Η ΑΕΚ είχε πάντα έναν Νικολαϊδη, το μεγάλο ρεκόρ των Κώστα και Ντέμη (VIDEO)

Η ΑΕΚ είχε πάντα έναν Νικολαϊδη, το μεγάλο ρεκόρ των Κώστα και Ντέμη (VIDEO)

Ο Κώστας Νικολαϊδης έκανε ένα σπάνιο ρεκόρ, σκοράροντας σε 8η σερί αγωνιστική πρωταθλήματος με τη φανέλα της ΑΕΚ, που μπόρεσε να ισοφαρίσει μόνο ο Ντέμης!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ της περιόδου 1967-68 δεν στέφθηκε μόνο πρωταθλήτρια, αλλά είχε να επιδείξει ένα ακόμα σπουδαίο επίτευγμα. Ο Κώστας Νικολαϊδης, ο παρτενέρ του Μίμη Παπαϊωάννου στην επίθεση της ομάδας, σκόραρε σε οκτώ συνεχόμενες αγωνιστικές από τις 7 Ιανουαρίου έως και τις 17 Μαρτίου 1968 και δημιούργησε έτσι ένα ρεκόρ που κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από τριάντα χρόνια ο άλλος μεγάλος Νικολαϊδης της ΑΕΚ, ο Ντέμης!

Το σερί άρχισε με δύο γκολ στο 2-1 της 14ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Βέροια στη Νέα Φιλαδέλφεια και ολοκληρώθηκε στο 3-0 επί της Προοδευτικής για την 21η αγωνιστική, και πάλι εντός έδρας. Ο τότε 24χρονος άσος σημείωσε συνολικά δέκα γκολ σε αυτά τα ματς, με τελευταίο το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ στο 3-0 της 17ης Μαρτίου.

Ηταν ένας αγώνας από αυτούς που βάσει σκορ φαίνονται εύκολοι. Αλλά ήταν δύσκολος. Το πρώτο γκολ ήρθε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου από τον Φώτη Μπαλόπουλο, στο 65′ ο Νικολαϊδης έκανε το 2-0 με το σουτ που βλέπουμε στη φωτογραφία και το 3-0 έγινε στο 82′ από τον Κώστα Παπαγεωργίου.

Τα πιο σημαντικά γκολ του Νικολαϊδη, όμως, ήρθαν… εκτός σερί. Μετά το ματς με την Προοδευτική ακολούθησε το 1-1 με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στην Κύπρο, όμως σειρά είχε η νίκη επί του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια με δύο γκολ του παιχταρά από τη Σαφράμπολη.

Ο Ντέμης ισοφάρισε αυτή την επίδοση στη διάρκεια του φοβερού πρώτου γύρου της ΑΕΚ τη σεζόν 1997-98. Πέτυχε συνολικά 11 γκολ από την 9η έως και τη 16η αγωνιστική και θα μπορούσε να έχει συνεχίσει, αν η ταλαιπωρημένη μέση του δεν τον είχε αναγκάσει να χάσει κάποια ματς στη συνέχεια.

Η σύνθεση της ΑΕΚ στις 17/3/1968: Σεραφείδης, Σοφιανίδης, Βασιλείου, Ιορδάνου, Μπαλόπουλος, Σταθόπουλος, Σταματιάδης, Σκευοφύλαξ, Κ. Νικολαϊδης, Παπαγεωργίου, Βεντούρης.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X