Το μπάσκετ που θα έπρεπε να παίζει η ΑΕΚ και η δικαίωση του Φλιώνη

Το μπάσκετ που θα έπρεπε να παίζει η ΑΕΚ και η δικαίωση του Φλιώνη
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον τρόπο που ήρθε η νίκη με τον Ιωνικό και την επιβράβευση του Φλιώνη

Η ΑΕΚ κέρδισε πολύ εύκολα τον Ιωνικό, παίζοντας καλό μπάσκετ για μεγάλο διάστημα του αγώνα.

Αν το σκεφτούμε καλύτερα είναι ίσως η πιο άνετη νίκη της ΑΕΚ φέτος, αφού στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια, η αγωνία χτυπούσε κόκκινο. Φυσικά δεν είναι και κατόρθωμα για να πανηγυρίζει κάποιος ότι η ΑΕΚ κέρδισε στην έδρα της την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα με ελλείψεις, αλλά έκανε αυτό που πρέπει και προχωράμε παρακάτω.

Το καθάρισε ο Κολόμ

Η απαίτηση για την νίκη σε αυτόν τον αγώνα ήταν μεγάλη, η Ένωση έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία γιατί τα πράγματα βαθμολογικά είχαν αρχίσει και στενεύαν. Ο Ιωνικός με την σύνθεση που κατέβηκε ίσως ήταν ο καταλληλότερος αντίπαλος, καθώς τα χαρακτηριστικά των παικτών του είναι αυτά που βοηθάνε την ΑΕΚ, να παίξει ο δικό της παιχνίδι. Ο «αρτίστας» Κίνο Κολόμ μόλις βρήκε απέναντι του περιφέρεια χωρίς αθλητικούς παίκτες, άρχισε το πάρτι, τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Ο Ισπανός έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, δημιούργησε 13 πόντους για τους συμπαίκτες  του και επιτέλους μετά από πολύ καιρό ήταν και ο ίδιος αρκετά αποτελεσματικός στο περιφερειακό σουτ σκοράροντας 24, δηλαδή ήταν υπεύθυνος για 37 από τους 92 πόντους της ομάδας, όχι και άσχημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να βρίσκει απέναντι του τέτοιες άμυνες συνέχεια και ειδικά στα εκτός έδρας τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Νίκησε με το μπάσκετ που θέλει

Κάτι που πρέπει να εστιάσουμε από αυτό τον αγώνα,, αφού κατά τα άλλα δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτόν, είναι το μπάσκετ που έπαιξε η ΑΕΚ. Από την ΑΕΚ λείπουν οι ποιοτικοί της παίκτες, αυτοί που θα ανεβάσουν το σκορ και απέναντι της είχε και μάλλον την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο τρόπος που έπαιξε όμως αναλογικά είναι αυτός που θέλει να αγωνίζεται ο προπονητής της. Καλό spacing, ελεύθερα σουτ, ωραίες δημιουργίες από πικ εν ρολ, high low μεταξύ ψηλών και καλή άμυνα. Προφανώς η ΑΕΚ δεν έχει μπορέσει να το παίξει παρά μόνο σε μερικά παιχνίδια που έχει κάνει μεγάλες νίκες, αλλά η ιδιόμορφη κατάσταση της φετινής σεζόν δεν την το έχει επιτρέψει. Το χθεσινό ματς είναι μια μικρογραφία από αυτό που θα ήθελε ο Στέφανος Δέδας να παίζει η ομάδα του και δεν μπορεί. Δηλαδή μια ομάδα που θα κάνει outscore τους αντιπάλους της και θα παίζει ωραίο μπάσκετ. Με τις επιστροφές που αναμένονται θα βελτιωθούν τα πράγματα και μένει να δούμε σε πιο βαθμό θα προλάβει η ΑΕΚ να βελτιώσει την βαθμολογική της συγκομιδή δεδομένου ότι ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, εκτός έδρας με τον Κολοσσό και εντός με τον Παναθηναϊκο.

Δικαίωση του Φλιώνη

Στα χαρμόσυνα νέα της εβδομάδας είχαμε την ανανέωση του Δημήτρη Φλιώνη μέχρι το 2025. Μια δίκαιη κίνηση για τον Έλληνα γκαρντ που κάνει μια εξαιρετική χρονιά φέτος και αυτό έπρεπε να του πιστωθεί. Ήρθε από τον Άρη ως ένας ρολίστας που απλά θα είναι παίκτης του ροτέισον και κατάφερε υπό τις οδηγίες του Στέφανου Δέδα να εξελιχτεί σε πρωταγωνιστή και κλειδί στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Δεδομένης και της έλλειψης καλών Ελλήνων παικτών, πολύ σωστά έκανε η ομάδα και τον έδεσε μέχρι το 2025. Αν σκεφτούμε ότι και ο Κόνιαρης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, βλέπουμε ότι η Ένωση κάνουν σωστά βήματα ώστε να φτιάξουν έναν καινούργιο Ελληνικό κορμό. Αν μπορέσει να γίνει κάτι αντίστοιχο και με τον Κουζέλογλου, τότε θα μιλάμε για μια χρονιά που μπορεί αγωνιστικά να μην πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά τουλάχιστον θα αφήσει κάτι για τα επόμενα χρόνια. Αθλητές που είναι σε καλή ηλικία, φιλόδοξοι, έχουν προοπτικές εθνικής ομάδας και μπορούν αν δεσμευτούν για πολλά χρόνια.

ΥΓ. Πολύ ωραίο το βιντεάκι της ΚΑΕ για την ανανέωση του Φλιώνη, μίλησαν σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του με πολύ ωραία λόγια. Ο δεύτερος αρχηγός της ομάδας δεν βρήκε να πει κάτι;

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X