Ο Κριχόβιακ ίσως να μας φανεί μάγος και ας μην είναι

Ο Κριχόβιακ ίσως να μας φανεί μάγος και ας μην είναι
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ανοίγει ποδοσφαιρική κουβέντα για τον Πολωνό χαφ και κάνει και μια ένσταση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πιάνω ανάποδα, ξεκινώντας από την ένσταση. Ακούω και διαβάζω τις τελευταίες μέρες, πως ο Κριχόβιακ είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ, μετά απ’ αυτή του Ριβάλντο. Έχω μια ένσταση σε δυο σκέλη. Σκέλος πρώτος. Πραγματικά τεράστια μεταγραφή, θα είναι αν ο Πολωνός παραμείνει και μετά το καλοκαίρι στην ομάδα. Αυτή την στιγμή είναι μια κίνηση που τάραξε με θετικό τρόπο τα νερά, ενώ είχαμε συνηθίσει να συμβαίνει το αντίθετο και που βάζει καλές βάσεις και προοπτικές για τον σύλλογο. Μέχρις εκεί.

Σκέλος δεύτερο. Όπως και να πάει το πράγμα με τον Κριχόβιακ, η μεγαλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ ήταν και θα παραμείνει ο Αραούχο. Διότι το μέγεθος μιας κίνησης φαίνεται όχι από το βιογραφικό που φέρνεις ή ακόμα και τα χρήματα που ξοδεύεις για να το πάρεις, αλλά και απ’ αυτά που παίρνεις μέσα στο γήπεδο. Και με τον Αραούχο η ΑΕΚ πήρε τον άνθρωπο που έχει κερδίσει και που δικαιούται απολύτως το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ομάδα που θα μπει στην Αγιά Σοφιά. Ήδη έπρεπε να το είχε, αν με ρωτάτε, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Επίσης, δεδομένα ο Ριβάλντο ήταν το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει στην ΑΕΚ ως μεταγραφή. Και είχε τεράστια συνεισφορά σ’ εκείνη την εντυπωσιακή και πρωταθληματική σεζόν του 2007/08. Αλλά επειδή επιμένω πως σημασία δεν έχει μόνο τι φέρνεις, αλλά και τι τελικά παίρνεις μέσα στο γήπεδο απ’ αυτό που φέρνεις, επιτρέψτε μου να βάλω τον Σκόκο πιο ψηλά ως μέγεθος μεταγραφής. Πρώτον διότι ο Αργεντινός κουβάλησε πολύ περισσότερο και πολύ πιο θεαματικά την ΑΕΚ στην πλάτη του. Και δεύτερον διότι όχι μόνο δεν άφησε την ομάδα σύξυλη Αύγουστο μήνα για να τσιμπήσει ουζμπεκοδόλαρα, αλλά φρόντισε ως μη όφειλε να βάλει λεφτά στο ταμείο της η ΑΕΚ από το φευγιό του. Αυτά με την ένσταση, πάμε παρακάτω.

Η παρουσία του Κριχόβιακ στα Σπάτα, ανοίγει επιτέλους μια κανονική ποδοσφαιρική κουβέντα στην ΑΕΚ. Είχαμε αρχίσει να το ξεχνάμε. Το έγραψα και την Κυριακή και το επαναλαμβάνω, πως το ποδόσφαιρο δεν είναι σαν το μπάσκετ, που ένας παικταράς Αμερικανός που μπορεί να βάλει 40 πόντους στην καθισιά του, αλλάζει σε μια νύχτα την εικόνα μιας ομάδας. Στο ποδόσφαιρο μετράει πολύ περισσότερο αυτό την δουλειά που κάνει το σύνολο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως μετά το ματς της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟ, που η ΑΕΚ είχε την καλύτερη φετινή της αγωνιστική εικόνα, ο Αραούχο είπε την εξής κουβέντα: «Εχω την αίσθηση ότι κάνουμε και δείχνουμε κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι ότι είμαστε περισσότερο σύνολο».

