Φονσέκα: «Οποιος υποστηρίζει τον Πούτιν χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια»

Φονσέκα: «Οποιος υποστηρίζει τον Πούτιν χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την περιπέτεια που έζησε στην Ουκρανία όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στη χώρα και τον τρόπο που απεγκλωβίστηκε μίλησε ο Πάουλο Φονσέκα.

Ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός της Ρόμα έδωσε συνέντευξη στην «Gazzetta dello Sport» και εκτός από αυτά που έζησε αναφέρθηκε και στον Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Ήταν ένας εφιάλτης. Ήταν 24η Φεβρουαρίου και υποτίθεται πως θα αρχίζαμε το ταξίδι μας στις 10 το πρωί με προοριοσμό την Πορτογαλία. Στις 4:30 το πρωί ακούσαμε τις πρώτες εκρήξεις. Τρομάξαμε. Ο φίλος μου, Ντάριο Σρνα, με προσκάλεσε στο ξενοδοχείο Opera όπου βρισκόταν η ομάδα της Σαχτάρ.

Κρυφτήκαμε σε μία καρβουναποθήκη, ήταν εκεί επίσης ο προπονητής της Σαχτάρ, Ντε Τζέρμπι. Τα παιδιά κοιμήθηκαν σε μικρά κρεβάτια. Η πρεσβεία μου βρήκε ένα μίνι φορτηγό για τρεις οικογένειες και φύγαμε για Μολδαβία. Ήταν ένα τρομακτικό ταξίδι, 30 ώρες χωρίς διακοπή, με ουρές 5 χιλιομέτρων και αεροσκάφη να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας.

Χαλάρωσα λίγο μόνο όταν φτάσαμε στην Ρουμανία. Η σύζυγός μου κλαίει ακόμα επειδή έχουμε φίλους και οικογένεια στην Ουκρανία. Τώρα, μέσω της πορτογαλικής ομοσπονδίας, προσπαθούμε να υποδεχτούμε κάποιους από τους πρόσφυγες πολέμου. Είναι ένα μικρό κομμάτι σε σύγκριση με τα 2 εκατομμύρια που το σκάνε από τη χώρα.

Δεν είμαι πολιτικός, αλλά είμαι υπέρ της απαγόρευσης πτήσεων. Η Ρωσία έχει ατομική βόμβα, αλλά αφήνουμε τον Πούτιν να είναι πολύ δυνατός και αισθάνεται το φόβο της διεθνούς κοινότητας. Θα πρέπει να τον σταματήσουμε όμως τώρα, διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο μετά.

Τα χειρότερα έρχονται. Τα πυρηνικά εργοστάσια είναι ένα θέμα, ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί με αυτό τον άνθρωπο. Είναι ο βασικός υπεύθυνος. Όποιος τον υποστηρίζει, χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια. Εάν ο Πούτιν κερδίσει αυτό τον πόλεμο, αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο».

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X