Παύλου στο enwsi.gr: «Μεγάλη τιμή που ανήκω στην πρώτη ιστορική ομάδα της ΑΕΚ»

Παύλου στο enwsi.gr: «Μεγάλη τιμή που ανήκω στην πρώτη ιστορική ομάδα της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Μαρία Παύλου μίλησε στο enwsi.gr για την φετινή προσπάθεια και τον μεγάλο στόχο της ανόδου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά από χρόνια πρωταθλητισμού στο ανδρικό χάντμπολ η ΑΕΚ πήρε το περασμένο καλοκαίρι την μεγάλη απόφαση να κάνει «άνοιγμα» και στο γυναικείο χάντμπολ ξεκινώντας την πορεία της από την Α2.

Η διοίκηση του τμήματος έκανε μια σημαντική επένδυση δημιουργώντας μια ομάδα όχι απλά που θα πρωταγωνιστήσει αλλά θα αποτελεί και το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Η μέχρι τώρα πορεία το επιβεβαιώνει με την ΑΕΚ να διεκδικεί αήττητη το εισιτήριο για την Α1. Μια από τις βασικές αθλήτριες της φετινής προσπάθειας είναι και η Μαρία Παύλου. Με την εμπειρία και τις παραστάσεις της από την Α1 αποτελεί ένα από τα πολύτιμα «όπλα» στα χέρια του προπονητή, Κώστα Κότσιρα. Η τρίτη σκόρερ της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα μίλησε για πρώτη φορά στo enwsi.gr για την απόφαση της να δεχτεί το περασμένο καλοκαίρι την πρόταση της ΑΕΚ, την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αλλά και τον μεγάλο στόχο της ανόδου.

– Μαρία πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το χάντμπολ;

Η ενασχόληση μου με το χάντμπολ ξεκίνησε τυχαία. Στην Προσοτσάνη τότε μόλις άρχιζε ένα άθλημα και για κορίτσια εκτός απ τις ακαδημίες ποδοσφαίρου για τα αγόρια. Σημειωτέον μάλιστα πως πέρασα και από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου καθώς ήθελα να ασχοληθώ με κάποιο άθλημα εκτός απ το μπαλέτο. Επομένως μετά από παρότρυνση του προπονητή μου κ. Δρανόβαλη χωρίς να το σκεφτώ ξεκίνησα το χάντμπολ.

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να δεχτείς την πρόταση της ΑΕΚ και να αγωνιστείς στην Α2;

Λόγω του ότι αγωνίζομαι τα τελευταία 8 χρόνια στην Α1 δεν σας κρύβω πως αρχικά για μένα ήταν λίγο περίεργο το συναίσθημα να γυρίσω πάλι στην Α2. Παράλληλα όμως ένιωσα μεγάλη τιμή για την πρόταση της ΑΕΚ. Το πλάνο των ανθρώπων της ΑΕΚ και η σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν το εγχείρημα βλέποντας και την πορεία του ανδρικού τμήματος με έκανε να δεχτώ με χαρά.

-Πιστεύεις πως η ΑΕΚ έλειπε από το γυναικείο χάντμπολ;

Θεωρώ ότι λείπουν απ το ελληνικό πρωτάθλημα ομάδες σαν την ΑΕΚ που δουλεύουν εκτός από επαγγελματικά και με πολύ μεράκι για αυτό που κάνουν. Ποσό μάλλον στο γυναικείο χάντμπολ που οι ομάδες αυτές σπανίζουν.

-Πως νιώθεις που ανήκεις στην πρώτη γυναικεία ομάδα χάντμπολ στην ιστορία της ΑΕΚ;

Είμαι ευγνώμων που με εμπιστεύτηκαν η διοίκηση, οι προπονητές αλλά και όλοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ και είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι ένα κομμάτι αυτής της ιστορικής πρώτης ομάδας.

-Πως κρίνεις την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα;

Η ομάδα μου πηγαίνει με βάση το πλάνο της και στην μέχρι τώρα πορεία της τα έχει καταφέρει περίφημα, έχει δείξει πως με δουλειά και ταλέντο όλα είναι εφικτά.

-Η ΑΕΚ είναι φαβορί για την άνοδο, θεωρείς πως υπάρχει κάτι που μπορεί να της στερήσει τον στόχο της;

Για το αν είμαστε φαβορί ή όχι δεν θα μιλήσω εγώ. Οι ομάδες μιλάνε στο γήπεδο, αν όλα πάνε κατ’ευχήν και χωρίς τραυματισμούς νομίζω πως δεν θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα παρά μόνο τον κακό μας εαυτό.

-Θα ήθελες να αγωνιστείς με την ΑΕΚ και στην Α1;

Δεν θέλω να προτρέχω για αυτά που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον αλλά θα ήταν πολύ όμορφο και έντονο συναίσθημα να προχωρήσουμε μαζί με την ομάδα που ξεκινήσαμε από το μηδέν παρέα, παλέψαμε και τελικά τα καταφέραμε.

Το who is who της Μαρίας Παύλου

Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1996 και ξεκίνησε το χάντμπολ το 2005 στον Αθλητικό όμιλο Προσοτσάνης όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 2014. Έπειτα πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ όπου παρέμεινε για δύο χρόνια κατακτώντας ένα Κύπελλο Ελλάδος το 2016. Επόμενος σταθμός της καριέρας της το 2017 ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών όπου παρέμεινε έως το 2019. Η Παύλου συνέβαλλε τα μέγιστα στην έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη. Το 2019 επέστρεψε στην γενέτειρα της την Προσοτσάνη ως αρχηγός στην πρώτη εμφάνιση της στην Α1 κατηγορία γυναικών. Το καλοκαίρι του 2021 έκανε το μεγάλο βήμα υπογράφοντας στην νεοσύστατη ομάδα της ΑΕΚ στην Α2 Γυναικών.

Παύλου στο enwsi.gr: «Μεγάλη τιμή που ανήκω στην πρώτη ιστορική ομάδα της ΑΕΚ»

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X