Να εκμεταλλευτεί την... κάψα του
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον επαγγελματισμό και όχι μόνο του Κριχόβιακ, κάνει... συγκρίσεις και γράφει για την τεράστια κίνηση της ΚΑΕ ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής με ταλέντο που περισσεύει. Και υπάρχει και κάποιος άλλος που είναι απλά Α επιπέδου. Ο πρώτος επαναπαύεται στο ταλέντο του και κάνει μόνο τα βασικά. Ο άλλος δουλεύει και μέσα και έξω από την ομάδα. Γιατί έχει στόχο να διαπρέψει. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως και εσείς θα συμφωνήσετε ότι αυτός που θα καταφέρει και θα πετύχει πράγματα, θα είναι ο δεύτερος. Τα παραδείγματα άπειρα.

Ο Κριχόβιακ είναι ένας παίκτης που είχε ταλέντο. Δούλεψε όμως πάρα πολύ και κατάφερε να πετύχει πολλά πράγματα. Έφτασε 32 ετών και είχε στην Κράσνονταρ εξασφαλισμένο ένα συμβόλαιο που βρέξει χιονίσει θα του έδινε 3 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ταυτόχρονα είχε μπροστά του και την προοπτική της Εθνικής και της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πολλοί στη θέση του, θα… άραζαν βασιζόμενοι στο όνομά τους και το βιογραφικό τους. Βασικό στέλεχος της Εθνικής Πολωνίας ήταν και είναι, στις κλήσεις της εθνικής του είχε ήδη συμπεριληφθεί, οπότε… Ο Κριχόβιακ όμως -ο οποίος παρεμπιπτόντως στην πλούσια καριέρα του έχει κατακτήσει δύο UEFA Europa League (σκοράροντας στον τελικό του 2015 απέναντι στη Ντνίπρο) με τη Σεβίλλη, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ και δύο Σούπερ Καπ Γαλλίας με την Παρί, όπως επίσης και δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ Ρωσίας με τη Λοκομοτίβ- μόνο αυτό δεν έκανε!

Έσπευσε να βρει ομάδα, να προπονηθεί, να παίξει για να είναι έτοιμος. Και έτσι θα βοηθήσει και την ομάδα του, δηλαδή την ΑΕΚ και τον εαυτό του και την Εθνική του. Το τι θα συμβεί στο τέλος κανένας δεν μπορεί να το προδικάσει. Όμως ο 32χρονος Πολωνός, έχει αποδείξει πως πρέπει να λειτουργεί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που σέβεται τον εαυτό του πρώτα από όλα.

Δύο ώρες νωρίτερα για προπόνηση

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε επισήμως πως ο Κριχόβιακ βρέθηκε σήμερα στην πρώτη του προπόνηση δύο ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης στα Σπάτα και πήγε κατευθείαν στο γυμναστήριο για να κάνει ασκήσεις. Ο πρώτος που συνάντησε ήταν ο Τσούμπερ και ο δεύτερος ο Σιμάνσκι.

Αντιλαμβάνεστε εύκολα φαντάζομαι πως βλέπει ο Κριχόβιακ το ποδόσφαιρο και πως κάποιοι άλλοι. Κάποιοι δεν συμβιβάζονται με αυτά που έχουν καταφέρει και προσπαθούν καθημερινά και κάποιοι άλλοι είναι μόνιμα συμβιβασμένοι με τη μετριότητα. Και επειδή κάποιοι θα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν θα το κάνω ακόμα πιο λιανά.

Πόσοι από τους νυν παίκτες της ΑΕΚ, πηγαίνουν πριν την έναρξη της προπόνησης, ή κάθονται για ώρες μετά το τέλος της για να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους; Από ελάχιστους, μέχρι κανένας! Και να πεις ότι δεν έχουν αδυναμίες;

Θα φέρω ένα παράδειγμα θέλοντας απλά να δείξω τι εννοώ. Έχετε δει εσείς κάποιο από τα μπακ της ΑΕΚ να βγάζει κατά τη διάρκεια του ματς μία σέντρα έτσι όπως την έβγαζε ο Μπορμπόκης, ο Κοπιτσής ή ο Γκάλο; Δηλαδή κάνοντας επίθεση στη γραμμή της πλευράς τους με τη μπάλα εν κινήσει μπροστά τους;

Δεν είναι ένα στοιχείο που θα έπρεπε να έχουν δουλέψει; Έχετε δει εσείς σέντρες «ξυράφι» από τα μπακ της ΑΕΚ που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οφείλουν να λειτουργούν όπως τα παλιά εξτρέμ του… ασβέστη, μιας και πλέον οι ακραίοι κάνουν κίνηση προς την περιοχή; Όχι ε; Ούτε εγώ…

Να αναφερθώ στις στατικές φάσεις; Από πότε έχουμε να δούμε γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ; Κάποτε έστηνε τη μπάλα ο Τσιάρτας έξω από την περιοχή και ήξερες ότι η μπάλα έχει καταλήξει στο πλεχτό. Ήταν μόνο ταλέντο; Όχι βέβαια. Επειδή γνωρίζω, ο Βασίλης έκανε συνεχώς έξτρα προπόνηση σε αυτόν τον τομέα.

Πως θα βελτιωθείς, πως θα διορθώσεις τις αδυναμίες σου αν δεν δουλέψεις έξτρα; Ρητορικό το ερώτημα.

ΥΓ: Η μπασκετική ΑΕΚ στην τελευταία της επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη είχε επισκεφτεί τον Α.Σ. Πέρα και είχε δεσμευτεί πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. Με αφορμή λοιπόν την 54η επέτειο από την κατάκτηση του ΠΡΩΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ από ελληνική ομάδα και το έπος της Βασίλισσας το 1968, θα συνεορτάσει μαζί με τον ιστορικό Α.Σ. Πέρα (Πέρα Κλουμπ – Beyoğlu Spor Kulübü), σαρξ εκ της σαρκός της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως, αφού αποτελεί προπομπό του ενδόξου Συλλόγου μας και θα τον τιμήσει πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα για αυτό το λόγο προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Α.Σ. Πέρα, Στέλιο Μουχλίδη, και εκείνος αποδέχτηκε την πρόσκληση και θα παρευρεθεί στην αναμέτρηση. Μία κίνηση με τεράστια σημασία και πολλούς συμβολισμούς!

Την ίδια ώρα σε μία γωνία κάποιας άλλης πόλης, κάποιοι έχουν σκάσει από το κακό τους. Χθες το βράδυ έβγαζαν καπνούς από τα αυτιά και έβραζαν στο ζουμί τους! Βλέπετε εδώ και χρόνια προσπαθούν να αλλοιώσουν και να παραχαράξουν την ιστορία, δημιουργώντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας και γράφοντας ασυναρτησίες για «σχέσεις» που δεν υπήρξαν ποτέ!

Μόνο που όσο και να προσπαθήσουν αυτό δεν πρόκειται να συμβεί έστω και αν χρησιμοποιούν ανθρωπάκια για να αλλάξουν χρώματα σε φανέλες. Αλήθεια εκείνο το φιλικό που ανακοινώσατε πριν από ένα χρόνο τι έγινε ρε ανύπαρκτοι; Αλλά θα μου πείτε εδώ πήγατε στην Πόλη και δεν επισκεφτήκατε καν τα γραφεία του Α.Σ. Πέρα… Πουθενάδες!

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X