Η ΑΕΚ δεν κέρδισε (1-1) δικό της ντέρμπι, «πάτησε» τον ΠΑΟ στην Λεωφόρο!

Η ΑΕΚ δεν κέρδισε (1-1) δικό της ντέρμπι, «πάτησε» τον ΠΑΟ στην Λεωφόρο!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έπαιξε τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο, ξόδεψε μισή ντουζίνα ευκαιρίες, αλλά πήρε μόνο έναν (πολύτιμο) πόντο στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με θετικό τρόπο ξεκίνησε η ΑΕΚ τη διαδικασία των πλέι οφ. Κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στο ίδιο γήπεδο που διασύρθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, η ΑΕΚ «πάτησε» τον αντίπαλο της, δημιούργησε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει και να πάρει τη νίκη, αλλά τελικά έμεινε στο ισόπαλο 1-1. Αποτέλεσμα που την αδικεί κατάφωρα, καθώς ήταν απόλυτο αφεντικό σε όλο το ματς, ενώ ο Παναθηναϊκός σκόραρε στη μοναδική φάση που μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, έπειτα από λάθος της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Πάντως, ακόμα και έτσι η ΑΕΚ είναι κερδισμένη στην κατάταξη, καθώς αφ’ ενός κράτησε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, ενώ αύξησε έστω και κατά λίγο τη διαφορά από τον Αρη. Με εξαίρεση τη φάση του γκολ, η άμυνα της ΑΕΚ στάθηκε εξαιρετικά, ήταν συγκεντρωμένη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα έπρεπε να είχε εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε για να πάρει τη νίκη και να καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Διαφορετική ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε πολλές διαφοροποιήσεις συγκριτικά με την ομάδα που παρουσιάστηκε στη Λεωφόρο πριν από λίγες εβδομάδες. Πολλά νέα πρόσωπα στην 11άδα (Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Αραούχο), αλλά κυρίως διάθεση να παίξει πολύ διαφορετικά. Δεν έβγαινε αλόγιστα στην επίθεση, δεν ανέβαινε μέτρα μέσα στο γήπεδο εάν δεν κέρδιζε την μπάλα, προσπαθούσε να κρατά κοντά τις γραμμές και να μη δίνει δικαιώματα.

Αλλά είναι τόσα τα ζητήματα στη μεσοαμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, που αρκούσε ένα λάθος στη μεσαία γραμμή και στην πρώτη επίσκεψη του στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Μήτογλου έψαξε εξεζητημένη πάσα στον άξονα, οι «πράσινοι» κέρδισαν και με δύο πάσες άνοιξαν την άμυνα της ΑΕΚ και ο Αϊτόρ απέφυγε το μαρκάρισμα του Μισελέν και πλάσαρε σωστά τον Στάνκοβιτς στην έξοδο του για το 1-0 από το 4ο λεπτό!

Σωστή αντίδραση

Συνήθως, σε τέτοιες καταστάσεις η ΑΕΚ έχανε τη συγκέντρωση και τον αγωνιστικό προσανατολισμό της μέσα στο γήπεδο. Αυτήν τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η ΑΕΚ είχε ηρεμία, πήρε τον έλεγχο του ματς και έκλεισε τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο. Με σωστές αλληλοκαλύψεις, τον Αμραμπατ σε μεγάλη μέρα να τα βάζει με όλη την αντίπαλη άμυνα και να βγαίνει νικητής, με κλασικές ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε, έστω και εάν είχε κόντρα διαιτησία από τον Νταμπάνοβιτς που τα έβλεπε όλα «πράσινα».

Η δικαίωση για τις προσπάθειες της ΑΕΚ, ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου. Ο Αμραμπατ έκανε υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Αραούχο άφησε πίσω όλους τους αμυντικούς και κέρδισε στο σπριντ τον Διούδη που αναγκαστικά τον ανέτρεψε και ο Μαροκινός πήρε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της «πράσινης» εστίας. Η ΑΕΚ πήρε το καλύτερο πουσάρισμα πριν το φινάλε του ημιχρόνου και είχε φέρει το ματς στα ίσια, δίχως ο Παναθηναϊκός να έχει άλλη φάση πέραν του γκολ.

Οπως η γάτα με το ποντίκι

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε ακόμα πιο δυνατά και έπαιζε πλέον τον Παναθηναϊκό σαν τη γάτα με το ποντίκι. Η μία φάση διαδέχονταν την άλλη, με την Ενωση να είναι απόλυτη κυρίαρχος μέσα στο γήπεδο και να προκαλεί αποδοκιμασίες από τον κόσμο για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε καν να διατηρήσει τον έλεγχο της μπάλας, η ΑΕΚ έδειχνε να πατά γερά και να ψάχνει μεθοδικά το γκολ.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε χάσει στο φινάλε του ημιχρόνου τον Γκατσίνοβιτς και βλέποντας την ομάδα του να παραπαίει, στη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έκανε τριπλή αλλαγή προσπαθώντας με Μαουρίτσιο και Βιγιαφάνες (και δίχως πλέον να έχει καθαρό επιθετικό) να πάρει ξανά μπάλα στο κέντρο και να βγάλει κάποια κόντρα. Αυτές οι κινήσεις έβαλαν ξανά τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Κέρδισε μπάλες, άρχισε να πλησιάζει στην περιοχή της ΑΕΚ και ξύπνησαν την εξέδρα.

Ακόμα και τότε πάντως, η ΑΕΚ φαινόταν να είναι πιο γεμάτη μέσα στο γήπεδο. Χρειαζόταν ένα φρεσκάρισμα στον άξονα και ο Οφρυδόπουλος επέλεξε τον Γέβτιτς στα τελευταία 15’ αντί του Μάνταλου, ενώ αμέσως μετά έριξε στο ματς και τον Λιβάι. Η ΑΕΚ άρχισε πάλι να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Ο Αραούχο έπαιξε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν βρήκε εστία, ενώ αμέσως μετά, η δημιουργία του Γέβτιτς για τον Λιβάι δεν ολοκληρώθηκε με τελική προσπάθεια.

Πλέον, το παιχνίδι είχε γίνει πολύ νευρικό, με τους παίκτες να έχουν πολλές δυνατές διεκδικήσεις στη μεσαία γραμμή, αλλά να προσέχουν για να μην αφήνουν ανοιχτούς χώρους στις άμυνες τους. Ο Οφρυδόπουλος έριξε στο φινάλε Λε Ταλέκ και Τάνκοβιτς για να φρεσκάρει την ομάδα του στο φινάλε. Ωστόσο, δεν υπήρχαν πλέον φάσεις και έτσι η ΑΕΚ, αν και «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, πήρε μόνο τον πόντο.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Διούδης, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (59’ Μαουρίτσιο), Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (46’ Χατζηγιοβάννης), Παλάσιος, Αϊτόρ (90’+ Βιτάλ), Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνες)

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (88’ Λε Ταλέκ), Χατζισαφί, Αμραμπατ (79’ Γκαρσία), Μάνταλος (76’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς), Αραούχο

Ο Μαυροβούνιος διαιτητής Νταμπάνοβιτς χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Κουρμπέλη (33’), Διούδη (45’+), Μαουρίτσιο (60’) – Σιμόες (33’), Αμραμπατ (36’).








Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X