Μεγάλη βραδιά για την Εθνική Χάντμπολ - Νίκησε τη Βοσνία 28-26 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση

Μεγάλη βραδιά για την Εθνική Χάντμπολ - Νίκησε τη Βοσνία 28-26 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση
Photo Credits: INTIME

Η Εθνική επικράτησε με 28-26 της Βοσνίας έκανε το δύο στα δύο και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο των πλέι οφ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεγάλη βραδιά για την Εθνική Ανδρών χάντμπολ που επικράτησε με 28-26 της Βοσνίας στη Τούζλα και έκανε το δύο στα δυο εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό γύρο των πλέι οφ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023.

Με τον Πέτρο Μπουκοβίνα να είναι ξανά «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια η διπλασίασε τις νίκες της επί της Βοσνίας και ετοιμάζεται για νέα διπλή «μάχη» κόντρα στο Μαυροβούνιο στην επόμενη φάση. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους δύο παίκτες της ΑΕΚ, Δημήτρη Τζηρά και Βαγγέλη Αραμπατζή.

Με εννέα αποκρούσεις του Πέτρου Μπουκοβίνα στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική έδειχνε να ελέγχει από νωρίς τον ρυθμό του αγώνα διατηρώντας το ελαφρύ προβάδισμα της. Με τον Χάρη Μάλλιο να οδηγεί ξανά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην επίθεση η Ελλάδα προηγήθηκε με 2-4. Η Βοσνία ισοφάρισε προσωρινά σε 4-4 με τον Αραμπατζή της ΑΕΚ να δίνει ξανά προβάδισμα στην Εθνική μας. Ακολούθησε ένα ακόμη μοιρασμένο δεκάλεπτο με την Εθνική να προηγείται με ένα γκολ και την Βοσνία να βρίσκει τρόπο για να ισοφαρίσει με το 8-8 να είναι το σκορ στο 20′. Με δύο γκολ του Τζηρά και τις σωτήριες επεμβάσεις του Μπουκοβίνα στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική «έχτισε» μια μικρή διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προπορευόμενη με 12-10.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα ξεκίνησε πολύ καλά και το δεύτερο ημίχρονο διατηρώντας το προβάδισμα της στο σκορ. Το γκολ του Μπόσκου την έφερε μπροστά με 16-17. Ακολούθησε ένα πολύ δυνατό τρίλεπτο για την Ελλάδα που προηγήθηκε για πρώτη φορά με +4 (16-20) και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πλέον τυπική διαδικασία με τον Τζηρά στο 50′ να σκοράρει για το 20-24 «σφραγίζοντας» την πρόκριση της Εθνικής. Το τελικό 26-28 ήρθε φυσιολογικά με την Εθνική να πανηγυρίζει την πρόκριση.

Bοσνία (Κόλινα): Bούκτσιτς, Όβτσινα, Χέρτσεγκ, Κάντριτς, Μπούριτς, Χάσελιτς, Αχμετάσεβιτς, Χαμίντοβιτς, Σόλιτς, Βέγκαρ, Κέσκιτς, Πέριτς, Νταβίντοβιτς, Γιοζίνοβιτς, Γκράτζιαν, Μούχοβιτς.

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Μπόσκος, Λιάπης, Μυλωνάς, Μάλλιος, Λοίζος, Μιχαηλίδης, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης, Καραμπουρνιώτης, Δομπρής, Τζηράς, Κανδύλας, Ηλιόπουλος, Κρητικός, Αραμπατζής

Διαιτητές: Χόρασεκ- Νοβότνι (Τσεχία), Παρατηρητής: Νατσέφσκι (Βόρεια Μακεδονία)

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X