Ο πάγκος κι ο Στάνκοβιτς, είναι η πραγματικότητα

Ο πάγκος κι ο Στάνκοβιτς, είναι η πραγματικότητα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την ΑΕΚ και τη δήλωση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς που ήταν αφοπλιστική ως προς τον πηγαίο χαρακτήρα της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δυστυχώς φαίνεται η κουβέντα να αρχίζει και να τελειώνει σε ένα δύο πολύ απλά πράγματα. Πρώτα, στην εικόνα του πάγκου της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Οι προπονητές, υπηρεσιακοί μάλιστα, ο γυμναστής και ο Κονέ, απέναντι στις… ορδές του Αττίλα, που αντιπροσώπευε ως εικόνα ο πάγκος του ΠΑΟΚ. Θλιβερή εικόνα, που δείχνει πως αυτή τη στιγμή βάση για ψυχολογική επαναφορά της ομάδας, τουλάχιστον όταν μιλάμε για τις αναμετρήσεις με τους δύο πρώτους, δεν υπάρχει. Βέβαια το να πας κι ένα σκαλί παρακάτω, δηλαδή να αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα και με Παναθηναϊκό, Άρη και ΠΑΣ, δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Το δεύτερο είναι η δήλωση του Στάνκοβιτς. Αφοπλιστική ως προς τον πηγαίο χαρακτήρα της, εκφραστική επίσης της ατμόσφαιρας και της ψυχολογίας. Είναι φανερό πως οι άνθρωποι που εκτός των άλλων, είναι επιφορτισμένοι και με τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, δε μπορούν να έχουν καμιά επίδραση. Θετική τουλάχιστον. Δυστυχώς δε μπορούν να εμπνεύσουν, δε μπορούν να παροτρύνουν, να δώσουν κίνητρο.

Πληρώνουν τα λάθη στη διαχείριση όλη τη σεζόν, τα οποία τα λέγαμε εδώ και τα αναλύαμε. Προκύπτει πως δεν είναι κατάλληλοι για το ρόλο αυτό. Και αυτό δεν είναι μια υποκειμενική άποψη, αλλά ένα αντικειμενικό συμπέρασμα που στο δείχνει η πραγματικότητα. Μπορεί να αλλάξει αυτό; Δε ξέρω. Δύσκολο .


Φαίνεται προσβλητικό σε κάποιους, το ξέρω επειδή ξέρω την αντίδραση τους όταν το ανάφερα κι άλλες φορές το προηγούμενο διάστημα. Αλλά εξακολουθώ να θεωρώ πως από τη στιγμή που αποδεδειγμένα δε μπορούν κάποιοι να παίξουν θετικό ρόλο, καλό είναι να δοκιμάσουμε να αφήσουμε λίγο τους προπονητές και τους παίκτες να ηρεμήσουν και να δούμε τι θα μπορούσε να βγει από αυτό. Ίσως η διακριτική παρουσία να βοηθούσε σε αυτή τη φάση πολύ περισσότερο.

Ακόμη κι αν ο τεχνικός είναι υπηρεσιακός, δε σημαίνει αυτό πως είναι απαραίτητη κάποια μορφή συλλογικότητας στη προετοιμασία των αγώνων. Κανένα στέλεχος γύρω από την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή άλλωστε, δεν έχει ούτε το υπόβαθρο, ούτε το βιογραφικό για να μπορεί να πείσει πως είναι σε θέση να συνεισφέρει κάτι όταν υπάρχει ένας επαγγελματίας προπονητής. Μείνετε επιτέλους λίγο μακρυά. Δεν είναι κακό. Σίγουρα δεν έχει προκύψει τίποτα καλό από το να είστε κοντά…

Απέναντι στον ΠΑΟΚ είδαμε να έχει καταστροφικά αποτελέσματα και είμαι πεισμένος πως έχει σχέση με τη προσέγγιση της ΑΕΚ στον αγώνα. Κι επιλογές που έγιναν και στοίχισαν…


Επαναλαμβάνω πως ξέρω ότι κάποιοι προσβάλλονται, αλλά είμαι αναγκασμένος να πω εδώ πως αυτό είναι δικό τους πρόβλημα κι όχι δικό μου. Γιατί το να προσβάλλονται ή να θεωρούν πως στοχοποιούνται, σημαίνει πως δεν έχουν αντίληψη της πραγματικότητας. Είναι μέρη, είναι κομμάτια και κομβικά μάλιστα μιας διαδικασίας που έχει οδηγήσει την ΑΕΚ 22 βαθμούς από τον πρώτο, 12 από τον δεύτερο και να κινδυνεύει άμεσα από την επόμενη αγωνιστική κιόλας, να είναι σε θέση που δε δίνει έξοδο στην Ευρώπη. Από την οποία τη φετινή σεζόν αποκλείστηκε από Ιούλιο μήνα! Η ομάδα στη δημιουργία της οποίας οι ίδιοι είχαν συμμετοχή.

Τώρα αν αυτοί θεωρούν πως έχουν τα εχέγγυα να θεωρούνται υπεράνω ευθυνών, πως για όλα φταίνε ένας Μιλόγεβιτς κι ένας Γιαννίκης και πως χρειάζεται να είσαι κακόπιστος για να τους αποδίδεις το μερίδιο της ευθύνης που πιστεύεις πως τους αναλογεί, τότε έχουν σημαντικό πρόβλημα αντίληψης της κατάστασης. Κι έχει και η ΑΕΚ σημαντικό πρόβλημα, που απορρέει από αυτό.

Σε κάθε περίπτωση να έχει παράπονα για «ανθρωποφαγία» κάποιος με ρόλο στην ομάδα, που έχει συγκεκριμένες ευθύνες και να πρέπει ένα κομμάτι του κοινού να καθυβρίζει εμάς και τις οικογένειες μας και να το δεχόμαστε ως φυσιολογικό, με ξεπερνάει. Που προσωπικά μάλιστα το δέχομαι κι ως φυσιολογικό.


Μπορώ να ζήσω με αυτό, αναγνωρίζω τις αιτίες κι ακόμη κι αν δε συμφωνώ με τις περισσότερες από αυτές (κάποιες κοιτώντας τι έχω πει και τι έχω γράψει, όντως δεν τις θεωρώ παράλογες), δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση πως κάποιοι με στοχοποιούν ή απεργάζονται σκοτεινά σχέδια εναντίον μου. Αυτοί που θεωρούν πως με την ΑΕΚ σε τέτοια κατάσταση αγωνιστικά, είναι υπεράνω ευθυνών και τους στοχοποιούμε, να πάνε να το κοιτάξουν…

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X