Κριχόβιακ: Η ΑΕΚ πάει να φέρει χαφ από το πάνω ράφι με μεταγραφές 50 εκατ. ευρώ

Κριχόβιακ: Η ΑΕΚ πάει να φέρει χαφ από το πάνω ράφι με μεταγραφές 50 εκατ. ευρώ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Πολωνοί το αποκάλυψαν και η ΑΕΚ το επιβεβαίωσε! Η Ένωση προσπαθεί να κάνει το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» και να φέρει ως το τέλος της σεζόν τον 32χρονο Πολωνό μέσο της Κράσνονταρ, Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, εκμεταλλευόμενη το ειδικό καθεστώς που έχει διαμορφωθεί με τους ξένους παίκτες στη Ρωσία λόγω του πολέμου.

Η εκτόξευση στη Σεβίλλη με γκολ σε τελικό Europa League

Ο Κριχόβιακ προφανώς και δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς η καριέρα που έχει πραγματοποιήσει στα ευρωπαϊκά γήπεδα είναι τεράστια. Πρόκειται για κεντρικό χαφ με ύψος 1,87μ. που παίζει τόσο στο «6», όσο και στο «8» με ανασταλτικά κυρίως χαρίσματα, με την καριέρα του να εκτοξεύεται από το 2014 όταν και πήρε μεταγραφή στη Σεβίλλη. Παίκτης – ηγέτης, μαχητής στον χώρο του κέντρου, που αγωνίζεται με… μυαλό. Έχει και δημιουργικά χαρίσματα καθώς του αρέσει να βγαίνει μπροστά και συνηθίζει να δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής, έχοντας και γκολ στο βιογραφικό του. Στην ομάδα της Ανδαλουσίας κατέκτησε δύο Europa League, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό του 2015, όπου η Σεβίλλη πανηγύρισε το τρόπαιο με 3-2 επί της Ντνίπρο. Ο Κριχόβιακ αγωνίστηκε βασικός και στον τελικό του Europa League το 2016 όταν η Σεβίλλη πήρε την κούπα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χάρη στο 3-1 επί της Λίβερπουλ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δαπάνησε γι’ αυτόν 27,5 εκατ. ευρώ

Το καλοκαίρι του 2016 κάνει το τεράστιο άλμα στην καριέρα του. Ως ένας από τους καλύτερους χαφ σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον υποχρεώνει την Παρί Σεν Ζερμέν να δαπανήσει 27,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Εκεί όμως δεν καταφέρνει να πάρει φανέλα βασικού με συνέπεια τις δύο επόμενες σεζόν να παίξει δανεικός σε Γουέστ Μπρομ και Λοκομοτίβ Μόσχας. Η τελευταία τον έκανε δικό της το καλοκαίρι του 2019, μένοντας στη ρωσική πρωτεύουσα ως το περσινό καλοκαίρι όταν και πήρε μεταγραφή για την Κράσνονταρ.

Είχε δώσει εντολή να λύσει το συμβόλαιό του με την Κράσνονταρ

Επειτα από τα γεγονότα του πολέμου και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά και πολωνικά δημοσιεύματα, ο Κριχόβιακ ζήτησε από τους ατζέντηδές του να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να λύσει το συμβόλαιό του το οποίο είναι σε ισχύ ως το καλοκαίρι του 2024 με ετήσιες απολαβές 3 εκατ. ευρώ. Μάλιστα φέρεται να είχε προτάσεις από Ισπανία και Γαλλία, ωστόσο η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά παλεύοντας να κάνει το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ». Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ξεκαθαριστεί απόλυτα αν ο Κριχόβιακ έχει καταφέρει να λύσει το συμβόλαιό του με την Κράσνονταρ για να έρθει στην ΑΕΚ ως ελεύθερος ή με τη μορφή δανεισμού (οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για δανεισμό).

Βασικό γρανάζι στην Πολωνία του Λεβαντόφσκι με 86 συμμετοχές

Βασικό γρανάζι της Εθνικής Πολωνίας, ο Κριχόβιακ μετράει 86 συμμετοχές με 5 γκολ. Συμπαίκτης με τον Λεβαντόφσκι, ο 32χρονος Πολωνός μέσος αποτέλεσε πολύτιμη μονάδα της Εθνικής ομάδας της χώρας του στο Euro του 2016, όπου γνώρισε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά στη διαδικασία των πέναλτι από την Πορτογαλία, αλλά και στα τρία ματς της Πολωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Βασικός ήταν και στο ρόστερ της Πολωνίας στο Euro του 2020, όπου επίσης ήρθε ο αποκλεισμός από τον όμιλο.

Συνολικές μεταγραφές 50 εκατ. ευρώ στην καριέρα του

Τα συνολικά ποσά που έχουν δαπανηθεί για τις μεταγραφές που έχει πάρει στην καριέρα του ο Κριχόβιακ ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ! Το μεγαλύτερο ποσό έχει δοθεί όπως προαναφέραμε από την Παρί Σεν Ζερμέν το 2016 που τον απέκτησε από τη Σεβίλλη έναντι 27,5 εκατ. ευρώ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας τον είχε κάνει δικό της από τη Ρεμς το καλοκαίρι του 2014 αντί 5,5 εκατ. ευρώ. Από το Παρίσι, το καλοκαίρι του 2019 είχε φύγει για τη Λοκομοτίβ Μόσχας με τα χρήματα της μεταγραφής να φτάνουν τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ στην Κράσνονταρ είχε μετακινηθεί το περσινό καλοκαίρι έναντι 4 εκατ. ευρώ. Μαζί με κάποιες ακόμα κινήσεις που είχε στην καριέρα του με δανεισμούς κλπ οι μεταγραφές του πιάνουν συνολικά το ποσό των 51,5 εκατ. ευρώ!

Πηγή: gazzetta.gr

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X