Να... ψαχτεί (και) να βρει να παίξει (και) κάτι άλλο!

Να... ψαχτεί (και) να βρει να παίξει (και) κάτι άλλο!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο αγωνιστικό ενόψει των υποχρεώσεων για το μίνι απαιτητικό πρωτάθλημα των πλέι οφ και φυσικά ασχολείται αποκλειστικά με την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σήμερα ξεκινάει η προετοιμασία ενόψει της έναρξης – συνέχειας του πρωταθλήματος με τη διαδικασία των πλέι οφ για την ΑΕΚ με τους κιτρινόμαυρους να επιστρέφουν στις προπονήσεις και τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να ‘χει τη δυνατότητα να κάνει για πρώτο παιχνίδι, από τότε που ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία, δουλειά πολύ περισσότερο απ’ ότι μετά ΠΑΟΚ και πριν Αστέρα Τρίπολης. Σε όλους τους τομείς… Συνεχίζει να είναι κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη το σημαντικότερο η διαχείριση της ψυχολογίας, αλλά πρέπει να αλλάξουν και ένα δυο πράγματα αγωνιστικά, ήδη υπάρχει κάτι νέο!

Προτού προχωρήσουμε παρακάτω να εξηγήσουμε ότι με όσα σημειώνω παρακάτω δεν επιχειρώ να αναδείξω ότι ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ Β είναι ο ιδανικός για την επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι πως μακάρι να ήταν ο Αργύρης Γιαννίκης, να ‘χε πετύχει και να μην ασχολούμασταν καθόλου ξανά (και ξανά) με το θέμα του προσώπου που θα βρίσκεται στον πάγκο. Όμως όταν πηγαίνεις με κριτήριο τη τύχη, όπως το έκαναν ΟΛΟΙ στο club με την επιλογή Γιαννίκη, με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθείς ξανά σε ανάγκη εύρεσης ικανού προπονητή…

Τι σημαίνει αυτό που υπογραμμίζω στο πρόλογο του άρθρου που διαβάζετε «ήδη υπάρχει κάτι νέο!»; Πολύ απλά πως για αρχή άνοιξε η αξιοποίηση του ρόστερ ακόμη και αν από κάποιους ποδοσφαιριστές δεν πήρε επί της ουσίας τίποτα σοβαρό η ΑΕΚ και ο ίδιος ο Οφρυδόπουλος. Ειδικά στο πρόσφατο ματς από την επιλογή Τάνκοβιτς δεν είχε τίποτα το θετικό να κρατήσει. Το ίδιο θα συνέβαινε και με τον Γέβτιτς ο οποίος ευτυχώς… υπέγραψε την ασίστ στο 2-1 του Τζαβέλλα αφού είναι δεδομένο ότι διαθέτει άριστα χτυπήματα στις στατικές μπάλες.

Όμως ακόμη κι αν δεν πήρε τίποτα τρελό, για παράδειγμα, από τους δυο ποδοσφαιριστές, με αυτόν τον τρόπο τους κερδίζει και προκαλεί καλύτερο κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Πολύ σημαντικό για να αλλάξει μια κακή κατάσταση σε αποδυτήρια και στο ψυχολογικό είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι να αισθανθούν καλά, να τους αρέσει που πάνε για προπόνηση και να δουλεύουν με τον τεχνικό, το τιμ του και τους συμπαίκτες τους. Κάτι που ‘χει τεράστια ανάγκη όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ.

Να... ψαχτεί (και) να βρει να παίξει (και) κάτι άλλο!

Να το ψάξει ο Οφρυδόπουλος, να το αλλάξει!

Σε μια ομάδα το τμήμα που αφορά στο ποδόσφαιρο, προπονητές και παίκτες κοινώς, οφείλουν να αισθάνονται οι απόλυτοι πρωταγωνιστές και όχι οι κομπάρσοι. Στην ΑΕΚ δεν συμβαίνει αυτό και γι’ αυτό προκαλείται και η επιθυμία αποχώρησης από το club από περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έκαναν τη διαφορά και ήταν σημαντικοί! Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να αλλάξει πριν καν φτάσει η επόμενη μέρα και προκαλείται απογοήτευση ότι δεν τα ‘χουν καταφέρει σε αυτό το κομμάτι πρώην ποδοσφαιριστές που βρίσκονται, ή βρέθηκαν, σε καίρια πόστα!