Παρόλα αυτά ο Κριχόβιακ είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που μπαίνει σε μια ομάδα που έχει τεράστιο ποιοτικό έλλειμμα  στις θέσεις τις οποίες καλύπτει. Επομένως είναι δεδομένο πως ο Πολωνός θα κάνει διαφορά στην αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ. Ακόμα και αν παίξει, που πιθανότατα θα παίξει, την Κυριακή μόλις με τέσσερις προπονήσεις μαζί με τους καινούργιους του συμπαίκτες. Η ποδοσφαιρική κουβέντα, έχει να κάνει με τον ρόλο που θα πάρει μέσα στην ενδεκάδα και πόσο αυτό θα αλλάξει συνολικά όλες τις ισορροπίες.

Ο Κριχόβιακ έχει περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της πλούσιας καριέρας του, παίζοντας ως εξάρι. Σε αντίθεση όμως μ’ ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, είναι ένα εξάρι εντελώς προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Δηλαδή με εντυπωσιακούς αριθμούς όχι μόνο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά και στο παραγωγικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Κριχόβιακ είναι ένα εξάρι που ξέρει να πασάρει πολύ καλά, ακόμα και όταν μιλάμε για τελική πάσα. Και που έχει ευχέρεια στο να σκοράρει, ακόμα και πατώντας την αντίπαλη περιοχή. Άλλωστε πλέον η ΑΕΚ δεν έχει τον Γιαννίκη να του απαγορεύσει, όπως με τον Σιμάνσκι.

Με λίγα λόγια ο Κριχόβιακ είναι ένας χαφ που παίζοντας με απόλυτη συνέπεια ως εξάρι, μπορεί μέσα στο ματς να γίνεται και οκτάρι, ακόμα και δεκάρι. Διότι αυτό οφείλουν να κάνουν τα σύγχρονα χαφ, που είναι υψηλού επιπέδου. Και αυτό είναι κάτι που δίνει στον Οφρυδόπουλο μια μεγάλη ευχέρεια στις επιλογές που θα κάνει στις θέσεις των χαφ. Στον Κριχόβιακ μπορεί να «κουμπώσει» πολύ καλά και ο Σιμάνσκι ως «παρτενέρ» αλλά και ο Χατζισαφί. Ενδεχομένως και οι τρεις μαζί, αν κάποια στιγμή ο Οφρυδόπουλος θέλει να δοκιμάσει τριάδα στα χαφ και όχι δίδυμο, χωρίς να υπάρχει άγχος ούτε για το πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό ανασταλτικά αλλά κυρίως ούτε και για το πώς θα πάει η μπάλα μπροστά στους επιθετικούς.

Ακόμα και τα δεδομένα για τις επιλογές μπροστά από τα χαφ, μπορεί να αλλάξει η παρουσία του Κριχόβιακ. Μέχρι τώρα η τριάδα πίσω από τον φορ, με Τσούμπερ και Λιβάι στα άκρα και Άμραμπατ στον άξονα, έμοιαζε ιδανική αλλά είχε ένα ζήτημα. Ο Μαροκινός που είχε ελεύθερο ρόλο, έπαιζε πιο κοντά στον επιθετικό και πέριξ της αντίπαλης περιοχής. Και με χαφ που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι, η μπάλα έφτανε με χίλια βάσανα μπροστά. Τώρα με τον Κριχόβιακ, θεωρητικά αυτό το ζήτημα λύνεται. Επομένως προκύπτει μια ακόμα αγωνιστική επιλογή σχήματος για τον Οφρυδόπουλο.

Για να εξηγούμαστε και για να μην παρεξηγούμαστε. Ο Κριχόβιακ φυσικά δεν είναι κανένας μάγος που θα μεταμορφώσει ξαφνικά την ΑΕΚ σε μια ομάδα που θα σαρώσει όλα τα ματς. Όμως σκεφτείτε πως στην πιο κομβικό γραμμή του γηπέδου, που είναι τα χαφ, εκεί που η ομάδα φέτος αντιμετώπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα και έχασε τις πιο σημαντικές μάχες, θα μπει επιτέλους ένας υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής. Ένας χαφ που θα κάνει αυτά που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο και που τόσο έχουν λείψει από την ΑΕΚ. Οι σύγχρονοι μέσοι,  κάνουν αυτά που κάνει ο Κριχόβιακ και μοιάζει φυσιολογικό. Στην ΑΕΚ ήταν έλλειμμα και ζητούμενο. Πιθανότατα λοιπόν, σαν μάγος θα μας φανεί ο Πολωνός με βάση τα όσα βλέπαμε μέχρι τώρα και ας μην είναι.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X