Η ΑΕΚ διέσυρε τον Ολυμπιακό, ο κόσμος της έστελνε... φιλάκια! (VIDEO)

Η ΑΕΚ διέσυρε τον Ολυμπιακό, ο κόσμος της έστελνε... φιλάκια! (VIDEO)

Ιστορικός διασυρμός του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στη ρεβάνς των προημιτελικών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είχε πάντα τον τρόπο της απέναντι στον Ολυμπιακό και το ηδονικό (και λίαν επιεικές, με βάση την εικόνα του αγώνα) 3-0 της 8ης Μαρτίου 2000, ήταν μία από αυτές. Δύο μέρες πριν την επέτειο της ίδρυσης του πειραϊκού σωματείου, η αναγεννημένη εκείνη την εποχή ΑΕΚ του Γιάννη Παθιακάκη είχε υποβάλει τον διορισμένο (και τότε) πρωταθλητή σε ταπεινωτική ήττα και αποκλεισμό, η οποία μάλιστα είχε προκαλέσει «επίσκεψη» των οπαδών του στο Ρέντη και σε μερικά σπασμένα παρμπρίζ αυτοκινήτων των παικτών του ηττημένου.

Ήταν ακόμα μία από τις ταπεινωτικές βραδιές του Ολυμπιακού με αντίπαλο την ΑΕΚ εκείνα τα χρόνια. Μετά το 1-1 του ΟΑΚΑ (έδρα του ΟΣΦΠ τότε) ήρθε η ώρα να μιλήσει η Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί φάνηκε από την αρχή ποια ομάδα θα περνούσε. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, σημάδεψε μια φορά το δοκάρι με τον Χρήστο Μαλαδένη αλλά με τη συμπλήρωση μισής ώρας είχε ήδη φτάσει στο 2-0.

Στο 26′ ο Ντέμης Νικολαϊδης με κεφαλιά-ψαράκι μετά από γύρισμα του Βασίλη Λάκη και στο 31′ ο Χάρης Κοπιτσής με εκτέλεση φάουλ (ο Τραϊανός Δέλλας μπήκε στη φάση και μπέρδεψε την αντίπαλη άμυνα αλλά δεν ακούμπησε την μπάλα) έβαλαν την ΑΕΚ σε θέση οδηγού και η Νέα Φιλαδέλφεια (ό,τι είχε απομείνει δηλαδή από το γήπεδο, αφού λόγω του μεγάλου σεισμού του 1999 έμενε προληπτικά κλειστή όλη η ανατολική πλευρά, δηλαδή οι θύρες 1-2, 3 και 5-6-7) παραληρούσε!

Το πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε και η ΑΕΚ έφτασε σε τρίτο γκολ με τον πρόσφατα αποκτηθέντα Βούλγαρο μέσο Μίλεν Πετκόφ, ο οποίος πήρε την μπάλα σχεδόν από τη σέντρα και, αφού έκανε ανενόχλητος μια κούρσα περίπου τριάντα μέτρων, σούταρε στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου. Ηταν μόλις το 48′ και ο Ολυμπιακός απειλείτο με μια συντριβή που θα μπορούσε να έχει… ξεγύφει, αν ο Μαλαδένης δεν ήταν άτυχος σε δύο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού (τα πλασέ του κατέληξαν στο δοκάρι και λίγο άουτ).

Και πάλι, όμως, το 3-0 ήταν μια τεράστια νίκη που στο τέλος της βραδιάς γιορτάστηκε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο. Το σουξέ της εποχής από τον Λευτέρη Πανταζή με τίτλο «Φιλάκια» είχε επιλεγεί από τον τότε εκφωνητή του γηπέδου Χριστόφορο Ζαραλίκο ως… σάουντρακ της πρόκρισης και στο τέλος της βραδιάς έδωσε τον τόνο στους πανηγυρισμούς, με όλο το γήπεδο να χορεύει και να… χειρονομεί.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ απέκλεισε και τον Πανιώνιο και στον τελικό νίκησε με 3-0 τον Ιωνικό. Ο δε Ολυμπιακός… διασώθηκε από την έλευση Ματζουράκη, ο οποίος ένα μήνα αργότερα αντικατέστησε τον Ιταλό Αλμπερτίνο Μπιγκόν, ο οποίος τον Νοέμβριο του 1999 είχε έρθει από… το πουθενά για να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Κόκκαλης είχε ήδη αρχίσει να παίζει… monopoly με τους προπονητές, αποδεικνύοντας τελικά πόσο πέτσινα, άκυρα και πέραν πάσης ποδοσφαιρικής λογικής ήταν τα επιτεύγματα της ομάδας του.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καψής, Δέλλας, Κωστένογλου, Λάκης (89΄Καλιτζάκης) Ζήκος, Πετκόφ, Κοπιτσής (76΄Σαβέβσκι) Τσίριτς (86′ Μάρκος) Μαλαδένης, Νικολαϊδης

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X