«Τετράσφαιρος» Ντέμης, νίκη αντεπίθεσης για την ΑΕΚ (VIDEO)

«Τετράσφαιρος» Ντέμης, νίκη αντεπίθεσης για την ΑΕΚ (VIDEO)

Τέσσερα γκολ ο Ντέμης Νικολαϊδης στη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Ιωνικού με 5-1

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στον δεύτερο γύρο της σεζόν 1999-2000, με τον Γιάννη Παθιακάκη στον πάγκο της, η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με την άθλια εικόνα του πρώτου γύρου με τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς στον πάγκο. Με μια πολύ καλή πορεία που ξεκίνησε από την 8η θέση και κατέληξε στην 3η και που συνδυάστηκε και με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, η ομάδα κέρδισε τις τελευταίες εντυπώσεις.

Ένας από τους παίκτες που ξεκάθαρα βελτιώθηκε επί των ημερών Παθιακάκη, ήταν και το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Ντέμης Νικολαϊδης. Τα 5 γκολ που είχε μέχρι τις αρχές του 2000 έγιναν 22 ως το τέλος της σεζόν, ενώ έβαλε τη σφραγίδα του και στην πορεία του Κυπέλλου με συνολικά 11 γκολ, εκ των οποίων τα 8 σημειώθηκαν στις φάσεις των νοκ άουτ, οπότε και βρισκόταν πλέον στον πάγκο ο πρώτος του προπονητής στην Α’ Εθνική (1993-94 στον Απόλλωνα) Παθιακάκης.

Το ατομικό του ρεκόρ έγινε σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια. Στο 5-1 επί του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια, το σκορ άνοιξε στο πρώτο μόλις λεπτό ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης, αλλά ακολούθησαν τέσσερα γκολ του Ντέμη στο 20’, στο 25’ στο 69’ και στο 75’. Μείωσε στο 89’ ο Ζίζι Ρόμπερτς.

Τρία χρόνια μετά τα πέντε γκολ του στο 6-1 επί της Καλαμάτας, αυτό το «καρέ» τερμάτων ήταν η δεύτερη μεγάλη επίδοσή του. Ακολούθησαν: 4 γκολ στο 8-0 του Κυπέλλου με τον Εθνικό και στο 5-0 με τη Χερφόλγκε στο ΟΥΕΦΑ την επόμενη σεζόν και 5 γκολ στο 6-3 με τον Ναυπακτιακό Αστέρα το 2001-02 για το Κύπελλο. Όσο για τα χατ-τρικ, ήταν τρία στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και ένα στην Ευρώπη (ΑΕΚ-Φερεντσβάρος 4-0 το 1998).

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Δέλλας, Καλιτζάκης, Καψής, Λάκης, Ζήκος, Πετκόφ (45’ Σαβέβσκι) Κοπιτσής, Τσίριτς (81’ Μάρκος) Κωνσταντινίδης (76’ Αναστασάκος) Νικολαϊδης.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X