Μέχρι να έρθει ο Κριχόβιακ, να μην είναι μονάχος του ο Σέρχιο

Μέχρι να έρθει ο Κριχόβιακ, να μην είναι μονάχος του ο Σέρχιο
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει και για τον Πολωνό χαφ αλλά και το σημερινό ντέρμπι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κατ’ αρχάς, η ΑΕΚ στην υπόθεση του Κριχόβιακ έδειξε αντανακλαστικά, που δεν μας έχει δείξει πως τα διαθέτει. Όχι μόνο για την αξία του ποδοσφαιριστή που ετοιμάζεται να φέρει, αλλά για το γεγονός πως μέσα σε περίπου δυο εβδομάδες από τότε που άνοιξε το παράθυρο για να γίνουν μεταγραφές σε παίκτες από Ρωσία και Ουκρανία, έκανε την κίνηση της. Θαρρώ μάλιστα, πως η ΑΕΚ είναι από τις πρώτες ομάδες στην Ευρώπη, που εκμεταλλεύονται αυτή την ειδική διάταξη της ΦΙΦΑ.

Μιλάμε για την ίδια ομάδα, που ενώ έψαχνε από τον Οκτώβρη για ενίσχυση στα χαφ, τελικά την έκανε την τελευταία μέρα του Γενάρη και αφού την αμέσως προηγούμενη είχε ανακοινώσει πως τελικά δεν βρήκε αυτό που έψαχνε. Και έφερε και τον Φράνσον, που ακόμα δεν έχει παίξει ούτε λεπτό και πιθανότατα θα δούμε πρώτα τον Κριχόβιακ, ο οποίος έχει πάρει ήδη τον δρόμο για την Αθήνα και θα μπει αμέσως για το κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ. Επειδή λοιπόν όλο αυτό που έγινε στην περίπτωση του Πολωνού χαφ, δεν ταιριάζει καθόλου με τον τρόπο που κινούνται τόσο καιρό οι άνθρωποι που τρέχουν τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, ούτε θεωρώ πως ξαφνικά τους ήρθε η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος των μεταγραφών, το πιο πιθανό είναι πως κάτι άλλο έχει συμβεί σ’ αυτή την υπόθεση και κάπως αλλιώς λειτούργησαν τα πράγματα.

Όπως και να έχει πάντως, το σίγουρο είναι πως ο Κριχόβιακ είναι το βαρβάτο, ενδεκαδάτο χαφ, που εμείς οι αφελείς περιμέναμε από την 1η του περασμένου Γενάρη στα Σπάτα. Είναι ένα εξάρι με μπόι κοντά στο 1,90, που παίζει πάντα σαν εξάρι, αλλά πατάει και την αντίπαλη περιοχή. Γι αυτό και δεν έχει τελειώσει καμία σεζόν του, με λιγότερα από τέσσερα γκολ. Όσο για το γεγονός πως έχει πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και στην Σεβίλλη των συνεχόμενων κατακτήσεων Γιουρόπα Λιγκ και στην Λοκομοτίβ και στην Κράσνονταρ και στην εθνική Πολωνίας του Λεβαντόφσκι, τα λέει όλα για την προσωπικότητα του.

Εννοείται πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Που έρχεται την Παρασκευή ο Τόνι Γουάιτ και το Σάββατο παίζει απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Μόσχος, βάζει 30 πόντους και αλλάζει όλη την εικόνα της ΑΕΚ. Το ποδόσφαιρο είναι κυρίως ομαδική δουλειά. Παρόλα αυτά, επειδή έχει την ποιότητα αλλά και τον αγωνιστικό ρυθμό, δεδομένα θα κάνει την διαφορά και θα έχει επίδραση και τώρα στα ματς των πλέι οφ, στην εικόνα της ομάδας. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι η ΑΕΚ να μπορέσει να τον κρατήσει και μετά το καλοκαίρι. Εκεί είναι όλη η ιστορία και τότε θα μιλάμε για την κορυφαία μεταγραφή σε επίπεδο ονόματος και βιογραφικού, της εποχής Μελισσανίδη.

Καθόλου εύκολη ιστορία ο Κριχόβιακ

Δεν θα είναι μια εύκολη ιστορία. Για όσους δεν το έχουν καθαρό στο μυαλό τους, η διάταξη της ΦΙΦΑ επιτρέπει στους ξένους που παίζουν στην Ρωσία να αγωνιστούν σ’ άλλη ομάδα μέχρι και τις 30 Ιούνη. Μετά επιστρέφουν εκεί που έχουν συμβόλαια και ο Κριχόβιακ έχει μέχρι και το 2024. Βεβαίως το μεγάλο ατού της ΑΕΚ, είναι πως οι σχέσεις του Πολωνού με την Κράσνονταρ, έχουν διαρραγεί οριστικά. Ο παίκτης δηλώνει πως δεν συνεχίζει στην Ρωσία και ζήτησε από τους μάνατζερ του να βρουν τρόπο να του λύσουν το συμβόλαιο. Και η πλευρά της ομάδας τον κατηγορεί πως δεν είχε τα κότσια να παραμείνει στην Ρωσία. Επομένως αυτό που πιθανότατα θα χρειαστεί είναι να βρει τρόπο η ΑΕΚ να «ψήσει» τον Κριχόβιακ. Γενικώς και ειδικώς οικονομικώς. Και εδώ θα παίξει ρόλο, μεταξύ άλλων και ποιος θα είναι ο προπονητής που η ΑΕΚ θα επιλέξει.

