ΑΕΚ: Το όνειρο και ο εφιάλτης του Ζαγοράκη μέσα στο ίδιο παιχνίδι! (VIDEO)

ΑΕΚ: Το όνειρο και ο εφιάλτης του Ζαγοράκη μέσα στο ίδιο παιχνίδι! (VIDEO)

Ο Ζαγοράκης σημείωσε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, αλλά στο τέλος βρέθηκε με αυξημένη τεστοστερόνη στο δείγμα ντόπινγκ που έδωσε, με αποτέλεσμα να χάσει ενάμιση μήνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 3-0 της ΑΕΚ επί της Καλαμάτας στην ουδέτερη έδρα της Ρόδου σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια (τιμωρημένη η ΑΕΚ λόγω των επεισοδίων στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό εξ αιτίας των διαιτητικών οργίων Ποντίκη στις 10/1/2001) είχε ως πρωταγωνιστή τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Όχι μόνο επειδή ο μετέπειτα πρωταθλητής Ευρώπης είχε ανοίξει το σκορ στο 17’ με το πρώτο του γκολ ως παίκτης της ΑΕΚ –είχε έρθει από τη Λέστερ το προηγούμενο καλοκαίρι- αλλά και επειδή από εκείνο το ματς άρχισε μια περιπέτεια που του έκανε τη ζωή εφιάλτη για 23 μέρες.

Ο Ζαγοράκης είχε βρεθεί θετικός με δείγμα 6,9 (το φυσιολογικό είναι γύρω στο 6) στην ορμονική ουσία τεστοστερόνη μετά τον έλεγχο ντόπινγκ και ενημερώθηκε σχετικά την Πέμπτη 5 Απριλίου 2001 από τον τότε διευθυντή της ΠΑΕ, Νίκο Στράτο. Το σοκ ήταν τεράστιο για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε πάρει ποτέ του ούτε… Ντεπόν και που δεν δεχόταν ούτε καν τις «νόμιμες» βιταμίνες του τότε εργοφυσιολόγου της ΑΕΚ Νίκου Τζουρούδη στις αρχές της σεζόν 2000-01.

Μία απρόσμενη περιπέτεια άρχιζε, αλλά έπρεπε να δείχνει και να είναι ψύχραιμος μέχρι να ανακοινωθεί το θέμα και να αρχίσει η προσπάθεια της ΑΕΚ για την απόδειξη της αθωότητάς του. Με την πρόφαση ότι ήταν τραυματίας, ο Ζαγοράκης δεν έπαιξε στο ματς με τον Άρη στις 7 Απριλίου. Την ώρα που οι συμπαίκτες του έφευγαν νικητές με 3-0 από το Χαριλάου μετά από έντεκα χρόνια, εκείνος ζούσε το δράμα του. Έμενε άυπνος τις νύχτες και όταν πια κατάφερνε να κλείσει τα μάτια του, έβλεπε εφιάλτες…

«Έβλεπα τα πάντα να γκρεμίζονται» είχε πει σε συνέντευξη που είχε δώσει αμέσως μετά το τέλος της περιπέτειάς του στο περιοδικό «AEK EMPIRE». Για 23 μέρες έζησε έναν εφιάλτη. Ήξερε ότι ήταν καθαρός και γι’ αυτό τον τρέλαινε η ιδέα ότι μπορεί να καταστρεφόταν η καριέρα του απλά και μόνο από ένα …καπρίτσιο του οργανισμού του.

«Έγινα γιατρός σε … 23 μέρες» είχε πει τότε. «Μίλησα με άπειρους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν να μου πουν κάτι για το θέμα. Προσπαθούσα να θυμηθώ τι είχα φάει και τι είχα πιει πριν από εκείνον τον αγώνα με την Καλαμάτα. Όλα ήταν ύποπτα. Ακόμα και ένα κυδώνι και μια μηλόπιτα!».

Άρχισε να ηρεμεί μόνο όταν πέρασαν λίγες μέρες και τον είχαν καθησυχάσει οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και συνάδελφοί του που πέρασαν την ίδια περιπέτεια, όπως ο Ζήσης Βρύζας. Και πάλι όμως, όσο εκκρεμούσε η υπόθεση, όσο δεν έπαιζε στους αγώνες, όσο δεν έβγαινε και με τη… βούλα αθώος, δεν μπορούσε να ησυχάσει. Πέρασε ένα μαύρο Πάσχα κλεισμένος στο πατρικό του σπίτι στη Λυδία Καβάλας χωρίς να σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός από τη… συμφορά που τον είχε βρει στα καλά καθούμενα.

Όλα όμως τελείωσαν την Παρασκευή 27 Απριλίου 2001. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Νίκος Στράτος (με τον οποίον ο παίκτης είχε ανοιχτή γραμμή όλες τις μέρες) ο τότε προπονητής της ΑΕΚ Τόνι Σαβέβσκι και ένα επιστημονικό επιτελείο αποτελούμενο από τον Λάκη Νικολάου, τον ενδοκρινολόγο Χρήστο Ανδρώνη και τον καρδιολόγο (και νυν πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ) Ευάγγελο Ασλανίδη, εμφανίστηκαν στον αθλητικό δικαστή Δημήτρη Ορφανίδη και απέδειξαν την αθωότητα του ποδοσφαιριστή.

Αυτό που αποδείχθηκε ήταν η υποτροπιάζουσα κυστική ακμή που έχει ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η οποία είναι υπεύθυνη για την υπερβολική έκκριση τεστοστερόνης του οργανισμού. Είναι κάτι μόνιμο που μπορεί να εμφανιστεί ειδικά σε περιόδους όπως εκείνη, περιόδους δηλαδή κατά τις οποίες ο οργανισμός του παίκτη έχει επιβαρυνθεί με προπονήσεις και συχνούς αγώνες.

«Αυτή η αντίδραση του οργανισμού μπορεί να προκληθεί από κούραση, από συγκίνηση, ακόμα και από υπερβολική χαρά. Μην ξεχνάτε ότι στον αγώνα με την Καλαμάτα είχα πετύχει το πρώτο μου γκολ με την ΑΕΚ» εξηγούσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στις 28 Απριλίου 2001, μετά το τέλος της περιπέτειας του. «Αλλά είδαν ότι πήγαινα για πρώτος σκόρερ και … μου την έστησαν». Ήταν προφανές ότι η ζωή του και το χιούμορ του είχαν επανέλθει στον κανονικό τους ρυθμό.

Για την ιστορία, τα άλλα δύο γκολ της ΑΕΚ πέτυχαν ο Βασίλης Τσιάρτας στο 51’ και ο Χρήστος Κωστής στο 80’. Ήταν το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ μετά από τριάμιση χρόνια, αφού είχε μεσολαβήσει ο άσχημος τραυματισμός του, η περιπλάνησή του στο εξωτερικό και η επιστροφή του στην ΑΕΚ, όπου όμως, έπαιξε ελάχιστα στα τέσσερα ακόμα χρόνια που παρέμεινε στην ομάδα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Καψής, Δέλλας (70’ Καραγιάννης) Φερούζεμ, Γεωργέας, Λάκης, Ζαγοράκης, Τσιάρτας (77’ Κωστής) Κασάπης, Ρουίς (58’ Κωνσταντινίδης) Νικολαϊδης.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X