Μεγάλο καλό έκανε στην ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μαζεύει τα κομμάτια από το νέο στραπάτσο της ΑΕΚ και βλέπει το μεγάλο καλό που της έκανε ο ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μοιάζει σαν τη μέρα της μαρμότας. Ξεκινά με όνειρα, με ελπίδες. Το μεσημέρι της Κυριακής, μιλώντας με πολλούς φίλους λέγαμε, πως αν δεν νικήσει και τώρα, δεν ξέρω πως και πότε θα το κάνει. Αλλά δεν προέκυψε ξανά. Και επειδή είμαι εντελώς μακριά από βασκανίες, ματιάσματα και άλλα μεταφυσικά, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την ΑΕΚ. Και αν το δει κάποιος με την ψυχραιμία της απόστασης κάποιων ωρών, θα κατανοήσει πως ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μεγάλο καλό στην ΑΕΚ.

Δεν αναφέρομαι βέβαια στους περίεργους που κατοικούν πέριξ του Αμαρουσίου και έχουν εδώ και χρόνια μια αφύσικη σχέση υποτέλειας προς τον ΠΑΟΚ. Αναφέρομαι μόνο σε πραγματικά γεγονότα. Το νέο στραπάτσο, η ανώμαλη προσγείωση την ώρα που πάλι είχε αρχίσει να βγαίνει γλώσσα και η ψυχολογία σκαρφάλωνε στα ύψη έπειτα από την – τεράστια – συμφωνία με τον Κριχόβιακ και την ικανοποιητική εικόνα και τη μη ήττα στη Λεωφόρο, έρχεται την κατάλληλη στιγμή.

Καλύπτουν τον πωπό τους

Για την ΑΕΚ και όσους δυστυχώς βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης για το μέλλον της και τις αποφάσεις που θα ληφθούν, υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος την τελευταία τετραετία. Να υπάρξουν 1-2 κινήσεις, κυρίως συγκυριακού χαρακτήρα, για να φύγει στα ύψη η αλαζονεία τους, να κρυφτούν πίσω ξανά από το πρόβλημα που υπάρχει και να πετούν την μπάλα στην εξέδρα. Ετσι συνέβη και αυτές τις ημέρες. Θαρρείς και τα προβλήματα της ΑΕΚ είχαν λυθεί μεμιάς, από την (εντελώς καθυστερημένη) απόλυση Γιαννίκη και την παραίτηση του Δημητριάδη. Ολοι οι υπόλοιποι, πήγαιναν πρίμα και έκαναν σχεδιασμό τρομάρα τους. Αμ δε.

Είναι οι ίδιοι τύποι που τολμούσαν μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα να κομπορρημονούν και να ειρωνεύονται. Να πανηγυρίζουν, θαρρείς και νίκησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και να μιλούν απαξιωτικά προς κάθε έναν που τους άσκησε κριτική. Είναι οι ίδιοι που κρύβονται πίσω από κάποιες μεταγραφές, για τις οποίες ξοδεύτηκαν εκατομμύρια και προφανώς δεν έχουν κανένα ρόλο και λόγο. Είναι οι ίδιοι που κάνουν πολιτική στην πλάτη της ΑΕΚ, αφήνοντας διαρροές ακόμα και σε ορκισμένους εχθρούς για να καλύψουν τον πωπό τους.

Εάν υπάρχουν ακόμα κάποιοι στην ΑΕΚ που πιστεύουν πως το πρόβλημα είναι ένας προπονητάκος, κάποιοι παίκτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπό αυτές τις συνθήκες και την αρρωστημένη νοοτροπία και καλύπτονται πίσω από μια μεγάλη μεταγραφή, τότε κρατηθείτε γερά γιατί το έργο έχει πολύ δρόμο. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα καλό, μέσα σε αυτό το παρά φύσιν ρεκόρ που δημιουργεί, αυτό το αίσθημα ανωτερότητας όταν παίζει με τον ΠΑΟΚ (που το βλέπω και το καταγράφω, αλλά ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω). Δείχνει, πως ο βασιλιάς είναι γυμνός και τα φύλλα συκής που μπαίνουν μπροστά δεν καλύπτουν το ζήτημα.

Μονόδρομος για την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και έριξε μια μεγαλοπρεπή σφαλιάρα στην ΑΕΚ. Κατέδειξε, ποιος είναι ο ένας και μοναδικός δρόμος για να μαζέψει η ΑΕΚ τα κομμάτια της και να στηθεί εκ του μηδενός. Να βρει έναν προπονητή που θα γίνει σημείο αναφοράς, έναν προπονητή που θα συμμετέχει στο παιχνίδι και θα βρίσκει λύσεις για να αξιοποιεί και να εξελίσσει το δυναμικό του, να παίρνει τα πάντα ακόμα και από παίκτες ξεχασμένους, όπως ήταν ο Βαρέλα.

Να δημιουργήσει μια ομάδα με συγκεκριμένη στρατηγική, μια ομάδα που θα έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, που θα ξέρει τι θέλει μέσα από το παιχνίδι και πως θα φτάσει σε αυτό. Αυτό είναι πάνω απ’ όλα και αυτό που λείπει περισσότερο από την ΑΕΚ. Μαθητευόμενοι μάγοι, ελάχιστοι τύποι που δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος των απαιτήσεων και προσπαθούν απεγνωσμένα να χαμηλώσουν τον πήχη για να τον φέρουν στα δικά τους πόδια, δεν οδηγούν πουθενά.

Η ΑΕΚ χρειάζεται στρατηγική, όραμα και επενδύσεις. Αυτά δεν μπορούν επ’ ουδενί να γίνουν από τους υπάρχοντες. Για να είμαι πιο ακριβής, θα είναι τρομακτικό και καταστροφικό να συνεχίσουν όσοι διέλυσαν και πυρπόλησαν για ακόμα μια χρονιά κάθε σκέψη και κάθε χαρά από όλους τους Ενωσίτες, το προκλητικά αποτυχημένο έργο τους. Είναι στιγμή ο Μελισσανίδης να σκεφτεί καθαρά και να βρει τις λύσεις για να κάνει την ΑΕΚ πρώτη, με επιλογές που δεν θα έχουν κανένα τζογάρισμα και αμφιβολία για τις ικανότητες τους.

Δείτε περισσότερα για το πρόβλημα της ΑΕΚ και τι πρέπει να γίνει.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X