Όλα αυτά βεβαίως θα γίνουν από το Μάη και μετά. Προς το παρόν η ΑΕΚ περιμένει τον Κριχόβιακ για να τον έχει την άλλη Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Σήμερα όμως ξεκινά την ανηφόρα των πλέι οφ στην Λεωφόρο, σίγουρα χωρίς τον Πολωνό. Και για να μην ξεχνιόμαστε, αν η ΑΕΚ χάσει το σημερινό ματς, θα μπλέξει ακόμα περισσότερο απ’ όσο είναι μπλεγμένη στην υπόθεση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το ερώτημα είναι πως θα γίνει να μην χάσει. Η απάντηση είναι πως το πρώτο και σημαντικότερο, είναι να μην μείνει σήμερα μονάχος ο Αραούχο. Και δεν εννοώ μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και την απόδοση μέσα στο γήπεδο. Που και εκεί πρέπει σίγουρα να τον ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η νοοτροπία του Αραούχο που φέρνει τη διαφορά

Εννοώ τη νοοτροπία του Αραούχο. Θυμίζω πως την περασμένη Τετάρτη, όταν στον οργανισμό της ομάδας υπήρξε ένα μούδιασμα για την κλήρωση που έφερε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές συνεχόμενα ματς με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ο Σέρχιο έγραψε «τώρα αρχίζει το καλό». Διότι το παλικάρι έχει, σε αντίθεση με τον περίγυρο του, τη νοοτροπία μιας κανονικής ΑΕΚ, που όταν βλέπει μπροστά της τέτοια ματς, γυαλίζει το μάτι και το βλέπει σαν (ποδοσφαιρικό) πόλεμο και γιορτή μαζί. Όχι με το «ωχ που θα πάμε τώρα και πως θα την βγάλουμε καθαρή». Για να μπορέσει να σταθεί λοιπόν κανονικά η ΑΕΚ στο σημερινό ντέρμπι, θα πρέπει να μην είναι ο Αραούχο που θα μπει μόνος του με την κανονική νοοτροπία.

Φυσικά θα πρέπει να μην ακολουθήσει και τακτική ανάλογη, μ’ αυτή που την έβγαλε με τριάρα από την Λεωφόρο πριν από δυο εβδομάδες. Τότε που η ΑΕΚ πήγε να παίξει με την άμυνα στην σέντρα, ο Παναθηναϊκός βρήκε ανοιχτούς αεροδιαδρόμους και δεν το πίστευαν ούτε οι ίδιοι πως προηγήθηκαν με 3-0 τόσο εύκολα και απλά. Ευτυχώς από την δουλειά που έκανε τις προηγούμενες μέρες ο Οφρυδόπουλος, φαίνεται πως δεν θα πάει έτσι. Άλλωστε σχεδόν το είπε με τις δηλώσεις που έκανε χθες, για την αναγκαιότητα της ΑΕΚ να παίξει κυρίως καλή άμυνα.

Επειδή στο σημείο της σεζόν που βρισκόμαστε, δεν μπορούν να γίνουν και πολλές αλλαγές, τουλάχιστον ο Οφρυδόπουλος δουλεύει για να διαλύσει τις αγωνιστικές αυταπάτες με τις οποίες για πολύ καιρό πορεύτηκε η ΑΕΚ και τις πλήρωσε ακριβά. Ψηλά η πίεση και οι γραμμές, τέλος. Κοντινές αποστάσεις και συνοχή ως βάση και κατόπιν σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού. Και επειδή έχουμε μια τάση όλα τα να βάζουμε στο μίξερ και να τα κάνουμε μιλκ σέικ, αυτό δεν έχει καμία σχέση, με την εικόνα της ομάδας στα ματς του πρώτου γύρου με Άρη και ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ.

Είναι άλλο πράγμα το έχω συναίσθηση των αδυναμιών μου, κρατάω κοντινές αποστάσεις και χαμηλά στις γραμμές του και προσπαθώ να βγω σωστά στην επίθεση και άλλο πράγμα κλείνομαι πίσω και δίνω την μπάλα στον αντίπαλο γιατί εγώ δεν ξέρω τι να την κάνω και τρώω πίεση και φάσεις σωρό. Το δεύτερο συνέβη στα ματς με ΠΑΟ και Άρη στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο τα οποία η ΑΕΚ κέρδισε μεν, αλλά έβαλε και τις βάσεις για να χαθούν επόμενα παιχνίδια και η μπάλα μαζί. Το πρώτο είναι αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει και στο σημερινό ντέρμπι ειδικώς και στα πλέι οφ γενικώς.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X