπονητής δεν θα παραλάβει καμένη γη και θα έχει μια βάση με Έλληνες και ξένους», εξήγησε, ενώ στη συνέχεια έγινε πιο αναλυτικός και αποκαλυπτικός..

«Ο Κόνιαρης είναι σε αυτή τη διαδικασία. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Πετρόπουλο και Κουζέλογλου, που θέλει να τους έχει η ΑΕΚ στο μέλλον. Σίγουρα θα γίνει προσπάθεια να μείνει ο Χάμερ, ο Ανγκόλα, ο Κολόμ. Οπότε, μιλάμε για έναν κορμό 7-8 παικτών που θα είναι μια πολύ καλή βάση να αρχίσει η ομάδα του χρόνου και με την βοήθεια του κυρίου Αγγελόπουλου να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που θέλουν όλοι».

Το πέρασμά του από την Ένωση τον βοήθησε πάρα πολύ τόσο σαν προπονητή, όσο και σαν άνθρωπο. Κάτι που δεν δίστασε να παραδεχτεί. «Είδα κι άλλες πτυχές του εαυτού μου σαν προπονητής, όχι μόνο στο τακτικό κομμάτι και στο μπάσκετ. Το μπάσκετ που παίζω είναι καινοτόμο και αντισυμβατικό σε σχέση με αυτό που παίζεται στην Ευρώπη. Στην ΑΕΚ βελτιώθηκα σαν προσωπικότητα.

Έπρεπε να διαχειριστώ πολύ μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν και με βελτίωσαν σαν προσωπικότητα και με έκαναν να σκληραγωγηθώ για τη συνέχεια της καριέρας μου. Είχαμε την πίεση για νίκη σε κάθε αγώνα και καταφέραμε να κερδίσουμε όλα τα must win παιχνίδια από τον Δεκέμβριο έως και σήμερα, στην έδρα μας. Αυτό δείχνει πως και εγώ και το γκρουπ δείξαμε πρόοδο».

Παρά το γεγονός πως αποχώρησε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, από την ΑΕΚ κέρδισε πολλά. Από αναγνώριση των φιλάθλων και των ανθρώπων του οργανισμού, μέχρι φίλους εντός της ομάδας. Για τον ίδιο η πόρτα δεν κλείνει, όπως ανέφερε και η ανακοίνωση της ομάδας. Κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

«Σίγουρα με όλες τις ομάδες που χώρισα και στο Γκαζιαντέπ και στο Χολόν και στην Μπαχτσεσεχίρ, όλοι μου έλεγαν ότι η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Το ίδιο έγινε και με την ΑΕΚ. Θα ήθελαν να δω τον εαυτό μου στην ΑΕΚ με λίγο καλύτερες συνθήκες για να ολοκληρώσω κάτι και να δείξω κάτι καλύτερο στο κομμάτι των τίτλων. Η ζωή όμως συνεχίζεται και όλα είναι τόσο ρευστά και απρόβλεπτα που μέρα με τη μέρα πρέπει να προχωράμε. Η ΑΕΚ προχωράει και εγώ τώρα θα βρεθώ σε έναν γνώριμο ρόλο, που είχα επί χρόνια στο πλευρό του Γιούρι Ζντοβτς, αυτή τη φορά δίπλα στον κόουτς Ιτούδη. Ο τρόπος που με ξεπροβόδισε η ΑΕΚ ήταν πολύ τιμητικός», είπε.

Επόμενο πίστα για τον ίδιο: ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη σε μια συγκυρία που μπορεί να τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην καριέρα του. «Ήταν κάτι που ήθελα, ήθελα να εργαστώ σε ένα θρυλικό κλαμπ σε κορυφαίο επίπεδο, δίπλα στον καλύτερο Ευρωπαίο προπονητή. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός, καθώς εγώ από την μεριά μου θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα, τον κόουτς και τον οργανισμό. Θα είναι ένα σχολείο για μένα, για να χαλυβδώσει ακόμα περισσότερο την καριέρα μου», ήταν τα λόγια του.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X