Οι μεγάλες ομάδες δεν «φυτρώνουν», χτίζονται με το «προσωπικό»

Οι μεγάλες ομάδες δεν «φυτρώνουν», χτίζονται με το «προσωπικό»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος 2,5 μήνες πριν αρχίσει η νέα χρονιά περιμένει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΑΕΚ, αλλά δεν βλέπει να γίνονται...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το «προσωπικό» σε μία εταιρία, σε μία ομάδα, σε έναν οργανισμό είναι το Α και το Ω, μετά τις (απαραίτητες) εγκαταστάσεις. Η ΑΕΚ σε αυτούς τους τομείς «χωλαίνει» εδώ και πολλά χρόνια. Με τις εγκαταστάσεις ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε όλα όσα έπρεπε και έκανε το απίστευτο… πραγματικότητα. Γήπεδο-στολίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, εγκαταστάσεις επιπέδου στα Σπάτα (πρέπει να γίνουν και άλλα), το καθημερινό «σπίτι» μίας ομάδας.

Στον αγωνιστικό τομέα δυστυχώς για την ΑΕΚ δεν τα έχει καταφέρει. Το «προσωπικό» που επέλεξε να «τρέξει» το κλαμπ δεν τα κατάφερε. Η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη. Δυστυχώς. Δεν μας είναι ευχάριστο να καταγράφουμε και να σχολιάζουμε αποτυχίες (και συνεχόμενες μάλιστα…), αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην ΑΕΚ.

Τι έκανε και τι δεν έκανε ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ

Και ο Μελισσανίδης ξέρει (πολύ) καλά ποιοι έτρεξαν αυτές τις… αποτυχίες και μεγάλωσε η απόσταση από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Αν είχαν συμβεί αυτά στην Aegean και τον ΟΠΑΠ, προφανώς και ο ίδιος θα είχε πράξει διαφορετικά. Θα είχε φέρει τους καλύτερους της αγοράς να «τρέξουν» τον οργανισμό όπως απαιτείται. Στην ΑΕΚ όχι όμως, δεν το έκανε. Εν γνώση του δεν το έκανε. Επέλεξε στελέχη-λαχεία και χάσαμε όλοι μαζί…

Οι μεγάλες ομάδες δεν «φυτρώνουν», χτίζονται με το «προσωπικό»

Αυτά δεν είναι σχόλια. Είναι η πραγματικότητα και προφανώς έχει «κουράσει» τον οργανισμό, την κοινωνία του κλαμπ και πιθανότατα και τον ίδιο. Για αυτό και περιμένω από τον ίδιο τον Μελισσανίδη να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές άμεσα. Χρόνος δεν υπάρχει. Σε 2,5 μήνες ξεκινά η προετοιμασία μίας πολύ παράξενης – ελέω διακοπής για το Μουντιάλ – χρονιάς και συμβολικής για την ΑΕΚ καθώς θα την βρει στο νέο γήπεδο της.

Νέα λάθη χωράνε, αλλά ο κόσμος «κουράζεται» και φεύγει από κοντά της. Και αν επαναληφθούν αυτά θα κάνουν μεγαλύτερο θόρυβο από κάθε άλλη φορά, μέσα στην «Αγιά Σοφιά». Και επειδή το θέμα μας είναι πρωτίστως το αγωνιστικό, εκεί πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο «προσωπικό» για όλες τις θέσεις.

Αυτό που πρέπει να «χτίσει» δεν το αφήνεις και «φυτρώνει»

Τι ψάχνει η ΑΕΚ ή μάλλον τι πρέπει να ψάχνει η ΑΕΚ και να φέρει άμεσα; Ανθρώπους ικανούς όχι μόνο να εντοπίσουν αλλά και να πείσουν έναν προπονητή-ποδοσφαιριστή και τον ατζέντη του να κάνουν το βήμα προς την Ελλάδα παρουσιάζοντας του ένα άρτιο και φιλόδοξο ποδοσφαιρικό project.

Ανθρώπους που μπορούν να «χτυπήσουν» πόρτες κορυφαίων club και να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με μεγάλα γραφεία μάνατζερ. Οι τωρινοί με το φιάσκο του Γενάρη και τον… Φράνσον απέδειξαν πολλά και δεν έχουμε να σχολιάσουμε περισσότερα πια.

Οι μεγάλες ομάδες δεν «φυτρώνουν», χτίζονται με το «προσωπικό»

Αυτό που πρέπει να «χτίσει» η ΑΕΚ δεν το αφήνεις και «φυτρώνει», δεν «χτίζεται» καν σε ένα μήνα, ή σε ένα χρόνο. Θέλει σχέδιο, επιμονή και υπομονή. Η ΑΕΚ δεν πάει σε στελέχη με ισχυρό βιογραφικό και ατζέντα, προτιμά τους… δικούς μας, τα «λαχεία». Και με το ρίσκο να είναι πάντα εις βάρος του κλαμπ.

Οι δρόμοι είναι δύο. Αν συνεχίσει με τους ίδιους, δεν μπορούμε πια να σχολιάζουμε ή να περιμένουμε πολλά διαφορετικά. Αν πράξει αυτά που απαιτούνται για ένα κλαμπ που θέλει να «μεγαλώσει», τότε μαζί με το νέο γήπεδο θα έχει κάνει πολλά βήματα προς τα εμπρός.

Με ρώτησαν και χθες βράδυ στην εκπομπή του ENWSI TV, αν έχω πειστεί ότι κάτι θα αλλάξει ή αν είμαι αισιόδοξος. Οχι και στα δύο…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X