Το περιβραχιόνιο δεν είναι για μόστρα

Το περιβραχιόνιο δεν είναι για μόστρα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τις δύο φάσεις που έκριναν το ματς, του Μάνταλου και του Ίνγκασον και την «εγκληματική» αφέλεια της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ρολόι σημαδεύει το 50′, ο Μάνταλος από την απομάκρυνση της μπάλας από τον Ίνγκασον είναι σε θέση να προλάβει τη μπάλα από τον Κούρτιτς, αλλά πηγαίνει πολύ χαλαρά και φυσικά χάνει την κόντρα. Η μπάλα πηγαίνει στον Μιτρίτσα. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που φοράει το περιβραχιόνιο έχει τη δυνατότητα να «τελειώσει» τη φάση κάνοντας φάουλ και να γλιτώσει την ομάδα του από μία κόντρα που θα την βρει σε ανισορροπία. Και αντί να κάνει το προφανές, πάει και… χαϊδεύει τον μεσοεπιθετικό των φιλοξενούμενων. Τζαβέλλας και Μοχαμάντι αποτυγχάνουν να βγάλουν οφσάιντ τον Τσόλακ και όλα τα άλλα είναι ιστορία.

Όλη η εικόνα του αγώνα είναι η παραπάνω φάση και η φάση του Ίνγκασον με τον Αραούχο. Μετά το 0-1 σε μία φάση όπου ο Αργεντινός πηγαίνει από πλάγια να μπει στην περιοχή, ο Ίνγκασον τον βουτάει με λαβή σούμο και τον πετάει κάτω. Δεν σκέφτηκε τίποτα άλλο. Ούτε αν θα πάρει κίτρινη, ούτε αν θα αποβληθεί, ούτε αν θα χτυπήσει ο ίδιος ή ο αντίπαλος. «Σκότωσε» τη φάση. Είναι η διαφορά στην νοοτροπία και στην αγωνιστική συμπεριφορά.

Το περιβραχιόνιο που φοράει ο Μάνταλος και τον χρίζει αρχηγό, δεν είναι διακοσμητικό. Όποιος το φοράει πρέπει να έχει συναίσθηση του τι ακριβώς σημαίνει για τον ίδιο και για την ομάδα. Ο Μάνταλος ποτέ δεν ήταν και ποτέ δε θα γίνει ηγέτης. Δεν έχει αυτή τη στόφα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής του rotation σε μία ομάδα που θέλει να είναι ανταγωνιστική.

Δυστυχώς μία φορά στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ίδιο αντίπαλο στη φάση με το φάουλ του Κούρτιτς και μία χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, απέδειξε ότι έχει πλέον ελάχιστα να προσφέρει σε αυτή την ομάδα. Μπορεί να είναι πρώτος σε ασίστ, αλλά πλέον όσο σκληρό και αν ακούγεται για τον ίδιο και τους υποστηρικτές του, ίσως θα είναι καλύτερα να βάλει ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο που υποβάλλει τον εαυτό του και τον κόσμο της ΑΕΚ. Ούτε ήταν τυχαίες οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του τη στιγμή της αλλαγής του.

Εννοείται ότι για τη νέα ήττα δεν είναι αποκλειστικός υπεύθυνος. Όμως ο αρνητισμός είναι πλέον τεράστιος και αυτό δεν κάνει καλό σε κανέναν…

Ο πονηρός και ο ανίκανος αφελής

Η ΑΕΚ είχε χθες την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών στο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Κατάφερε και τα έκανε χειρότερα από ότι θα μπορούσε να φανταστεί.

Μία ομάδα που έπεσε στην προφανέστατη «παγίδα» που της έστησε ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας. Πίσω από τη σέντρα και οι έντεκα παίκτες και κόντρα επιθέσεις. Μία ομάδα που ερχόταν με ψυχολογία και αέρα στο ΟΑΚΑ, που ήρθε καταπονημένη, έκανε αυτό που έπρεπε για να σε πιάσει κορόιδο και τα κατάφερε.

Η ΑΕΚ είναι μία αφελέστατη ομάδα που δεν είναι δουλεμένη όταν την κατοχή της μπάλας να δημιουργήσει και να απειλήσει. Και όταν το κάνει θα είναι προϊόν ατομικής ενέργειας ή ποιότητας.

Η ΑΕΚ πληρώνει τις εγκληματικές επιλογές που έκανε στο θέμα του προπονητή. Που επένδυσε σε κάποιον που δεν είχε τις ικανότητες και το status να καθίσει στον πάγκο της. Πληρώνει τη soft νοοτροπία της σε κάθε φάση που είναι 50-50.

Χθες από τον πάγκο των αντιπάλων σε κάθε φάση σηκώνονταν δέκα άτομα. Εμείς απλά παρακολουθούσαμε τον Λουτσέσκου να δίνει σόου. Με αποκορύφωμα τη φάση όπου βγήκε η μπάλα άουτ και άρχισε να πετάει σκούφους και να φτύνει από μακριά τον επόπτη. Η ΑΕΚ επιτρέπει στον κάθε απίθανο να κάνει καραγκιοζιλίκια. Πιάνεται κορόιδο από τον κάθε πονηρίδη. Διαιτητή, επόπτη, αντίπαλο.

Ο διαιτητής χθες δεν έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Έδωσε όμως καμιά δεκαριά φάουλ ανάποδα. Ο πρώτος επόπτης, ο Κωσταράς ήταν άψογος. Υπέδειξε τρία οφσάιντ όντας σίγουρος και δεν άφησε καν τη φάση να εξελιχθεί. Ο Σινιοράκης από την άλλη έδωσε λανθασμένο οφσάιντ στον Αραούχο και δεν ακολούθησε την ίδια τακτική στις επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Αλλά δεν τρέχει μία…

ΥΓ: Ο Νόρντιν Άμραμπατ έτρεξε, έφαγε ξύλο, προσπάθησε, αλλά όταν έμεινε από δυνάμεις ήταν αδιανόητα άναρχος και εκνευριστικός. Δε γίνεται όταν χάνεις να κάνεις λόμπα από τη σέντρα. Δείχνει πάρα πολλά. Από την άλλη υπάρχει ο Αραούχο. Ο οποίος με κάθε του κίνηση αποδεικνύει ότι είναι από τους ελάχιστους που καταλαβαίνουν τι είναι η ΑΕΚ. Το περιβραχιόνιο του αξίζει και με το παραπάνω.

ΥΓ 2: Κανένας δεν κατάλαβε για ένα ακόμα παιχνίδι γιατί η ΑΕΚ δεν έπαιξε 4-3-3 με Σιμάνσκι, Χατζισαφί και Κριχόβιακ. Να θωρακίσει τον Πολωνό βάζοντας πίσω του ή δίπλα του δύο παίκτες που θα έχουν τρεξίματα και ένταση. Αν δεν αντιληφθούν επιτέλους στην ΑΕΚ, αυτοί που πρέπει, ότι κάποια στιγμή πρέπει να ξεκολλήσουν από τις εμμονές τους, τότε ο τίτλος θα συνεχίσει να είναι: Αφέλεια. Εγκλήματα. Κατάρρευση.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X