ΑΕΚ τελείωνε αυτό το αστείο με τον ΠΑΟΚ! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚ τελείωνε αυτό το αστείο με τον ΠΑΟΚ! (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ψάχνει μια μεγάλη νίκη έτσι ώστε να «κλειδώσει» την Ευρωπαϊκή έξοδο από σήμερα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πρέπει να βγάλει ψυχή και τη ποιότητά της στο γήπεδο για να κερδίσει -επιτέλους- τον ΠΑΟΚ και να βάλει γερές βάσεις για την έξοδο στην Ευρώπη.

Το αποψινό (19:30, COSMOTE Sport 1, LIVE σχολιασμός enwsi.gr) ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι κρίσιμο κυρίως για την Ενωση. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλο μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό (σε ένα ματς που σίγουρα άξιζε τη νίκη) έχει ανάγκη την πρώτη της νίκη στα Play Off, έτσι ώστε να σπάσει την -εντός έδρας- κατάρα της τελευταίας 5ετίας με τον ΠΑΟΚ.

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ υπάρχει ευφορία μετά τις εξελίξεις για τον Γκρεγκόρ Κριχόβιακ που ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα, και καλείται αυτή τη θετικότητα να τη βγάλει και στο γήπεδο και να πάρει μία μεγάλη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, έχει δώσει μεγαλύτερη βάση στην Ευρώπη και αναμένεται να παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με απουσίες, κάτι που βέβαια δεν τον καταστά λιγότερο επικίνδυνο αντίπαλο.

Το πλάνο του Οφρυδόπουλου

Όλοι στην ΑΕΚ περιμένουν με αγωνία και προσμονή την πρώτη παρουσία του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.

Ο Πολωνός μέσος πλέον φορά τα «κιτρινόμαυρα» μετά το… χρυσό deal της ΑΕΚ για τα πλέι οφ της Super League. Σίγουρα όλοι θέλουν τον Κριχόβιακ με συμβόλαιο στην Ένωση και μετά το καλοκαίρι, αλλά είναι μία πολύ πρώιμη κουβέντα. Και πρώτα πρέπει να δούμε το… τώρα.

Ο Κριχόβιακ, όλα δείχνουν λοιπόν ότι, θα είναι στα βασικά πλάνα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου για το Κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ θέλει πολύ τη νίκη για να ξεφύγει από τους διώκτες της στην μάχη της Ευρώπης. Και μία νίκη θα είναι το καλύτερο μαντάτο…

Ο έμπειρος Πολωνός μέσος είναι σε καλή κατάσταση και δείχνει ότι κατέχει σε πολύ υψηλό επίπεδο τα βασικά και… απλά του ποδοσφαίρου. Αυτά που λείπουν από τον πολύπαθο άξονα της ΑΕΚ και φέτος. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δίτερμα ή δοκιμή 11άδας, παρά μόνο ειδικές ασκήσεις από το προπονητικό τιμ.

Και σε αυτές ο Κριχόβιακ παίζει πολύ με τον Νταμιάν Σιμάνσκι δίπλα του, αλλά και τον Πέτρο Μάνταλο. Οι δύο Πολωνοί έχουν το προβάδισμα ότι γνωρίζονται και ποδοσφαιρικά και προσωπικά από τα προηγούμενα χρόνια στην Εθνική Πολωνίας και δεν αποκλείεται να τους δούμε ως δίδυμο στον άξονα, με τον Μάνταλο μπροστά τους σε επιτελικό ρόλο.

Για την άμυνα και την επίθεση δεν αναμένονται αλλαγές από τον Οφρυδόπουλο για το παιχνίδι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Μπροστά από τον Στάνκοβιτς θα είναι το δίδυμο Τζαβέλλα-Μήτογλου, δεξιά ο Μισελέν, αριστερά ο Μοχαμάντι και στην επίθεση ο Αμραμπατ δεξιά, το Τσούμπερ αριστερά και ο Αραούχο σέντερ φορ.

Το πλάνο του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έρχεται από την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League, αλλά παρ’ όλο που δεν κινδυνεύει άμεσα από την ΑΕΚ, ούτε βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό, δεν μπορούμε να πούμε πως είναι αδιάφορος.

Βέβαια, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει να διαχειριστεί πολλές απουσίες, κάτι που τον αναγκάζει να προβεί σε -αναγκαστικό- ροτέισιον. Εκτός από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα είναι οι τραυματίες Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Μιχαηλίδης, Σβαμπ και Μιχάι, ενώ συν τοις άλλοις προέκυψαν και δύο κρούσματα παικτών που επίσης τίθενται νοκ άουτ.

Ολα δείχνουν πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου, που δεν ανακοίνωσε αποστολή, θα επιστρατεύσει εξ ανάγκης και μάλιστα σε ρόλο βασικού τον Βαρέλα, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τον Δεκέμβριο.

Πιθανή ενδεκάδα: Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα, Άκπομ.

Ο διαιτητής του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

  • Διαιτητής: Γιόργκεν Μπούρχαρντ
  • Βοηθοί: Κωσταράς, Σινιοράκης
  • Τέταρτος: Τσέτσιλας
  • VAR: Γιάκομπ Σάνμπεργκ
  • AVAR: Μωυσιάδης

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X