Ο Νεστορίδης τους είχε όλους... πελάτες, νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού (VIDEO)

Ο Νεστορίδης τους είχε όλους... πελάτες, νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού (VIDEO)

Μεγάλη νίκη με το γκολ του Κώστα Νεστορίδη, έδειξε να γέρνει την πλάστιγγα του πρώτου τίτλου υπέρ της ΑΕΚ, όμως στο τέλος πανηγύρισαν οι "πράσινοι"

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κώστας Νεστορίδης το 1960 ήταν ένα φαινόμενο: παικταράς, μεγάλη κλάση, ο σκόρερ των ντέρμπι. Ηταν το απόλυτο αστέρι των ελληνικών γηπέδων και δεν σκόραρε μόνο στα ντέρμπι. Σκόραρε σχεδόν σε όλα τα ματς, μεταξύ αυτών ΚΑΙ στα ντέρμπι.

Στο πρώτο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής, το 1959-60, ο «Νέστορας» είχε κάνει ό,τι και ο Βάργκας πριν από λίγα χρόνια: σκόρερ στο 1-0 με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, σκόρερ ενός από τα τρία γκολ στο 3-1 με τον ΠΑΟΚ (αν και αυτός δεν ήταν ακόμα ο κλασικός ισχυρός αντίπαλος, αργότερα δυνάμωσε) σκόρερ και του γκολ της νίκης με 1-0 επί του Παναθηναϊκού σαν σήμερα πριν από 62 χρόνια!

Ήταν μία νίκη που έδωσε στην ΑΕΚ την αίσθηση ότι ήταν το φαβορί, αφού της επέτρεπε να αποσπαστεί τρεις βαθμούς από τον αντίπαλό της, ο οποίος όμως κατέκτησε εκείνο τον πρώτο τίτλο Α’ Εθνικής σε μπαράζ με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Σε εκείνο το ντέρμπι πάντως, ο Νεστορίδης απέδειξε ότι ήταν ο κορυφαίος της εποχής του αλλά και η ΑΕΚ απέδειξε με το «ευρωπαϊκής κλάσεως» (χαρακτηρισμός που είχε χρησιμοποιήσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) παιχνίδι της ότι ήταν η καλύτερη ομάδα της εποχής.

Το γκολ σημειώθηκε στο 37’, όταν ο Αλέκος Σοφιανίδης νίκησε στον αέρα τον τερματοφύλακα Βουτσαρά και ο Νεστορίδης πρόλαβε τον Κώστα Λινοξυλάκη για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει σκοράρει και δεύτερη φορά, αλλά ο Γιώργος Πετρίδης σούταρε στο δοκάρι στο 71’. Η νίκη, όμως, δεν χάθηκε, αφού η ΑΕΚ καθήλωσε τον αντίπαλό της σε όλα τα επίπεδα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Βερνέζης, Πολύζος, Παπαποστόλου, Εμμανουηλίδης, Σοφιανίδης, Νεστορίδης, Σταματιάδης, Πετρίδης

 

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X