Κάτι άλλο που πρέπει να αλλάξει είναι και το αγωνιστικό σχέδιο. Κατ’ αρχήν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ (και οι υπόλοιπες που θέλουν να πρωταγωνιστούν) να έχουν δουλέψει μια τακτική προσέγγιση, βαριά δυο και στη διάρκεια της σεζόν να ‘χουν χρησιμοποιηθεί για ελάχιστα λεπτά, είτε το 4-3-3 (με τον Βόλο εκτός) και το 3-5-2 (στο Βικελίδης). Είναι πραγματικά να απορεί κανείς πως δεν είχε μιλήσει κάποιος στον Γιαννίκη να τον ρωτήσει, ή να του απαιτήσει, να δει και κάτι άλλο στη διάρκεια της σεζόν από αυτό το αντιλειτουργικό 4-2-3-1…

Νομίζω ότι στο κεφάλι του Οφρυδόπουλου και των στενών συνεργατών του είναι και αυτό. Βέβαια δεν γίνεται να το πράξει ως το δεδομένο, δηλαδή να επιλέξει άλλη διάταξη και να την επιβάλλει για το υπόλοιπο της σεζόν, διότι πολύ απλά είναι αδούλευτο εντελώς όσο και να το δουλέψει εκείνος τούτες τις μέρες ενόψει πλέι οφ. Βέβαια θα πει κανείς εδώ -και σωστά- ενώ το 4-2-3-1 το τελειοποίησαν οι προηγούμενοι και κυρίως ο Γιαννίκης! Όχι βέβαια είναι η απάντηση αλλά το έγκλημα ήταν η εμμονή ακόμη και όταν δεν υπήρχαν διαθέσιμοι δυο χαφ να το υποστηρίξουν.

Σημαντικό να το κάνει ο κόουτς πλέον. Να ψαχτεί και να βρει (και) να παίξει κάτι άλλο σε ματς που απαιτείται κάτι τέτοιο… Εμείς δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλύτερο και πιο σωστό. Αλλά 4-2-3-1 με χαφ αυτά που υπάρχουν για να παίξουν το δίδυμο πίσω από τον επιτελικό μέσο έχει αποδειχθεί – επιβεβαιωθεί ότι δεν δύναται να το υποστηρίξει η ΑΕΚ και οι Σιμάνσκι, Σιμόες, Σάκχοφ και Λε Ταλέκ. Αντί αυτού θα έπρεπε να είχε ήδη αναζητηθεί ποια είναι η τακτική προσέγγιση που θα βοηθήσει να αξιοποιηθούν οι συγκεκριμένοι, παίκτες με σημαντικά συμβόλαια, όπως ο Γάλλος των 650.000 ευρώ!

Για να δούμε τι και κατά πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα… Πάντως δεδομένα θα ‘χει μεγάλο ενδιαφέρον και σε επίπεδο αξιοποίησης προσώπων το διάστημα των πλέι οφ.

Να... ψαχτεί (και) να βρει να παίξει (και) κάτι άλλο!

Υγ: Υπέροχες οι εικόνες από το «Σεραφείδειο» και ειδικά αυτή με τον Στέλιο να μας καλωσορίζει… Ακόμη δεν το χωράει ο νους μου ότι δεν είναι ανάμεσά μας. Όποτε βρίσκομαι στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, σε καθημερινή βάση κοινώς, περιμένω ότι θα τον δω γύρω γύρω στο γήπεδο, ή στο «Θάλασσα» που απολάμβανε τις ΑΕΚοσυζητήσεις του και φυσικά στα ματς της ΑΕΚ σε οποιοδήποτε αγώνισμα – άθλημα! Πρόκειται για ένα κενό που δεν θα αντικατασταθεί ποτέ… Ο επόμενος θα είναι ο Ηλίας Ατματζίδης φυσικά και με την ευχή να φτάσει και να ξεπεράσει και τα χρόνια που έζησε ο Στέλιος Σεραφείδης…

Υγ2: Ένα τεράστιο ευχαριστώ είναι λίγο, πολύ λίγο για να εκφράσει την αγάπη μας για το τμήμα χάντμπολ και τα όσα υπερβατικά πέτυχε και στην Ευρώπη… Οι υπόλοιπες ομάδες για να καταλάβουν όλοι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να αγωνιστούν εκεί και αν κάποτε το καταφέρουν, ζήτημα να πάρουν ισοπαλία! Ευχαριστούμε για όλα… Νταμπλ!

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X